Evo dobil sem par PM-jev v katerih ste me spraševalikako sm si to zrihtal, pa bom za vse napisal. Na internetu sem našel firmo, ki posreduje o povpraševanju po delavcih. Pri njih se dobi vse podatke. Z njimi se dogovoriš o vseh stvareh in podpišeš pogobdo, da ti bodo poiskali službo v katerikoli državi si želiš in to jim tudi pošteno plačaš. Za to da bi delal v Avstraliji bi moral plačati celih 7500 avstralskih dolarjev. Oni so po pogodbi obvezani, da ti doli najdejo službo in stanovanje v roku 6 mesecev.
Ker pa sam programiram v 5ih različnih programskih jezikih, so mi zrihtal službo v 3h mesecih. Stanovanje sem si zrihtal sam in tako sem plačal "samo" 5500 avstralskih dolarjev. Pazite na ta pomemben podatek - PREDNOST IMAJO MLADI PARI IN MLADE DRUŽINE, KI BI TAM OSTALE ZA STALNO. Sam sem sicer podpisal pet(5) letno pogodbo za delo, samo državljanstvo bom najbrž vzel. O tem še nisem premišljeval - to bom takrat, ko bo prišlo do tega.Ta posredovalnica ti omogoči tudi to, da po dveh delih dela v Avstraliji lahko zaprosim za avstralsko državljanstvo zase in za punco ter otroka.
Zdej moram samo še videt kaj bo ona naredila - po včerajšnjih njenih izjavah bi šla zraven, meni bi pa tudi bilo všeč, da imam tamauga blizu.
Če koga zanima naslov firme, je tale;
http://www.jobnet.com.au/ext/site/
Preden pa se odločite za delo v Avstraliji si pa preberite tole;
http://www.escapeartist.com/e_Books/Immigrating_To_Australia/
Samotar tebi sem že poslal post, da imam avto zate - za 120k sit dobiš Subaru legacy 1.8 16V z vso takratno opremo. Če te zanima smo na tem forumu trije, ki vemo zanj in ti ga lahko zrihtamo. Cheno , Gorazd0 in jaz. Kar se tiče Romov - doli jih najbrž ni so pa Aburegini, katere upam, da bom srečal, ker so to "native people of Australija" se z njimi ne mislim kregat, rad bi jih pa spoznal, ker me njihova kultura zanima.
Avto ostane v Sloveniji v uporabi moje sestre, dokler se ne vrnem - takrat bo pa že skoraj oldtimer, pa bom mel manj stroškov pri registraciji, pa že sedaj jih nimam dosti.
Cheno do včeraj zjutraj nisem vedel, ker so bili poslani vsi papirji poslani mojemu odvetniku in se je on ukvarjal s tem če so "pristni", da se nebi nategnil. Sovpadl mi je pa s plačo, ker sem dobil tok manj kot prejšn mesec, da sem mislu, da tut če nič ne delam dam odpoved v službi.