Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Windowsi XP

Napisal/-a RedBull™ Ne jul 11, 2004 7:56 pm

A ima prosim kdo za posodit windowse XP professional na cd-ju.

Rad bi jih ponovno namestil.

Pa da ne boste nabijal nepotrebnih postov na to zadevo,tko da mi lahko pišete na PM

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po jul 12, 2004 2:52 pm

pošlji naslov na PM
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po jul 12, 2004 3:12 pm

Evo posl mi 800 Sit pa ti posljem Win XP Pro - Service Pack 1 , s Slovenscino - seveda ne bom pozabil kode za instalacijo. Ostalo na PM
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po jul 12, 2004 6:35 pm

že dobil,kar sm isku...hvala vsem

temo lahko brišete!!

By

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po jul 12, 2004 6:54 pm

Mislim da bo romala into the smetnjak :lol:

MetodTrobec

Napisal/-a MetodTrobec Po jul 12, 2004 7:07 pm

Samotar je napisal/-a:Evo posl mi 800 Sit pa ti posljem Win XP Pro - Service Pack 1 , s Slovenscino - seveda ne bom pozabil kode za instalacijo. Ostalo na PM

POZOR!!! GUSARJI V BLIŽINI!!!

Slika

:evil: :evil: :evil: :evil:

Cizi
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Cizi Po jul 12, 2004 7:10 pm

Hahahahahahaha. :D :D :D

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po jul 12, 2004 8:13 pm

Ok da nem spet nove teme odpiru..... že v prejšni temi nekje sem gnjavu da XP je falus pa kak ga inštaliram pa bla bla
Zdej me pa neki zanima. Mam en problem in pojma nimam kaj bi lahk blo.
Ko inštaliram XP-je je vse lepo in prav, ko bi se mogl prižgat je ekran temn (praznina) in rač. zrmzne (probal že vse verzije XP-jev)
Inštalirat mi gre sam ME al pa 2000 profy s tem da pol ta dva winsa znata dečat težave.
Matična je ASUS P4Pe-X, grafična je ATI RADEON, zvočna je gamesouround fortissimoII, trdi disk je maxtor 160Gb, TV- fly video 3000, modem Cnet. Za vse skrbi celeron 2.6GHz z 512MB rama...... napajalnik pa je 300W
Občutek mam da konfiguracije niso prave in iz tega izvirajo problemi......
Če ma kdo kako idejo na plan z njo.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR Po jul 12, 2004 9:50 pm

Lakho se rami med sabo ne razumejo, ce jih mas na vecih slotih (2x 256, ...) in so razlicne firme. Nekatere plate, mislm da novejse ne vec, hocjo met rame zlozene po narascujocem vrstnem redu slotov za ram, naprimer ce imas rame v slotu 2 in 3 ti ne bo delal, ce jih mas pa na slotu 1 in 2 pa bo.
Mozno je da si mel zjebane cdje in je kaksn fajl mankov, je pa res da sm pri sestri in fotru hotu dat 98 SE in je pri obeh zmrznu proti koncu nalaganja. Fora je, da ni z obema racunalnikoma nic narobe. In sm mogu gor dat 98 in dolocene popravke in spila brez porblemov.
A imas Primary master pa slave vse postiman, pa secondary tut.

Primary master mora biti samo disk oz. ce jih imas vec so potem ostali se na primary slave. Pekac mora biti na secondary master, cd/dvd pa na secondary slave.
Lahko disketnik ni pravilno priklopljen. Procesor ni ker se ti nebi niti uzgal racunalnik.

Pober vse razen procesorja, ramov in graficne vn pa probi ce bo tut strikov, ker 300 W je za tvojo konfiguracijo glih nekje na meji.

Skratka moznosti zakaj ti ne dela je se ogromno.

erick
Nov uporabnik

Napisal/-a erick Po jul 12, 2004 10:02 pm

nadgradnja BIOS-a

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Po jul 12, 2004 10:03 pm

Še jst naj nei povem Win XP so sicer skoraj popoln sistem zakaj skoraj popoln tkole je v večini primerov je sedaj bolj "prijazen" do laika v računalništvu.Kot je Samotar napisal maš mogoče res težave zaradi ramov samo če ti drugi sistemi delajo pol so rami OK.Jst bi na tvojem mestu računalniku prvo priskrbel nov močnejši napajalnik ker 300W je odločno premalo glede na to koliko imaš notri nebi blo slabo celo posodobit BIOS-a lahko pa je da grafična kartica ni XP kompatibilna možnosti je lahko več.
LP SEAT
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe To jul 13, 2004 12:09 am

Xp suxs dj si raje gor 2000nt professional za moje pojme so to najbolsi winsi :)

sicer sam laufam na 333MHz kompu xp-je sam so za en k*** kar se tice winsov narejeni so sam na look-u :)
z 2000 ti bo komp mal bols laufu problem so le kaki spili hocejo jebat sam se tut to poslihta :)

Lp PiLLLe

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR To jul 13, 2004 12:17 am

Men lepo laufajo ne sam winsi pa linux ampak cel racunalnik P II 300 Mhz, 288 rama, 60 Gb disk. 250 W napajalnik, dva IDE opticna pogona, GeForce 2 MX 400 - brez venta, Asus plata (do 600Mhz).

Graficna pokur vec kot si predstavljas.

Uporabniški avatar
gajo_g
Novinec

Napisal/-a gajo_g To jul 13, 2004 12:28 am

seat je napisal/-a:Še jst naj nei povem Win XP so sicer skoraj popoln sistem zakaj skoraj popoln tkole je v večini primerov je sedaj bolj "prijazen" do laika v računalništvu.Kot je Samotar napisal maš mogoče res težave zaradi ramov samo če ti drugi sistemi delajo pol so rami OK.Jst bi na tvojem mestu računalniku prvo priskrbel nov močnejši napajalnik ker 300W je odločno premalo glede na to koliko imaš notri nebi blo slabo celo posodobit BIOS-a lahko pa je da grafična kartica ni XP kompatibilna možnosti je lahko več.
LP SEAT
sm zaslediu mal o popolnem sistemu in to naj bi biu win xp hallo !!! dej rajsi pisi kaj o avtomobilih ta tema ni za tebe !! le cevlje sodi naj kopitar !! LINUX POWER

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR To jul 13, 2004 12:49 am

Linux v. Windows > here we go :twisted:

Da nebi slucajno zacel bluzit kaj je bol in kaj ni, ker je splosno znano da se to ne more primerjat glede stabilnosti. Winsi so pac bolj enostavni in ne mors nc zajebat v njih. Linux-i pa stabilni k neboticnik v Tokiju in za nepoznavalca oz runkla ne priporocam ker si bo unicu racunalnik.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To jul 13, 2004 4:17 am

Ok ok ne se skregat zaj :evil:

No potem ste tko potrdili moje sume da je napajalnik prešvoh.... ker lani mi je crknu procesor (star dve leti P4 1.4 GHz) posledično je crknila še matična pa ker so bli gor RIMM rami sem mogu še te menjat ker na novi plošći niso delal (DDR). No in od takrat dalje so težave.
Torej tko prav sumim od vsega začetka že napajalnik.
Tist kok je pa keri sistem stabiln je pa čist odvisn...... ME so mi laufal eno leto BP pa bi še zdej po moje če ne bi skurlo pol kompa...... 2000ko pa mi je ratal vsipat tud po enem tednu....
Grafična bi skor mogla bit komptibilna z XP-ji ker sem mel jih gor že (Pred dvema letoma pa pol še preden so sploh ven prišli) pa so delal SKOR brez problemov.Tko da al napajalnik al pa matična...... neki od tega po moje.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo To jul 13, 2004 5:19 am

Hmmm, jst mam doma na enmu računalniku Win 2003 server, drugmu pa XPje. Moram rečt da zadeva noro lepo deluje. Če se le držiš nekaterih pravil... npr. da najprej naložiš antivirus in firewall (če ga že nimaš v routerju) in se šele POTEM prključiš na net. Pa do tega da zadnje stvari in bete niso za uporabo... Uglavnm, kot pravm. Zelo lepo mi laufajo že 1 leto brez problema.

BTW: Lahko poskusiš tudi z Linux SUSE 9.1. So zelo preprosti, pa dobr zgledajo. No ja, softwara je manj kot za Winse to je logično, da se jih pa tut na NTFS nasnet, tako da tut to ni več problem. Kr se tiče 2000ke. 2000 je bla bolj kot za osebno rabo mišljena za serverje. Če si boš 2000 nalagou, si naloži tisto z SP3, ke res lepo dela. Sm men se ni nikol posebej dopadla.

Amen.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat To jul 13, 2004 9:59 am

gajo_g je napisal/-a:
seat je napisal/-a:Še jst naj nei povem Win XP so sicer skoraj popoln sistem zakaj skoraj popoln tkole je v večini primerov je sedaj bolj "prijazen" do laika v računalništvu.Kot je Samotar napisal maš mogoče res težave zaradi ramov samo če ti drugi sistemi delajo pol so rami OK.Jst bi na tvojem mestu računalniku prvo priskrbel nov močnejši napajalnik ker 300W je odločno premalo glede na to koliko imaš notri nebi blo slabo celo posodobit BIOS-a lahko pa je da grafična kartica ni XP kompatibilna možnosti je lahko več.
LP SEAT
sm zaslediu mal o popolnem sistemu in to naj bi biu win xp hallo !!! dej rajsi pisi kaj o avtomobilih ta tema ni za tebe !! le cevlje sodi naj kopitar !! LINUX POWER

Še jst naj nei povem Win XP so sicer skoraj popoln sistem zakaj skoraj popoln tkole je v večini primerov je sedaj bolj "prijazen" do laika v računalništvu

Jst sm napisu da za začetnika je Xp skoraj popoln sistem res pa je da je Linux bolj stabilen samzačetnika dat pred linux dej no tut jst sm prvič linux sam gledu sploh nism mel pojma za začetnika najbolj priporočam XP za mojstre računalništva pa definitivno LINUX
PiLLLe na 333 Mhz ne moreš pričakovat da bojo XP norel in dobr delal ker veliko pokurjo sistemskega pomnilnika in nasplošno so grafično zahtevni sicer se nastavitva dajo prirejat samto ni to. za XP je nekak minimum tm okol 1Ghz pa vsaj 128Mb rama za zadovoljivo kakovost delovanja
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY To jul 13, 2004 11:18 am

preden se razvname vseplošno protipiratsko gibanje in kregarija windows-linux, zaklepam to temo

LP!
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov