Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Mrki-Lantra
Nov uporabnik

Kraj: Koper

NAJEMODAJALEC-nategator

Napisal/-a Mrki-Lantra So jun 01, 2013 4:23 am

Imam eno vprašanje.

Moj kolega se je vselil v stanovanje in tam živi že eno leto in pol. Glede na to da mu lastnik že toliko časa zavlačuje z najemno pogodbo in tudi prijaviti ga ne želi (kao dela,ni ga doma,nima časa) on mu pa plačuje najemnino na roke skupaj z stroški,kaj naj naredi? Lastnik mu je pa prišel pred kratkim in mu rekel da se izseli, on pa seveda ne želi saj nima namena. Zdaj kolega sprašuje....glede na to da mu ni dal najemne pogodbe toliko dolgo in da ga je vlekel za nos leto in pol, zdaj ga pa ven meče (z družino), je seveda upravičeno jezen in razmišlja da ga prijavi.

Če NAJEMODAJALCA prijavi za utajo davkov ali tudi on kot najemnik dobi kazen?
Kaj narediti v takem primeru?

Lp
PRVA 1.8 Top-K Lantra 96"
Druga 2.0 Top-K Lantra 99"
Tretji Hyundai Accent GT 2.0 03"
cetrtiHyundai Lantra 1.8 Top-K Karavan 97"
Zdaj HUndai Elantra 1.6 limuzina 04"

Im not Hyundai FAN????

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Re: NAJEMODAJALEC-nategator

Napisal/-a B|ind So jun 01, 2013 2:27 pm

Ni pogodbe, ni nobenih transakcij ker je denar izplačan na roke.. nevem če lahko tukaj kdo koga kam prijavi. Na osnovi česa ?
Jaz bi se pozanimal pri kakšni zastonj pravni pomoči ali pa raskiral nekaj € za svetovanje odvetnika..

Kolegu pa predlagam da si poišče stanovanje, dokler ga ne najde pa naj ostane kjer je zdaj. Najemodajalec ga pa nemore kar izseliti, razen če bi ga odstranil s fizično silo, ali mu zamenjal ključavnico oz. kaj v tem smislu.
Naj se poiskuša dogovoriti da dokler ne najde stanovanja naj mu da mir.

Meni ni jasno kaj si folk misli, biti toliko časa nekje, brez pogodbe.. brez vsega. Saj načeloma je vse uredu dokler ne pride do take situacije..
Jaz sem bil v stanovanju kjer smo sicer imeli pogodbo ampak na njej znesek 0€ in smo na koncu tudi imeli drame z najemodajalcem. Tako da me je izučilo da samo še po pravilih, sklenem korektno pogodbo in se je držimo vsi.

Uporabniški avatar
Mrki-Lantra
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a Mrki-Lantra So jun 01, 2013 3:41 pm

B|ind je napisal/-a:Ni pogodbe, ni nobenih transakcij ker je denar izplačan na roke.. nevem če lahko tukaj kdo koga kam prijavi. Na osnovi česa ?
Jaz bi se pozanimal pri kakšni zastonj pravni pomoči ali pa raskiral nekaj € za svetovanje odvetnika..

Kolegu pa predlagam da si poišče stanovanje, dokler ga ne najde pa naj ostane kjer je zdaj. Najemodajalec ga pa nemore kar izseliti, razen če bi ga odstranil s fizično silo, ali mu zamenjal ključavnico oz. kaj v tem smislu.
Naj se poiskuša dogovoriti da dokler ne najde stanovanja naj mu da mir.

Meni ni jasno kaj si folk misli, biti toliko časa nekje, brez pogodbe.. brez vsega. Saj načeloma je vse uredu dokler ne pride do take situacije..
Jaz sem bil v stanovanju kjer smo sicer imeli pogodbo ampak na njej znesek 0€ in smo na koncu tudi imeli drame z najemodajalcem. Tako da me je izučilo da samo še po pravilih, sklenem korektno pogodbo in se je držimo vsi.

Na podlagi tega da ko je placal vsak mesec najemnino mu je lastnik napisal na à4 format da mu je placal najemnino in seveda racune. Ampak denar je sel iz roke v roko.
PRVA 1.8 Top-K Lantra 96"
Druga 2.0 Top-K Lantra 99"
Tretji Hyundai Accent GT 2.0 03"
cetrtiHyundai Lantra 1.8 Top-K Karavan 97"
Zdaj HUndai Elantra 1.6 limuzina 04"

Im not Hyundai FAN????

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire So jun 01, 2013 3:56 pm

Zakaj ne gre drugam ? (Poisce drugo stanovanje)
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov