Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Klemenkr
Nov uporabnik

Nakup varilnega aparata

Napisal/-a Klemenkr To sep 10, 2013 7:23 am

Hej
Mi lahko kdo pomaga, kupujem nov varilni aparat za v delavnico. Želim variti po mig mag postopku, tam do največ ene 5mm. Delal pa bom vsak dan, tako da nebi kupoval nekega poceni aparata ampak iščem nekaj za daljše obdobje! Gledal sem predvsem Froniuse, ki se mi zdijo kvalitetni (v službi imamo 2!) in se še najbolj nagibam k njim.
http://www.salomon.si/oglas/stroji-aparati-orodja-elektronika/obdelovalni-stroj-za-kovino/varilni-komplet-vario-star-1500/13.3M4FC
Kaj mislite?
LP KK

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: Nakup varilnega aparata

Napisal/-a nebivedu To sep 10, 2013 7:43 am

Kolega ima profi linijo od iskre, ker hoče imet servis blizu, da se lahko popravi hitro, ker aparat potrebuje vsak dan. Pa je zelo zadovoljen z njim in čeprav je ima servis zelo blizu, ga do danes še ni potreboval.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To sep 10, 2013 7:37 pm

Podatkov nikjer ne vidim....že to me odbije od oglasa.
Kupi varstroj v merkurju pa boš rešen vsake težave. Imam ta malga 1400 (140A) pa je prevaril že boga pa pol....5kg žice na kolutu pa mislim ,da se suče 10ti al 12ti kolut...
1600 bi bil zate kamot dovolj.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr sep 11, 2013 2:35 pm

če misliš variti 3/4 mm debeline in to daljše zvare potem si ogleduj vsaj tam preko 200A ...
problem je takrat , ko bi rad v enem varu zavaril debelino materiala - tukaj je važno , da pogledaš podatek na koliko amperih dela pod kakšnimi pogoji : če imaš 200A in imaš napisano , da vari na 150A recimo 75% potem to pomeni , da lahko variš 60s potem pa se aparat hladi v prostem teku 20s in spet variš 60s pa 20s hlajenja .. 200A in 40% pomeni da variš z 200A 20s in potem hladiš aparat 30s. seveda so pri vsakem varilnem toku predpisani / podani max varilni časi..
ena bolj pomembnih stvari je kvaliteta pištole - top šit je vodno hlajena in ti nikoli ni žal za tiste € kar si dal več zanjo...
plin je cnej k bencin
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov