Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Sr avg 25, 2004 5:14 pm

nebivedu je napisal/-a:
Tweety je napisal/-a:Sorry ker se štulim v tole debato, ampak mene nekaj zanima.In sicer kake so prednosti in slabosti za plinsko centralno ogrevanje in oglevanje na olje. Ker je pri nas v bloku napeljava že dotrajana jo bodo sedaj menjali in so prišli na idejo za bi sedaj oglevali na plin. Ali res država 80% stroškov krije, ker je plinsko ogrevanje bolj ekološko naravnano???

O tem, da bi država kej zraven dala pa nisem še nikoli slišal. Je pa plin definitivno boljši napram olju - ni tok dima, pa temperature so višje, pa bolj ekološki je.
Na daljšo dobo se bolj splača plin kakor pa olje.

Je tud odvisn s kasnim plinom bodo filal. Eni majo pac butan, drugi mesanico butan-propan ( upam, da se nism zmotu). Razlog je boljsi izkoristek.

Mrcina....kok je pa stanovanje staro?
There is no time...

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr avg 25, 2004 5:25 pm

Ce je hisa stara in ni dalj casa nihce zivel v njej in se ni kurilo - izolirana itak da ni ....
Na tvojem mestu bi notr omet do ceglov dol stolku - si tak k mlinar pol, ker je skoraj sigurno zelo drobljiv in ni za nikamor. Potem bi pa napeljal elektroko (PPR kabel) tako da imas luci, vtikace, stikala tam kjer ti najbl pase, zato mors tut sam razpored pohistva met ze vsaj prblizn nastudiran. Tut cevi za telefonski kabel oz. adsl lahko razpeljes pod ometom. Istocasno lahko razpeljes vodo in odtoke - ce ni javne kanalizacije razmisljaj o novi ustrezno veliki pretocni 3 ali 4 prekatni greznici ker stara 1000 % ni vec taka kot mora biti in skoraj sigurno se drzi hise in vlece vlago na zid - kjer se spet razbija zid in tla - spet mors vedet kje bo pomivalni stroj, korito, banja, tukaj mors vedt kasn bojlr bos meu - itak da ne bo v kopalnici ampak v kleti-kurilnici in s cim bos grel vodo. S pecjo in poleti z elektriko ali samo z elektriko. In .......
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Sr avg 25, 2004 5:53 pm

od mene brat UNIVERZITETNI DIPLOMIRAN INŽINER tko da lahk njemu napišeš kaj na mail pa ti bo svetoval!

lp venom

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Če avg 26, 2004 10:32 am

Samotar je napisal/-a:Ce je hisa stara in ni dalj casa nihce zivel v njej in se ni kurilo - izolirana itak da ni ....
Na tvojem mestu bi notr omet do ceglov dol stolku - si tak k mlinar pol, ker je skoraj sigurno zelo drobljiv in ni za nikamor. Potem bi pa napeljal elektroko (PPR kabel) tako da imas luci, vtikace, stikala tam kjer ti najbl pase, zato mors tut sam razpored pohistva met ze vsaj prblizn nastudiran. Tut cevi za telefonski kabel oz. adsl lahko razpeljes pod ometom. Istocasno lahko razpeljes vodo in odtoke - ce ni javne kanalizacije razmisljaj o novi ustrezno veliki pretocni 3 ali 4 prekatni greznici ker stara 1000 % ni vec taka kot mora biti in skoraj sigurno se drzi hise in vlece vlago na zid - kjer se spet razbija zid in tla - spet mors vedet kje bo pomivalni stroj, korito, banja, tukaj mors vedt kasn bojlr bos meu - itak da ne bo v kopalnici ampak v kleti-kurilnici in s cim bos grel vodo. S pecjo in poleti z elektriko ali samo z elektriko. In .......

-greznica je OK (vsaj zaenkrat, bajte se pa tut ne drži)
-za omet vem. Sam kaj pol, a nov omet gor al nej kr, kot so prej rekli, gips plate prčvrstim?
-izolacija...hm, to bom rihtal čez kake 5let, ko bom menjal streho, pa delal novo fasado... Za prvo silo bo v redu...
-gretje...hm najbrž bo topla voda kr na peč+en bojler v kuhinji. Oz. sem se zdej spomnu, da bojler je že v kopalnici, tako da bom mel toplo vodo na bojler, kdaj kasnej pa kake kolektorje.

povej mi za dimnik, a to bi ga mogel oreng sesut, al je dovolj, da mi vstavijo kovinsko tuljavo noter. Peč bo na olje (po moje, al pa vsaj kombinirana, kdo bo pa vsako leto drva pripravljal :oops: )
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Kraj: Breg pri Polzeli

Napisal/-a pubi2cv Če avg 26, 2004 1:33 pm

Dimnika ne flikat. To je poleg elektrike edina stvar pri bajti kjer jaz ne bi improviziral. Varnost je pa varnost, ni kaj :!: Pa če boš dal noter specialno peč na olje, pusti staro (če jo imaš seveda) kombinirano kar noter....pride prav, če imaš kaka drva tu pa tam za skurit, še posebej v prehodnih obdobjih (spomladi, pozimi). Na tak način se da zeloooo veliko prihranit....sploh pri takih cenah olja kot so zdaj. Jst to veselo prakticiram...ti povem....ene 1000l ga tako pršparam :)
pubi

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Če avg 26, 2004 1:52 pm

Mrcina je napisal/-a:Subvencije dobiš za vse, kar pripomore k zmanjšanju porabe energije. Torej jo dobiš za fasado, okna, nov način ogrevanja, streho, kolektorje ipd... Strokovnjak preračuna prihranek et voila... Mi smo pri fasadi dobili nazaj če se ne motim kakih 25% (računa se pa na kv. meter). No, v glavnem, energetska pisarna je pravi naslov.

Mi smo se tut neki menil za te subvencije pa so pol začel komplicirat in nam določvat kakšna okna mormo kupit da dobimo subvencije. Prav firmo je rekel. Ta ki smo jih pozneje kupil so boljša od tistih pa niso dal subvencije.

Mrcina:
Glede knaufa direkt na steno. Knauf moraš dat na profil, tko da je med zidom in knaufom še stiropor ali steklena volna za izolacijo. Še posebej pomembno je to za tiste stene, ki so zunanje. Če bo knauf direkt na steni bo pozimi mraz in boš kuril kot norec.

PS: med steno in knauf daj lesene dile in si zapomni kje so, da boš pozneje lahko zabil v steno kakšen žebelj za sliko al pa rože.

LP
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če avg 26, 2004 3:51 pm

Gips plate bi jst dal samo ce bi kaj pregrajeval, ravnal strope oz. ce je lesen strop bi tist star omet pa bicje stran zmetov pa lepo na nosilne trame preklade manjsih 3x5 centi tramckov naredu pa gips plate gor nabil. Pri gips platah lahko uporabis navadne lesne medeninaste sraufe ki jih dovolj globoko zadegas v plato, da potem tisto luknjo lepo pogipsas in prebels in to je to. Ce bi pa omet dol stouku pa strom na nov razpelov pol bi pa frisn omet naredu pa z belo (ne sivo) mivko na fino zapucal, pol dvakrart prebels cez in to je to. Se ti pol nobena pizdarija ne nardi ko hocs zvrtat par lukenj za polico pa ti nardi se enkrat vecjo luknjo od svedra ali pa kr celi kosi ometa stran letijo ker je pac star. In pol tut vlozki nic ne drzijo.

Kar se vode in centralne tice ti lahko dam telefonsko majstra ki dela s najboljsimi materiali in je v Nemciji to delov 30 let sedaj pa tukaj. Ni ravno poceni, zato pa tudi ni pocar in ti ornk nardi. Ravno tako, ti lahko dam telefonsko od elektricarja, ki drugace dela na Elektro Kocevje. Model je iz Lozn Bodna.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Pe avg 27, 2004 7:34 am

Hmmm, samotar, hvala ze ponudbo telefonskih, sam mam od kolega strica za centralno, maček, pa še brez računa bo delal, pol mam pa še enga kolega električarja, ki mi bo za kišto pira elektriko povezal. A vodovodarja poznaš kakega, da ni predrag?

Ostalo, pa hmmm, bomo vse vidli, v kakem stanju je... Najbrž bom kr od kolega fotra poklical, ku je sodni cenilec, dipl. ing in take fore, pa da mi pove, v kakšnem stanju je vse skupaj. Potem bomo pa videli, kaj in kako.

hehe, če se mi bo dalo, vam pa sproti poročam. Sam bom začel šele čez par mesecov...

hvala vsem, pište še naprej kake nasvete!
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov