Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...
 
music_man
Novinec
 
Prispevkov: 380
Pridružen: Ne avg 24, 2003 12:45 pm
Kraj: doma

RECEPT ZA BOWLO ?

Napisal/-a music_man Pe sep 17, 2004 7:35 pm

Kaksen je recept za bowlo? Rabm nujno da se ga bomo lahko nabil lubenico že mam naštimano kaj še rabm not dat ?

Ajd
VSAKA PALICA IMA DVA KONCA
JE REKEL MODREC, KI ŠE NI VIDEL ROGOVILE
 
Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik
 
Prispevkov: 1169
Pridružen: Po maj 19, 2003 9:45 am
Kraj: Velenje z okolico ;)

Napisal/-a K0zM0 Pe sep 17, 2004 7:44 pm

bovla ?! bovla je prevč deeeeeelaaaaaa
ti kup celo lubenico, ji navrhu nared lukno, pa napikn notr flašo vodke... pa pust čez noč!
pol pa veselo po njej... :wink: :wink: :D :D
Slika
 
Uporabniški avatar
NoName
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 770
Pridružen: Po jan 27, 2003 1:04 pm

Napisal/-a NoName Pe sep 17, 2004 8:46 pm

I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
 
iKst
Uporabnik
 
Prispevkov: 1047
Pridružen: To apr 23, 2002 2:33 pm

Napisal/-a iKst Pe sep 17, 2004 9:06 pm

Evo, tapravga si najdu. En mojih najljubših hobijev je delanje bovle :) Recept ni najbolj enostaven, ampak je rezultat na nivoju :)

Potrebuješ:
1 Lubenico
1 liter ruma (40%)
1 liter hruškovega likerja (cca 24%)
2 kompota v pločevinki (jaz dam breskve in jagode ponavad, lahko daš kar ti paše)
1/4kg sladkorja
Veliko ledu

Postopek priprave:

Najprej iz lubenice navrh izrežeš odprtino, veliko za cca 2 pesti. "Pokrov" prihtaniš za kasneje. Z žlico izdolbeš lubenico, iz mesa odstraniš pečke in pribljižno polovico mesa streseš nazaj v lubenico. Drugo polovico lahko poješ ali pa vržeš stran.
V lubenico streseš še sladkor, potem pa zaliješ z rumom in likerjem. Na koncu v lubenico streseš še kompote (če imaš večje kose sadja jih je dobro prej narezati).

V taki obliki se v bovli še pošteno čuti alkohol. Zato jo je potrebno za par ur spraviti v hladilnik. Idealno je, če jo narediš že dan prej, ker se po 24 urnem "pacanju" alkohola sploh ne čuti več, vseeno pa je bovla zelo močna. Nevem kolk spijete, ampak jaz sem po litru obležal :)

Pa happy bowling :) :) :)
 
Uporabniški avatar
Gigen
Novinec
 
Prispevkov: 373
Pridružen: Če avg 22, 2002 10:09 am
Kraj: Izola/Portorož

Napisal/-a Gigen Pe sep 17, 2004 9:09 pm

Emm, kokor jaz vem je boula breskve v vinu.... al obstajajo dve vrsti boule?
Vedno sem iskal kako se rece tej lubenici.
Made in Japan
 
iKst
Uporabnik
 
Prispevkov: 1047
Pridružen: To apr 23, 2002 2:33 pm

Napisal/-a iKst Pe sep 17, 2004 9:13 pm

No ja. Ubistvu so v pravi bovli res breskve zalite s kakšnim refoškom in malo sladkorja pa klinčkov. Ampak jaz vsem podobnim zadevam iz lubenic in melon pravim bovla, pa tudi music_man sprašuje po receptu za "bovlo z lubenico".
 
Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma
 
Prispevkov: 4443
Pridružen: To jun 15, 2004 3:09 pm
Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe sep 17, 2004 11:46 pm

Mi smo dal flaso vinjaka pa neki Trojke pa u skrino za eno uro. Pol sm pa z uno pumpico za antifriz preverjat mal sprobov kok nese in je do -70. Sam kok je pa realno to blo pa ne vem.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
 
Martin
Novinec
 
Prispevkov: 468
Pridružen: Sr jan 08, 2003 1:05 pm
Kraj: Republika Palma di cocco

Napisal/-a Martin So sep 18, 2004 5:28 pm

Ma vi nimaste pojma !

Bowla = narežeš breskve, dodash sladkor, inu vino čez . To je naravna dobra stara bowla.
So pa tudi razne izpeljave: dodatki kot so rum in mandarinetto in podobno.

Tisto z angurjo alias lubenico je pa pi'jana lubenica v katero se zliva kar se ti če,
najpogosteje pa vodko.
lp
Slika
 
Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 582
Pridružen: Ne apr 25, 2004 9:05 pm
Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek So sep 18, 2004 5:36 pm

Kakšna je pol pa sangria? a ni to tsti šmorn k bovla... ah pr nam je vse isto.... pol litra vina, pol litra ruma, sadje( kakršnokoli, vse se da pojest pa robutat) potem pa dodajaš sladkor po občutku. :lol: - dolenjski recept
Slika
 
Martin
Novinec
 
Prispevkov: 468
Pridružen: Sr jan 08, 2003 1:05 pm
Kraj: Republika Palma di cocco

Napisal/-a Martin So sep 18, 2004 5:47 pm

Biskvitek je napisal/-a:Kakšna je pol pa sangria? a ni to tsti šmorn k bovla... ah pr nam je vse isto.... pol litra vina, pol litra ruma, sadje( kakršnokoli, vse se da pojest pa robutat) potem pa dodajaš sladkor po občutku. :lol: - dolenjski recept


strinjam se tudi z dolenjskim receptom !

Sangrija je pa več vrst sadja pa črno vino pa rumčevna ane?
Slika
 
Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma
 
Prispevkov: 4443
Pridružen: To jun 15, 2004 3:09 pm
Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So sep 18, 2004 6:50 pm

A zdej se more tut za napit komplicirat ??
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
 
music_man
Novinec
 
Prispevkov: 380
Pridružen: Ne avg 24, 2003 12:45 pm
Kraj: doma

Napisal/-a music_man Ne sep 19, 2004 6:51 pm

Najlepsa vam hvala bowla uspela zurka prav tako smo pa nardil 3 variante tko da ni panike :))
VSAKA PALICA IMA DVA KONCA
JE REKEL MODREC, KI ŠE NI VIDEL ROGOVILE
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov