zupi13 je napisal/-a:mislim da okol 148 ksit na mesec, torej...
Mrcina je napisal/-a:Še malo bi pojasnil tistih 12% zarad katerih se je piz***lo... Od teh dvanajst posto gre 5% za delovanje študentskega servisa... Kar se meni ne zdi velik... Potem gresta dva procenta za nove študentske domove, kar itak pomeni, da se to študentu nazaj vrne. zadnjih 5% pa gre za študentske klube, organizacije ipd... In sicer gre ves denar na ŠOS (študentska organizacija Slovenije), kjer se razdeli: 33% gre za študentske klube po celi Sloveniji, ene 10% zadelovanje samega ŠOS-a, ostanek si razdelijo ŠOU lj, ŠOUM in mnda zdej še ŠOU kp (ŠOU-študentska organizacija univerze). Kar je po eni strani fin sistem, saj se stem denar decentralizirano razdeli med klube (vsaj nekaj denarja) ki popestrijo lokalno dogajanje. Seveda je pa tudi tukaj veliko zlorab možnih za tiste ki so pri koritu...
Cocaine is God's way of saying you're making too much money.Cocaine is a hell of a drug.
Virage je napisal/-a:Toliko natančne razdelitve, kot si jo napisal ne poznam, ampak ... mar ne gresta 2% od teh 12% za zavarovanje študenta, ki dela? Vsaj na nekaterih študentskih servisih se mi zdi, da je tako, ali pa so to individualni dogovori s podjetji?
Virage je napisal/-a:Mrcina je napisal/-a:Še malo bi pojasnil tistih 12% zarad katerih se je piz***lo... Od teh dvanajst posto gre 5% za delovanje študentskega servisa... Kar se meni ne zdi velik... Potem gresta dva procenta za nove študentske domove, kar itak pomeni, da se to študentu nazaj vrne. zadnjih 5% pa gre za študentske klube, organizacije ipd... In sicer gre ves denar na ŠOS (študentska organizacija Slovenije), kjer se razdeli: 33% gre za študentske klube po celi Sloveniji, ene 10% zadelovanje samega ŠOS-a, ostanek si razdelijo ŠOU lj, ŠOUM in mnda zdej še ŠOU kp (ŠOU-študentska organizacija univerze). Kar je po eni strani fin sistem, saj se stem denar decentralizirano razdeli med klube (vsaj nekaj denarja) ki popestrijo lokalno dogajanje. Seveda je pa tudi tukaj veliko zlorab možnih za tiste ki so pri koritu...
Toliko natančne razdelitve, kot si jo napisal ne poznam, ampak ... mar ne gresta 2% od teh 12% za zavarovanje študenta, ki dela? Vsaj na nekaterih študentskih servisih se mi zdi, da je tako, ali pa so to individualni dogovori s podjetji?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost