Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
GReddy_
Novinec

Kraj: primorska

stavka novinarjev...

Napisal/-a GReddy_ To okt 05, 2004 6:36 pm

In sicer...

...me zanima kaj si vi mislite o stavki, kdo ima po vašem mnenju prav in kdo ne itd.

Naj povem jaz...imam že poln kufer te stavke ker ne moreš niti na teletxtu pogledat kaj se dogaja po svetu(razen volitev in stavke seveda...), da pa dnevni časopisi niso izšli za katere nekateri plačujejo naročnino, to je pa že višek vsega. Konec koncov kaj smo mi "navadni" ljudje naredili novinarjem????

LP

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 To okt 05, 2004 6:46 pm

No kaj pa nej nardijo če se jim zdi da niso pravično nagrajeni?? Novinarji lahko kaznujejo le ''navadne'' ljudi in seveda pričakujejo da bomo ''navadni'' ljudje (aka. javnost) pritisnili na tiste ki jim bodo odobrili zahteve.

Drugače pa je veliko mutnih poslov v kolektivni pogodbi novinarjev.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Napisal/-a GorazdO To okt 05, 2004 6:58 pm

naj kar stavkajo; mi vsaj ni treba poslušat njihovih umotvorov po radiu... lepo muzika šiba 24/7....
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
medicincko
Nov uporabnik

Napisal/-a medicincko To okt 05, 2004 7:07 pm

NI prav da štrajkajo..... Mi bomo lih tako morali plačati naročnino za TV (od katere nimamo sedaj nobene koristi), no sicer pa nacionalko gledam zelo malo, kajti pop mi je boljši...

Sedaj pa itak lahko vsak drugi štrajka, najbolje da še odklopijo elektriko pa štrajkajo :)

Uporabniški avatar
CiCn
Novinec

Kraj: Zlata Sredina

Napisal/-a CiCn To okt 05, 2004 7:11 pm

medicincko je napisal/-a:NI prav da štrajkajo..... Mi bomo lih tako morali plačati naročnino za TV (od katere nimamo sedaj nobene koristi), no sicer pa nacionalko gledam zelo malo, kajti pop mi je boljši...

Sedaj pa itak lahko vsak drugi štrajka, najbolje da še odklopijo elektriko pa štrajkajo :)

se podbišem pot to tut jaz

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman To okt 05, 2004 7:13 pm

medicincko je napisal/-a:NI prav da štrajkajo..... Mi bomo lih tako morali plačati naročnino za TV (od katere nimamo sedaj nobene koristi), no sicer pa nacionalko gledam zelo malo, kajti pop mi je boljši...

Zan nacionalko ne plačuješ naročnine, ampak prispevek (davek) ... Če bi bla naročnina, bi se lahko odjavu (vsaj jaz bi se, ker je sploh ne gledam, ena sama beda).
Pr časopisih je pa itak tako, da naročnikom ne bodo zaračunal izvodov, ki jih niso izdlai (vsaj Delo).
Sicer pa sem sam tud novinar, ampak jih podpiram samo načelno, ker včasih se pač ljudje ne zavedajo, da firme nimajo denarja kolikor hočejo za plače. Ko so enkrat ostale možnosti šparanja izčrpane, se špara na plačah - al pa zapre firmo pa gredo vsi na cesto ...
Slika

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 To okt 05, 2004 7:18 pm

jakaracman je napisal/-a:

Zan nacionalko ne plačuješ naročnine, ampak prispevek (davek) ... Če bi bla naročnina, bi se lahko odjavu (vsaj jaz bi se, ker je sploh ne gledam, ena sama beda).
Pr časopisih je pa itak tako, da naročnikom ne bodo zaračunal izvodov, ki jih niso izdlai (vsaj Delo).
Sicer pa sem sam tud novinar, ampak jih podpiram samo načelno, ker včasih se pač ljudje ne zavedajo, da firme nimajo denarja kolikor hočejo za plače. Ko so enkrat ostale možnosti šparanja izčrpane, se špara na plačah - al pa zapre firmo pa gredo vsi na cesto ...

Je naročnina ker se lahko odjaviš. Poteka pa približno tako. Nekam odpelješ televizor, kjer ti ga zaplombirajo in s tem si odjavljen in ne plačuješ naročnine za RTV. Tako je naredil moj oče, ko je njegova mama (moja stara mama) umrla, stanovanje pa smo obdržal.

LP
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
medicincko
Nov uporabnik

Napisal/-a medicincko To okt 05, 2004 7:19 pm

No pa plačujemo prispevek (saj si razumel kaj sem hotel povedati), samo point je v tem, ker plačujemo prispevek, a kaj imamo od tega :?: :?: Prav nič, niti enega pametnega filma, ali sporeda si ne omislijo :shock:

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid To okt 05, 2004 8:21 pm

Ja oni veselo stavkajo, naročnino rtv pa cajtng pa bomo vseeno mogl plačat! Edino kar je pozitivnega pri tej stavki je da nerabiš poslušat teh pametnih politikov in njihovih blebetanj. :twisted:
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr okt 06, 2004 7:50 am

GorazdO je napisal/-a:naj kar stavkajo; mi vsaj ni treba poslušat njihovih umotvorov po radiu... lepo muzika šiba 24/7....

Amen! :D
Slika

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Sr okt 06, 2004 8:43 am

acid je napisal/-a:Ja oni veselo stavkajo, naročnino rtv pa cajtng pa bomo vseeno mogl plačat!

za dni ko cajtngi ne bojo izhajal (vkljucn s pondelkom, ko so ble samo reklame pa vremenska) bo narocnina za cajtnge odsteta. tko za info.
[i]Weeeeeeee![/i]

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr okt 06, 2004 8:46 am

Novinarji SUX, skoraj vsi po vrsti!

Kar se mene tice ste ene gnide samopovzpetniske, ki vsako zgodbo tko priredite, kot vm pase in da bo cim bol senzacionalna, boli vas za ljudi!!! Nimate ne srca in ne mozganov! Drhal nemarna!

Igral sem najmanj 100 tekem, ki so ble opisane v cajtengu in pomoje niti ena, da nebi bla brez napake. O vsaki stvari, k sm bil js zravn in so pol pisal v cajtngu, al pa na TV, to je blo vseskp en k***! Sram vas bodi!

Kako naj gledam porocila, ce vem, da polovica ni res?? :evil:
Slika

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Sr okt 06, 2004 8:48 am

danes nehajo stavkat oz. so že ob 8-ih zjutraj :wink:
Slika

PiNkZ PoWeR
Novinec

Kraj: maribor

Napisal/-a PiNkZ PoWeR Sr okt 06, 2004 9:44 am

moti me samo to da zjutraj ko pridem u službo ni nič za čitat ob jutranji kavici sam reklame lahk pogledam pa če je kakšna pametna služba u lj??? 8)

Uporabniški avatar
NeRo
Uporabnik

Napisal/-a NeRo Če okt 14, 2004 8:05 am

:cry

@Pugi: To mnenje si ustvaril na podlagi poročil s tvojih tekem?
btw.: kateri naciolnalni šport pa je to, da je bil najmanj 100x v časopisu?
Slika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Če okt 14, 2004 8:19 am

s športom je ponavadi tako, da je treba prosit (beri: malo podplatit) novinarje, da se malo bolj razpisejo o tebi. sploh velja to za individualne športnike :wink:

kar se stavke tiče, me niti ne gane. včasih je bil novinarski fax res nekaj extra zdaj grejo povprečneži tja. častnikov ne berem več, ker so neizvirni. so redke izjeme to sigurno ampak kaj ko je takih za na prste dveh rok preštet. gledam mtv, dsf, eurosport, discovery , (samurai jacka mam skoraj vse dele :mrgreen: ) pa program, ki so ga babice bojkotirale :twisted:
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov