Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po avg 30, 2004 4:44 pm

COOL MAN je napisal/-a:BOLŠE JE DATI MALO VEČ PA RAČUNALNIK KUPIŠ PO KOMPONENTAH PA MAŠ MIR ZA 2 ALI VEČ LET

MOJ FOTER SI JE KUPO RAČUNALNIK PRI PCE PA JE GA ŽE MOGO VOZIT NA SERVIS PO ENEM MESCU :twisted:

ker si nov pa da nebo kdo drug zlo zatežil te prosim(o) da najdi tipko CAPS LOCK !
ker je zelo nadležno :wink:

Uporabniški avatar
COOL MAN
Nov uporabnik

Napisal/-a COOL MAN Po avg 30, 2004 4:51 pm

ke misliš ke nevem ke pišem z vlko če ti ne najdeš tipke da bi piso z vlko mi je zelo žau :tipk

Uporabniški avatar
idol plemenit
Novinec

Napisal/-a idol plemenit Po avg 30, 2004 5:11 pm

uni ki daste 500k za comp premislte: :wink: (to ne leti nate mg sax)
a ni bol dat 200k za comp pa čez 2 leti še 200k pa maš tip top komp za 4leta?pa 100k pršparaš :-P
ne pa 500k pa maš za slabe tri leta :?
ok uni ki nucate ok sam kot sm napisu na jetra mi grejo uni ki dajo 600k za alienvare :bow , pol pa sam mejl cekirajo
men je dedek zmeri govoru:zrno na zrno pogača, kamen na kamen palača, guma na feltno-avto

Uporabniški avatar
COOL MAN
Nov uporabnik

Napisal/-a COOL MAN Po avg 30, 2004 5:21 pm

600k pa je res preveč še 500k je preveč
najbolše je za 300k do 450k

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Po avg 30, 2004 5:22 pm

COOL MAN je napisal/-a:ke misliš ke nevem ke pišem z vlko če ti ne najdeš tipke da bi piso z vlko mi je zelo žau :tipk

a ti nisem CAPS LOCK napisal z velko! :wink:
a nisem lepo napisal da morš bit zadirčen al pa aja ker maš PC za 500ksit verjetno že piše po nareku :P pa si mu pozabu povedat da naj z malo nadaljuje.
mah nima veze sam da si ugasnu :wink:
lp

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Po avg 30, 2004 5:39 pm

Po premisleku sem se odloču da ga ne bom kupu.
Zdej jesen pridejo novi AMD-jevi procesorji pa matične pa bom rajši počakal pa starega nadgradil.
Vseno hvala za pomoč :)

Uporabniški avatar
COOL MAN
Nov uporabnik

Napisal/-a COOL MAN Po avg 30, 2004 6:02 pm

moj računalnik res piše po nareku če čem samo za razvedrilo
mam pa tudi tipkovnico

Rok`
Novinec

Kraj: bl.dobrava

Napisal/-a Rok` Po avg 30, 2004 6:07 pm

Ko je že debata o računalnikih:

Tut sam kupujem nov računalnik (nameravam PF 2,8Ghz, 512MB ram,...) in mam že vse zbrano kaj bom kupil, samo za grafično sem v dvomih, ker je pač zelo pomembna za igre in filme. Torej, katera grafična je ta čas aktualna in hkrati primerne cene (MGSax-ova za 150k se mi ne zdi primerne cene npr.)?
Pa mogoče še vprašanje ali je bolje Intelov procesor ali AMD-jev?

Hvala za pomoč (če je bom deležen :-P )

Uporabniški avatar
COOL MAN
Nov uporabnik

Napisal/-a COOL MAN Po avg 30, 2004 6:41 pm

vzami amd-jev procesor in
radion9800xt grafično kartico

Slika

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Po avg 30, 2004 6:53 pm

jaz bi kupil AMD. eni majo raje pentiuma drugi AMD kaj je bolš -kakor za kerga-
-pentium (pa ne celeron,ki je podn)kao bol stabilen, manj porabi->manjši hladilniki->bolj tih, se ne da tok navijat
-Amd -men se zdi da je zame dost stabiln, mal se greje zato bl glasn, se ga da navitkr ornk..

samo glede na kaj dobiš/ceno pomoje AMD!
glede grafike???? samo glej da bo kompatibilna z osnovno ploščo!!
ponavad je najbolš če je isti proizvajalec matične in grafične!Ali pa vsaj čipovje na plati! primer :ASUS plata z nForce čipovjem ->tudi grafika od nVidie
ali kaj podobnega!
ne rečem da ATI ni kompatibilen ampak če je od iste firme je verjetno bolš!
Drgač pa men se dopade ATI (mam pa Gforce )ker je bla bolš za mojo plato.
upam da sem kej pomagal

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Po avg 30, 2004 7:46 pm

Ne da se mi brat vsega ker se mi mudi.. Samo to povem: Racunalniki PC Plus so najcenejsi, ker so sestavljeni iz najcenejsi komponent, kar se jih dobi sploh. Torej nekakovostna roba. Ponavadi grejo najprej noname najcenejsi RAMi, potem plata. Rajs si sam sestavim eno spodobno kisto iz dobrih komponent. Ceprav das zanjo tako vec denarja..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Po avg 30, 2004 7:57 pm

nima se smisla kregati kaj naj kdo kupi. vsak naj nameni toliko denarja za računalnik kot ga lahko oz je pripravljen zan porabiti.

meni za zdaj ni žal da sem dajal vedno okrog 400 sit z aračunalnik. sedaj mi je edino žal da sem dal grafično takrat tako drago ker sedaj ne igram toliko iger samo od viška glava ne boli. :)
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po avg 30, 2004 9:00 pm

Kot so že povedal pred mano u takih trgovinah ne kupovat..... če pa že na daleč videš da je od PC plus pa daaaaaaalllllllleeeeeečččččč stran.
Jaz sem dal za mojga pred tremi leti 350 jurjo.....po dveh letih in dveh tednih je crknila matična.... posledično procesor. In jaz ga veselo pelem na servis in kaj se zgodi??? prvo matične take ni več( ker mi je takrat dal not eno zastarelo? ) pol nekak kao se zmenim za novo matično pa nove rame (ker so bli prej RIMM rami.... in seveda z jeze odnesem komp domov da ga bom sam sestavo če ga že dol kao ne morjo ker nimajo prave matične zame....
No prnesem domov in ssestavim..... rač. še vedno ne dela..... pelem na drug servis.... in kaj zvem? da je že u prvem crknilo vse skupi sam da na prvem servisu ni ugotovil da je crknu procesor ampak samo matična kao.... :evil:
No pol sem kupu drug procesor..... in pa matično in rame sestavli so mi ga pa na RODOCOMPU. in dela ko bomba.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

fric
Novinec

Napisal/-a fric Po avg 30, 2004 9:07 pm

Gricko je napisal/-a:jaz bi kupil AMD. eni majo raje pentiuma drugi AMD kaj je bolš -kakor za kerga-
-pentium (pa ne celeron,ki je podn)kao bol stabilen, manj porabi->manjši hladilniki->bolj tih, se ne da tok navijat
-Amd -men se zdi da je zame dost stabiln, mal se greje zato bl glasn, se ga da navitkr ornk..

samo glede na kaj dobiš/ceno pomoje AMD!
glede grafike???? samo glej da bo kompatibilna z osnovno ploščo!!
ponavad je najbolš če je isti proizvajalec matične in grafične!Ali pa vsaj čipovje na plati! primer :ASUS plata z nForce čipovjem ->tudi grafika od nVidie
ali kaj podobnega!
ne rečem da ATI ni kompatibilen ampak če je od iste firme je verjetno bolš!
Drgač pa men se dopade ATI (mam pa Gforce )ker je bla bolš za mojo plato.
upam da sem kej pomagal

Čas, ko so bili Intelovi procesorji kar se porabe tiče varčni, so minili. Nove verzije Pentiumov 4 (Prescott) so prave pečice, da o novih verzijah na LGA podnožju sploh ne govorim (potrebna je zelo previdna izbira ohišja).

Vsem, ki nameravate v kratkem kupiti nov računalnik pa opozorilo. Smo ravno v obdobju korenite spremembe kar se tiče matičnih plošč in procesorjev. Intel je prešel na novo podnožje LGA, AMD je pričel umikati XP procesorje, katere bo cenovno nadomestil Sempron (po performansah bolj podoben Duronu ali Celeronu), v razredu XP pa bo prevladal AMD64. Uvaja se PCI-Express (naslednjik AGP podnožja za grafične kartice), torej lahko sklepamo, da bo večina novih grafičnih, ki bodo predstavljene v naslednjem letu podpirale ta standard, ne bodo pa združljive z AGP (spet odpade nadgrasdnja sistema)... Torej glejte, da ne boste kupili stare tehnologije. Raskirajte kakšen tolar več, pa boste tudi čez leto, dve lažje prodali svoj računalnik. Tehnologijo, ki bo že čez 1 mesec zastarela, boste čez 2 leti lahko vrgli samo še v kanto za smeti.

PS: tisti, ki kupujete nove računalnike, javite mi na PM, pa bomo uredili kakšno ponudbo čisto extra za Avtomobilizem.com :wink:
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov