Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
thaking
Novinec

Rokavice pozimi

Napisal/-a thaking Po dec 09, 2013 6:02 pm

Katere rokavice pozimi da se dobro prime volan in ne drsi (predvidevam usnjene ali kaj drugega) za kakšen pameten denar

:mrgreen: :mrgreen:

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: Rokavice pozimi

Napisal/-a TrijoAdijo Po dec 09, 2013 6:27 pm

Rokavice? V avtu pozimi? A ne bi raje termostata zamenju, da ti bo kabino grelo? :mrgreen: Potem tut v roke ne bo zeblo :mrgreen:
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
thaking
Novinec

Napisal/-a thaking Po dec 09, 2013 6:37 pm

Amm ko prideš pri -10 do avtomobila in hitro spraskaš tisti led in sneg iz avtomobila in se zapelješ do službe, traja vsaj 5-10 minut da se avto segreje, do takrat pa rokavice. ne vem če si slišal to prvič potem se ne pelješ veliko ali pa imaš avtomobil v garaži :D

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po dec 09, 2013 6:47 pm

Pa mal te zezam :mrgreen:
Ledraste rokavice so po mojem mnenju no go. Bi znalo fajn drset po volanu. Raje neke take, ki so gumirane...al pa nekaj podobnega.Da imaš grip.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po dec 09, 2013 6:50 pm

Jaz tu pa tam uporabljam takšne:

http://www.reusch.com/winter/products/m ... bloxx.html

So dovolj tanke, gibčne in lepo oblikovane po roki, ta guma na dlaneh ima dober oprijem, bi pa za vozit prav prišla še na prstih. Moraš pazit, da niso predebele ali pa preveč ohlapne in da imajo čim boljši oprijem.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Po dec 09, 2013 6:51 pm

fantje, bo treba kupit avto ki ima ogrvan volan ! :mrgreen:
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Po dec 09, 2013 6:52 pm

Sam imam od bate usnjene rokavice, pa je čist luštno vozit. Je pa res, da mam usnjen volan, in ga redno namažem, tak da ima dober grip.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po dec 09, 2013 6:57 pm

mrtwelvetrees je napisal/-a:fantje, bo treba kupit avto ki ima ogrvan volan ! :mrgreen:

Najcenejša in najbolj simpl varianta! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
thaking
Novinec

Napisal/-a thaking Po dec 09, 2013 7:00 pm

srcnik je napisal/-a:Sam imam od bate usnjene rokavice, pa je čist luštno vozit. Je pa res, da mam usnjen volan, in ga redno namažem, tak da ima dober grip.

S čim ga namažeš ? Ker to veš da so vsi usnjeni volani "prebarvani" ali resno misliš da je črna krava :mrgreen: :mrgreen: Problem je da so vsa ta razna sredstva lahko zelo močna in poškodujejo zgornjo plast usna.

Ja rokavice morajo biti nujno zelo tanke in gumirane/usnjene da ne drsijo na usnjenem volanu.

@~toMmy~: kje kupiš te rokavice v SLO, cena ? A spodnji del je gumiran, ker pri prstih tega ne vidim, samo na dlani ??

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Po dec 09, 2013 7:07 pm

od wolfa neko leather conditioner mislim da je, saj je bil drag k ps, mislim da pol litra 25€. Sam nardi pa volan res tak oprijemljiv, pa mehek (pa je usnje od renaulta (megane 2)), pa tud porabu ga še nisem ravno velik, tak da na koncu se še kar splača. Mažem pa 2-3x letno. Nimam pa pojma če je tak "prav". :) Tisto bodo pa mojstri povedali.

Prebarvani pa niso po vrhu ampak so skozi, tak da to nima neke veze. (podobno kot maš zokne črne, rdeče, modre, pa tudi ne misliš, da raste barvni bombaž :)

Uporabniški avatar
thaking
Novinec

Napisal/-a thaking Po dec 09, 2013 7:08 pm

srcnik je napisal/-a:od wolfa neko leather conditioner mislim da je, saj je bil drag k ps, mislim da pol litra 25€. Sam nardi pa volan res tak oprijemljiv, pa mehek (pa je usnje od renaulta (megane 2)), pa tud porabu ga še nisem ravno velik, tak da na koncu se še kar splača. Mažem pa 2-3x letno. Nimam pa pojma če je tak "prav". :) Tisto bodo pa mojstri povedali.

To moram takoj kupiti, kje si nabavil ? :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po dec 09, 2013 7:12 pm

thaking je napisal/-a:@~toMmy~: kje kupiš te rokavice v SLO, cena ? A spodnji del je gumiran, ker pri prstih tega ne vidim, samo na dlani ??

Ne spomnim se več točno kje sem jih dobil, v eni od teh večjih športnih trgovin pri nas. Saj sem napisal, da na prstih žal ni gumirano, tako da niso ravno idealne za vozit, niso pa niti slabe. Sem kar nekaj časa iskal kaj pametnega, pa sem na koncu vzel te, ker so mi odlično sedle na roko in pa gibčne so. Po kakšnih 10ih minutah si jih itak iztaknem, ker mi je že vroče v roke. :D
Slika

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Po dec 09, 2013 7:18 pm

http://www.wolfschemicals.com/en/termek ... onditioner

Tole je ta zadeva, tedaj sem pa nabavil pri spoliraj.si, sam kolikor sem šel gledat, ga nima več na strani. Ne vem, pokliči ga če ti ga lahk zrihta :)

Uporabniški avatar
thaking
Novinec

Napisal/-a thaking Po dec 09, 2013 7:20 pm

srcnik je napisal/-a:http://www.wolfschemicals.com/en/termek/wl-1n-leather-conditioner

Tole je ta zadeva, tedaj sem pa nabavil pri spoliraj.si, sam kolikor sem šel gledat, ga nima več na strani. Ne vem, pokliči ga če ti ga lahk zrihta :)

Hvala, bom probal najti kaj podobnega.

~toMmy~ je napisal/-a:
thaking je napisal/-a:@~toMmy~: kje kupiš te rokavice v SLO, cena ? A spodnji del je gumiran, ker pri prstih tega ne vidim, samo na dlani ??

Ne spomnim se več točno kje sem jih dobil, v eni od teh večjih športnih trgovin pri nas. Saj sem napisal, da na prstih žal ni gumirano, tako da niso ravno idealne za vozit, niso pa niti slabe. Sem kar nekaj časa iskal kaj pametnega, pa sem na koncu vzel te, ker so mi odlično sedle na roko in pa gibčne so. Po kakšnih 10ih minutah si jih itak iztaknem, ker mi je že vroče v roke. :D

Sem pregledal. Torej še vedno nobenega konkretnega predloga, da bi bili tudi prsi "gumirani" in topli ter tanke rokavice :mrgreen:

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po dec 09, 2013 7:26 pm

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Po dec 09, 2013 7:27 pm

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Po dec 09, 2013 8:06 pm

Komplicirate ;) Prve "usnjene" (nevem ali je pravo usnje ali ne... verjetno ne, so pa podložene tako da ne zebe) rokavice iz lerclerca za 10e in je to to. Še nikoli mi ni volan drsel, so še kar trpežne da lahko led tudi z temi rokavicami praskam dol, ter so dost tanke da lahko normalno skadim čik.

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Po dec 09, 2013 9:38 pm

thaking je napisal/-a:
Hvala, bom probal najti kaj podobnega.

http://www.spoliraj.si/products.php?gli ... &cPath=141
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To dec 10, 2013 1:15 am

DePalmo je napisal/-a:Komplicirate ;) Prve "usnjene" (nevem ali je pravo usnje ali ne... verjetno ne, so pa podložene tako da ne zebe) rokavice iz lerclerca za 10e in je to to. Še nikoli mi ni volan drsel, so še kar trpežne da lahko led tudi z temi rokavicami praskam dol, ter so dost tanke da lahko normalno skadim čik.

Verjetno bi kupil kaj takšnega takrat, ampak nisem našel dovolj velikih oz. gibčnih za normalen denar.
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov