Napisal/-a Cyber So maj 01, 2004 11:14 pm
Nisem prebral niti enega pametnega komentarja proti EU. Govorit o brezposelnosti zaradi EU je bedarija. Sploh v gradbeništvu je problem že zdavnaj tukaj in ne bo nastopil zdaj ko smo v EU, isto je tudi v kmetijstvu. Če ne bi imeli tuje delovne sile, bi panoge kjer je težko fizično delo, bile v hudi krizi, ker naše delovne sile primankuje. Za gradbeništvo vem iz prve roke, ko je dost ljudi prišlo iz zavoda, pa noben ni hotel vzeti službe, ker je pretežka, tako da je prostala samo delovna sila iz bivših republik Jugoslavije, zdaj bo pa delovna sila pač iz Slovaške in Poljske, tako da govorit da bodo v gradbeništvi tujci zasedali naša delovno mesta neumestno. Kar se pa drugih panog kot je tekstilstvo in ostale, tiče, pa so krivi predvsem manegerji, ki niso modernizirali firm, no nekater so jih, pa deloma je tudi država kriva, ker imamo preveč obremenjene plače. Amapak vsi ti problemi so nastopli v trenutku, ko smo se odločli za samostojno državo, in smo zamenjali družbeno-gospodarsko ureditev, prešli smo iz socializma v kapitalizem. Torej je krivih 90% prebivalcev Slovenije, ki se je na plebiscitu odločilo za samostojno Slovenijo!? Jaz vidim v EU dobro priložnost, da se končno streznimo, in sprejemo ureditev za katero smo se odločili, in končno nehamo jamrati kako je bilo včasih fajn in kako je danes slabo. Jasno pa je da noben sistem ni idealen. Samo prosim nehajmo že enkrat s tem kaj bo EU slabega prinesla, ker ne moremo vedeti, za to bo potreben čas, da se izkaže kako bo, ampak jaz sem optimističen, in mislim da bo več dobrega kot slabega, sploh pa se mi zdi da slovencem manjka optimizma, nehajmo že enkrat z našim tradiconalističnim pesimizmom, in uzrimo v EU in svet z optimizmom!
Dobrodošli v EU!