Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

PoceniPC

Napisal/-a lisko Če sep 26, 2013 3:51 pm

Ker me pač v vodah računalništva že dolg čas ni in ker je moja oprema še amo za v koš, iščem kaj novejšega in bolšega.
Ker nekak za nove nisem najbolj navdušen (cena) sem začel gledat rabljene in naletel na tole stran

http://pocenipc.com/

Je že kdo kupoval od njih? So cene konkurenčne oz. se dejansko splača (pojma nimam o cenah rač. na trgu) ?

Ne gre se za določen model ampak bilokaj bom kupil bo zadovoljilo moje potrebe....Brez iger, brez blaznih aplikacij...skyp,net,filmi,word, torent....to je vse kar mora znat poganjat.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: PoceniPC

Napisal/-a .com Če sep 26, 2013 4:02 pm

lej, tkole je... jaz ravnokar kupujem oz. rihtam PCje za firmo...
Office use only, pa da bojo zdržali vsaj 5let... in sem nekje skonfiguriral za ceno nekje okoli 320eur z ddv...
seveda samo ''kišta'', brez monitorja, miške ter tipkovnice...

Pač malo močnejši procesor z integrirano grafično(i3), navadna matična, 4GB rama, 500GB disk, en navaden dvd rw in ohišje z vgrajenim napajanikom...
potem pa še dokupim enega ali dva silent ventilatorčka, pa sam sestavim in voila... vsaj 5 let bo mir...

želim povedat, da imaš za 80-100eur doplačila 2letno garancijo, nič prahu in vse novo...
imaš pa kar nekaj teh spletnih konfiguratorjev oz. sestavljanj... malo pogooglaj ali pa piši ZS

LP
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Če sep 26, 2013 4:38 pm

Koliko denarja pa si pripravljen odšteti?

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Če sep 26, 2013 5:08 pm

Če si kje blizu avstrijske meje se splača tam naročiti ;)

Drugače se pa že kako novo zadevo dost poceni dobi, pa tako solidno. Vprašanje če se da katere stvari iz trenutnega račnalnika uporabit? npr. trdi disk, napajalnik, dvd-rw, mogoče ohišje?

Se pa da kakšna dobra zadeva v obliki mini pc narediti tudi, da ni prevelika kišta. V at imajo to kar poceni.

S katerega konca slo si?

aereo132
Novinec

Napisal/-a aereo132 Če sep 26, 2013 5:12 pm

http://www.pctrgovina.com/trg/clanek.php

na tej strani imas pod namizni racunalniki imas rabljene in nove rabljene so se kar dobri od 150 € naprej so pa vsi stestirani in delujejo

tam sem nedavno kupil racunalnik rabljen in ko sem narocil sem ga dobil za 3 dni imam ga 2 meseca in deluje normalno

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če sep 26, 2013 5:39 pm

srcnik je napisal/-a:Če si kje blizu avstrijske meje se splača tam naročiti ;)

Drugače se pa že kako novo zadevo dost poceni dobi, pa tako solidno. Vprašanje če se da katere stvari iz trenutnega račnalnika uporabit? npr. trdi disk, napajalnik, dvd-rw, mogoče ohišje?

Se pa da kakšna dobra zadeva v obliki mini pc narediti tudi, da ni prevelika kišta. V at imajo to kar poceni.

S katerega konca slo si?

Nč še ni določeno....8km od AT meje :D Bom še preveru....zdaj bolj ko ne iščem nasvete. NAmen imam kupit tam do novega leta nekje.
Trenutni komp pa je star 12/13 let.....ne vem če se da še kaj uporabit :D In dejansko bi ga še (ga še trenutno) uporabljam ampak ustav se pri Youtube,posnetkih na internetu,HD filmih...Tega žal ne zmore več.To pa je tudi vse kar naj bi novi zmogel.

nejc1 : Najbolš bi blo zastonj :D Ni neke vsote....Če bo znal sam kuhat,delat,izumljat,švasat....dam zanjga tud 10 jurjo :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Če sep 26, 2013 6:20 pm

res je pojdi v AT, če imaš sp imaš predvidevam metro kartico in imaš:
http://www.metro.at/german/pages/metro_postH3i.cfm?seitex=3198&mpcode=Nonfood:21:1 , stran 42, za 280€ je to top...

lp,a.
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Če sep 26, 2013 6:55 pm

Recimo mylemon.at - nahaja se v feldbachu in grazu in imajo tam đabe prevzem. Cca 40km iz gornje radgone je feldbach, če si v tem koncu.

Ohišje + napajalnik 30€ (mini varjanta je 35€)
Ram 4gb ddr3 30€
Trdi disk 500gb 45€
DVD-RW 14€
Osnovna plošča cca. 40€ (isto amd ali intel)
Procesorji z vgrajeno grafično so pa od 30€, taki dokaj priporočljivi pa okoli 60€.

Tak da maš nov comp za 190€ oz. 220€ taka že bolj priporočljiva zadeva. Pa bo za HD filme dovolj. Oz bi že 190€ varjanta bla.

Fajn na teh novejših procesorjih je pa to, da imajo grafično v procesorju in tako se zmanjša poraba, hrup, gretje...

;)

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Pe sep 27, 2013 4:51 pm

kaj si ti nor kako nateguje ta pocenipc.com

poglejte rabljene računalnike, 2x višja cena od realne
Alergičen na rjo

FuriousG
Novinec

Napisal/-a FuriousG Pe sep 27, 2013 5:23 pm

Fantje, ko je ravno debata o računalniku... Katero grafično bi mi priporočili? Nvidia GTS 250 je šla rakom žvižgat, rad bi pa kupil čimboljšo (čim tišjo), za tam okrog 80eur. Lisko, sorry ker sem se ti uštulil. :)

Drugače so pa meni zelo solidno škatlo sestavili na Asbisu v Trzinu, samo to je malo daleč od tebe.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Pe sep 27, 2013 5:32 pm

| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne dec 01, 2013 2:59 am

eo odgovor...
Zaradi izgradnje stanovanja (prah,prostor,enostavne uporabe), kupil rabljeno toschibo prenosnika.
satellite 300 z 4Gb rama in 250Gb diska. Naložu win 7 in zadeva špila.
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov