Samotar je napisal/-a:Ce je hisa stara in ni dalj casa nihce zivel v njej in se ni kurilo - izolirana itak da ni ....
Na tvojem mestu bi notr omet do ceglov dol stolku - si tak k mlinar pol, ker je skoraj sigurno zelo drobljiv in ni za nikamor. Potem bi pa napeljal elektroko (PPR kabel) tako da imas luci, vtikace, stikala tam kjer ti najbl pase, zato mors tut sam razpored pohistva met ze vsaj prblizn nastudiran. Tut cevi za telefonski kabel oz. adsl lahko razpeljes pod ometom. Istocasno lahko razpeljes vodo in odtoke - ce ni javne kanalizacije razmisljaj o novi ustrezno veliki pretocni 3 ali 4 prekatni greznici ker stara 1000 % ni vec taka kot mora biti in skoraj sigurno se drzi hise in vlece vlago na zid - kjer se spet razbija zid in tla - spet mors vedet kje bo pomivalni stroj, korito, banja, tukaj mors vedt kasn bojlr bos meu - itak da ne bo v kopalnici ampak v kleti-kurilnici in s cim bos grel vodo. S pecjo in poleti z elektriko ali samo z elektriko. In .......
-greznica je OK (vsaj zaenkrat, bajte se pa tut ne drži)
-za omet vem. Sam kaj pol, a nov omet gor al nej kr, kot so prej rekli, gips plate prčvrstim?
-izolacija...hm, to bom rihtal čez kake 5let, ko bom menjal streho, pa delal novo fasado... Za prvo silo bo v redu...
-gretje...hm najbrž bo topla voda kr na peč+en bojler v kuhinji. Oz. sem se zdej spomnu, da bojler je že v kopalnici, tako da bom mel toplo vodo na bojler, kdaj kasnej pa kake kolektorje.
povej mi za dimnik, a to bi ga mogel oreng sesut, al je dovolj, da mi vstavijo kovinsko tuljavo noter. Peč bo na olje (po moje, al pa vsaj kombinirana, kdo bo pa vsako leto drva pripravljal

ops: )
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press