Gricko je napisal/-a:jaz bi kupil AMD. eni majo raje pentiuma drugi AMD kaj je bolš -kakor za kerga-
-pentium (pa ne celeron,ki je podn)kao bol stabilen, manj porabi->manjši hladilniki->bolj tih, se ne da tok navijat
-Amd -men se zdi da je zame dost stabiln, mal se greje zato bl glasn, se ga da navitkr ornk..
samo glede na kaj dobiš/ceno pomoje AMD!
glede grafike???? samo glej da bo kompatibilna z osnovno ploščo!!
ponavad je najbolš če je isti proizvajalec matične in grafične!Ali pa vsaj čipovje na plati! primer :ASUS plata z nForce čipovjem ->tudi grafika od nVidie
ali kaj podobnega!
ne rečem da ATI ni kompatibilen ampak če je od iste firme je verjetno bolš!
Drgač pa men se dopade ATI (mam pa Gforce )ker je bla bolš za mojo plato.
upam da sem kej pomagal
Čas, ko so bili Intelovi procesorji kar se porabe tiče varčni, so minili. Nove verzije Pentiumov 4 (Prescott) so prave pečice, da o novih verzijah na LGA podnožju sploh ne govorim (potrebna je zelo previdna izbira ohišja).
Vsem, ki nameravate v kratkem kupiti nov računalnik pa opozorilo. Smo ravno v obdobju korenite spremembe kar se tiče matičnih plošč in procesorjev. Intel je prešel na novo podnožje LGA, AMD je pričel umikati XP procesorje, katere bo cenovno nadomestil Sempron (po performansah bolj podoben Duronu ali Celeronu), v razredu XP pa bo prevladal AMD64. Uvaja se PCI-Express (naslednjik AGP podnožja za grafične kartice), torej lahko sklepamo, da bo večina novih grafičnih, ki bodo predstavljene v naslednjem letu podpirale ta standard, ne bodo pa združljive z AGP (spet odpade nadgrasdnja sistema)... Torej glejte, da ne boste kupili stare tehnologije. Raskirajte kakšen tolar več, pa boste tudi čez leto, dve lažje prodali svoj računalnik. Tehnologijo, ki bo že čez 1 mesec zastarela, boste čez 2 leti lahko vrgli samo še v kanto za smeti.
PS: tisti, ki kupujete nove računalnike, javite mi na PM, pa bomo uredili kakšno ponudbo čisto extra za Avtomobilizem.com