Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Večstanovanjske stavbe: hišnik + čistilka

Napisal/-a pinny Če jan 03, 2013 8:52 pm

Predvidevam da je tukja na forumu tudi dosti uporabnikov, ki stanujejo v blokih. Ob tem pa me zanima, po koliko in na kak način plačujete hišnika in čistilko, ter na kak način, položnice ali na roko? Morda kdo celo ve, ali obstaja sploh kak pravilnik ki bi to urejal?
Pri nas smo imeli včasih po stanovanju, mislim da 10eur. Potem je bila pobuda, da bi se šlo na plačevanje po osebah, in smo to vsoto razdelili na osebe, tako da je bila skupna vsota ista, uznesek 3,33eur po osebi. Vse to je bilo potrjeno na sestanku.
In danes na oglasni deski listek, brez kakega sestanka in česarkoli, da so z januarjem plačuje ponovno po stanovanju, in to sedaj kar 15eur. Naj pa povem , da vseskozi čisti oseba iz bloka.
Skratka, zanima me, kako imate te stvari drugje urejene.
Vkolikor bodo neumaesni posti, prosim moderatorja, da raje izbriše temo.
lp

čare
Mojster foruma

Re: Večstanovanjske stavbe: hišnik + čistilka

Napisal/-a čare Če jan 03, 2013 8:59 pm

Listek pa je napisala oseba ki čisti po vsej verjetnosti a ne.In ta ista oseba tega nikjer ne prikaže-to je najbrž čisti zaslužek a ne.Sicer saj nič hudega,sam brez sestanka se ponavadi take stvari ne počnejo.Mi plačujemo na položnici ki jo pošlje upravnik skupaj z še ostalim stvarmi.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Če jan 03, 2013 9:04 pm

Sem v bloku ki ima 5 oz. 6 vhodov, in ker so na večini ali že na vseh to naredili, se je pač naš predstavnik tudi tako odloču, predvidevam da z par sostanovalci so se zmenili, in je to to. In pravtako ta predstavnik je ta listek tudi sam obesu. Sem za vsak slučajn ravnokar prebral hišni red, in žal v tem tega problema ni notri. razen da piše, da morajo uporabniki pometati in pomiti ipd..

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Če jan 03, 2013 9:09 pm

pri nas se plačuje na osebo, je pa vseskupaj "na črno"

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Če jan 03, 2013 9:17 pm

mi tk jasn da je po večini kr na črno, sicer me to niti ne moti, moti me to da tko k si edn sprdne, tk bi pač nej blo. Po koliko pa plačujete?
Naj pa še to omenim, da s ečistila kupujejo iz obratovalnih oz. nekih skupnih stroškov.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Če jan 03, 2013 9:32 pm

skličite sestanek, pa naj to zadevo nardijo uradno, ali pa naj vam dajo potrdilo da plačujete. ker 15€ le ni tako malo. :huh:
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a matey18 Če jan 03, 2013 9:44 pm

Mi mamo na osebo oz. hišnega ljubljenčka plačujemo pa preko Domplana preko položnice. Prej je 10 let čistil en iz bloka potem se je pa prav tako kar naenkrat sprdnil da bo dražje in smo sklical sestanek in ga zamenjal z nekom ki je čistil tudi sosednji blok. Sedaj je vse preko pogodbe in kot rečeno preko domplana.

mucek
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mucek Če jan 03, 2013 10:03 pm

Da vas dobi inšpekcija bo kriza. Kazni so hude ... Eno že to, da nimate urejenega upravljanja, če pa se plačuje na roke, pa potem še davčna pristavi svoj piskrček ... (in to bogato :( )

Če je v stavbi več kot x stanovanj (mislim da 4), potrebujete upravnika (lahko pa se, če je blok manjši - do 100 stanovalcev, ustanovi Skupnost stanovalcev, ki je potem "upravnik").

Ključ delitve stroškov je definiran v Stanovanjskem zakoniku, glej priponko. Mi smo ravno opravili registracijo in papirologijo (smo manjši blok), ker so ponekod okoli že hodili inšpektorji in delili prijetne kazni (10kEUR/blok + 3 leta "prisilnega" upravnika). Skratka - ne se zaj ... ker na koncu lahko pride konkretno drago. In zdaj, ko jim denarja manjka, verjamem da bodo zelo "pridni" pri iskanju "zločincev" ... (ne šraufe, je tovarne treba krast poje Zidar :) )

Lp, g
Priponke
02.2_Priloga_pravilnik o upravljanju.pdf
(486.73 KiB) Prenešeno 218 krat

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Če jan 03, 2013 10:22 pm

Skenslajte trenutno 'čistilko' in upravnik naj vam najde 3 ponudbe (razni sp-ji) za čiščenje skupnih prostorov bloka. Potem izberite najugodnejšega. Enkrat tedensko (ali dvakrat) naj vam očisti skupne prostore in to je to. Določi naj se tudi, ali se bo strošek čiščenja delil s številom stanovanj ali s številom oseb. V našem bloku smo do sedaj imeli fiksno ceno za stanovanje (mislim, da okoli 7€, je pa to na upravnikovi položnici skupaj s skupno elektriko in vodo), na zadnjem sestanku pa so stanovalci predlagali, da se cena za čiščenje deli s številom oseb, ki bivajo v stanovanju. Tukaj se štejejo tudi domače živali (naj bi se).

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Če jan 03, 2013 10:26 pm

Mucek hvala za link, zelo uporabno ;). Jutri zadevo sprintam in dam na oglasno desko, pokličem upravnika da naj skliče sestanek po 14.1. (ker grem na smuko v fra =P), pa da vidmo če bo kaj iz tega. Če ne druzga, si vsaj malo jezo uženem :mrgreen:.
Prav tako bom pa sam probal dobiti kako ponudbo od čistilnega servisa, kako bi oni imeli ceno, pa da vidmo razliko. Saj se ne gre toliko za ceno, pač pa bolj princip.

mucek
Novinec

Napisal/-a mucek Če jan 03, 2013 10:30 pm

Sestanek mora biti itak sklican 14 dni vnaprej, da so sklepi veljavni ... Tako da kar v miru smučaj ... :)
Sicer pa mi plačujemo 150 EUR za blok (20 stanovanj, 1x tedensko).

Lp, g

simon77
Nov uporabnik

Napisal/-a simon77 Pe maj 24, 2013 8:43 am

Pri nas se je predsednica zmenila za izjemno nizko ceno. Cene v teh časih dramatično padajo, poizkusite na primerjam.si čistilni servisi. Je zastonj, nič ne stane preverit.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe maj 24, 2013 2:51 pm

jao kaj se gredo nekateri...

če bi nekomu plačal storitev potem zahtevam račun pa da te vidim kako boš mučkal.

kot so predhodniki povedali pred mano, zberite ponudbe različnih izvajalcev jih preučite in enega izberite seveda najbolj ugodnega.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Po maj 27, 2013 4:37 pm

V prejšnem stanovanju sem plačeval 3eur / oseba in sicer 'na roko' eni ženski v bloku.
Tukaj kjer sem sedaj pa mi to zaračunava upravnik stavbe - čisti pa čistilni servis. Koliko plačam pa zdaj točno nevem na pamet..
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov