Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

scott
Novinec

Re: Brezžični router - kaj kupiti

Napisal/-a scott To dec 09, 2014 10:10 am

še jaz pristavim lonček,,,,imam T2 paket z njihovo opremo ,,zakupljen internet 100/ 10 ,,vendar mi po wi-fi vleče največ tam okoli 48 ,
nikoli v pol leta kar imam njihov paket ni preseglo 50 MBps ,,upload pa je vedno tam okoli 9 ,,včasih tudi preseže 12,,,, zanima me samo če je normalno ,da ne dosežeš niti polovice plačane hitrosti ,,na T2 so pojasnili da se preko wi-fi pač izgubi toliko hitrosti,,čeprav sem od ruterja oddaljen največ 5 m

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream To dec 09, 2014 10:22 am

Pomemno je kateri standard podpirata router, ter dostopna naprava (prenosnik, telefon..). Če gre za 802.11g potem se zdi vse skupaj kar ok. Če gre za 802.11n ali novejše, potem nekaj ni OK.

scott
Novinec

Napisal/-a scott To dec 09, 2014 10:32 am

in kje lahko pogledam na prenosniku/ ruterju kateri standard podpira??? sem namreč precej nevešč glede tega
hvala za odgovor

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B To dec 09, 2014 11:23 am

scott: zelo verjetno imas wifi starega standarda (b/g), kar pomeni max teoreticno hitrost wifi-ja 54Mbps, pac normalno. Ce imas prenosnik z brezzicno mrezno novejsega standarda (n ali ac), potem si pac privosci router, ki bo takisto podpiral enega od teh novejsih standardov.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 To dec 09, 2014 12:34 pm

Ce ne pretaka video vsebin ali datotek preko mreze, na drug racunalnik/player ne vidim potrebe bo standardu n/ac. Sploh ce je zelja, da se hisa pokrije z enim rotuerjem, z standardom n, da o ac ne govorim, ki se prej signal izgubi, po dveh stenah. Ce pa ima optiko in hitrosti visje od 40 Mb/s pol pa, predlagam tak router, ce misli imeti visoke hitrosti interneta. Drugace smo ze omenili kateri router, vsaj po mojih izkusnjah ima dolg domet. Pa d-link ne priporocam, ker vsak router pod 100e ki sem ga imel cez ima slab domet. Celo enega ki ga imam doma, za 200e je bolj slab z dometom. Pa linksys wrt160nl tudi ne priporocam, ki se ga dobi ugodno, ima pa odlicen domet. Je pa slabost, da je pac na trenutkne nestabilna povezava.
Na sploh linksys ima dobre routerje, sam softwer jih j**e.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees To dec 09, 2014 12:38 pm

scott je napisal/-a:še jaz pristavim lonček,,,,imam T2 paket z njihovo opremo ,,zakupljen internet 100/ 10 ,,vendar mi po wi-fi vleče največ tam okoli 48 ,
nikoli v pol leta kar imam njihov paket ni preseglo 50 MBps ,,upload pa je vedno tam okoli 9 ,,včasih tudi preseže 12,,,, zanima me samo če je normalno ,da ne dosežeš niti polovice plačane hitrosti ,,na T2 so pojasnili da se preko wi-fi pač izgubi toliko hitrosti,,čeprav sem od ruterja oddaljen največ 5 m

priklopi na kabel in testiraj.
za wifi ti noben operater ne bo garantiral takšne hitrosti.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside To dec 09, 2014 6:32 pm

EX-B je napisal/-a:
darkside je napisal/-a:"samo" 54MB/s. Večina jih je daleč od te hitrosti :D

54Mb/s. Ne MB/s. Zelo velika razlika.. :) 54Mbps je priblizno 5MB/s prenosa, pa se to je bolj teorija pri wifi-ju.. :)

to vem, da je razlika :) ampak vedno ampak res vedno avtomatsko napišem MB. drugače pa brez skrbi, sem daleč od prenosa takšne hitrosti :D

bi pa sam trenutni ruter prodal najraje in kupil tega https://www.mimovrste.com/mrezna-oprema ... c?v=670670 pomojem mora imeti divji domet ;)

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Sr dec 10, 2014 10:18 am

Če se ne motim je oddajna moč omejena z standardi. Se pa da menjat anteno za usmerjeno, če ti v nekem delu stanovanja manjka brezžične povezave. Druga možnost je wifi extender za 10-30€.

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr dec 10, 2014 1:27 pm

mrtwelvetrees je napisal/-a:kupi router preko inetrnetne trgovine, in če ti ni ok, ga lahko vrneš, mislim da v roku 45 dni....

ce ze, bom na reverz vzel, ne da se mi s takimi zajeba*at

spraseval sem pa za izkusnje s prve roke...

Scorp84 je napisal/-a: Pa linksys wrt160nl tudi ne priporocam, ki se ga dobi ugodno, ima pa odlicen domet. Je pa slabost, da je pac na trenutkne nestabilna povezava.
Na sploh linksys ima dobre routerje, sam softwer jih j**e.

odkar niso vec pod cisco-tom, ampak belkin-ovi, ni vec to to
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

igork
Nov uporabnik

Napisal/-a igork Če dec 11, 2014 12:17 pm

Mene pa zanima, če ima kdo izkušnje z WLAN ojačevalcem, s katerim si lahko povečaš domet brezžičnega signala. Nekaj takega so prodajali tudi v Hofru, škatla ki jo enostavno vtakneš v vtičnico, nekaj poinštaliraš in naj bi delovalo,... Pozna kdo?

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Če dec 11, 2014 1:52 pm

igork je napisal/-a:Mene pa zanima, če ima kdo izkušnje z WLAN ojačevalcem, s katerim si lahko povečaš domet brezžičnega signala. Nekaj takega so prodajali tudi v Hofru, škatla ki jo enostavno vtakneš v vtičnico, nekaj poinštaliraš in naj bi delovalo,... Pozna kdo?

Jaz jo imam doma. Kitajca sicer, kupljen za 10€ en let nazaj. Načeloma dela, samo vsake kvatre ga je treba mal resetirat. Ne vem pa če bi ga priporočal. Rajš kakšen € več za rabljen linksys router pa s tistim podaljšuješ signal.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če dec 11, 2014 1:55 pm

RedBull™ je napisal/-a:Zanima me, kateri brezžični router priporočate za domačo uporabo? Sem nezahteven uporabnik, pomembno mi je to, da je zadeva stabilna, da ne prekinja linije, ter da ima dober brezžičen domet.

Kupi si Fritz router in modem, vse v enem. Ima 450Mb/s wifi, ima 4x 1Gb porte in deluje res tako kot mora. Odkar ga imam (nekje 3 mesece) je linija 3x dol padla (zunanji dejavniki, ni kriv router) drugega nič.
Old subarus never die, they just get faster!

siegeengine
Nov uporabnik

Napisal/-a siegeengine To apr 28, 2015 11:36 am

tudi sam uporabljam linksys wrt54Gl, dela na optiki 10/10 brez problema, dobil sem ga na bolhi za 20€. priporočam

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees To apr 28, 2015 12:32 pm

sej je mercedes od routerjev, več kot 40/40 pa ne zmore wifi ene 20
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe maj 01, 2015 9:27 pm

Torej tud sam iščem ojačevalec WIFI signala in to takega ki bo delal :)
Zdaj mam nekega kitajca kupljenega v hoferju....bolj ne dela kot ja :)

Je pa tko...v mansardi je siolov modem z wifijem....vleče načeloma po celi hiši a tukaj nastane problem...Rad bi vse skupaj spravil v sosednjo hišo ( prizidek) . Zaradi izvedbe oz. izgradnje je nemogoče vleč kabel ( kar bi sicer najraje). Torej kaj vzet da bo zagotovo delovalo?

V mislih imam kaj podobnega...

http://www.conrad.si/WLAN-Repeater-1200 ... 96_0415195

Seveda če ve kdo za kaj ugodnejšega ali bolšega pa na dan z besedo :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic Pe maj 01, 2015 9:47 pm

siegeengine je napisal/-a:tudi sam uporabljam linksys wrt54Gl, dela na optiki 10/10 brez problema, dobil sem ga na bolhi za 20€. priporočam

Delal pred leti v skladišču z temi stvarmi. Takega prodajnega hita pomoje še dolgo nebo, od 10 prodanih routerjev je bilo vsaj 8 prav ta model (pa smo imeli vse Linksysa, D-Link, Belkin in še mnoge druge znamke). Mislim, da je brezpredmetno govort, da ga imam tudi jaz doma :lol:

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe maj 01, 2015 10:11 pm

Tako kot mi je priporočal @EX-B, sem nabavil TP-Link TL-WR1043ND in lahko rečem, da sem z njim izredno zadovoljen. Imam ga že nekaj mesecev in do sedaj niti enega izpada.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Pe maj 01, 2015 10:19 pm

lahko potrdim, TP-Link TL-WR1043ND je TOP za ta denar. giga lani, giga wan
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov