Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Apple iPod

Napisal/-a AIRbrush Sr okt 20, 2004 8:18 am

Kje je pri nas možno kupit ta MP3 predvajalnik? Pa če kdo ve za cene tud povejte!

Uporabniški avatar
CiCn
Novinec

Kraj: Zlata Sredina

Napisal/-a CiCn Sr okt 20, 2004 8:49 am

cena mislim da je okolo 100k ne me držat za besedo, slišal pa sem da je tudi 86k tako da ne vem............Mislim da ga ma bof

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Sr okt 20, 2004 9:21 am

www.epl.si

http://www.epl.si/racunalniki/CenikApple.html

Zadeva je na prvi pogled draga, ampak je res vreden svojega denarja. Ne boš dobil boljšega playerja.

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Sr okt 20, 2004 9:31 am

bolj se ti ga splača preko ebay-a kupit. dobiš nove 40gb za cca. 300$ in manj.
SlikaSlika

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Sr okt 20, 2004 9:39 am

Maky, na Apple.com je 20gb iPod $300, 40GB pa $400. Na to prištej še poštnino in stroške uvoza pa si na istem ali celo na slabšem.
Aja, druge firme pa ne smejo prodajati novih iPodov ceneje kot apple. Par $ je lahko razlike, 100 pa ne. Tko, da tanov iPod 40gb za 300 dolarjev ni mogoče dobit. Mogoče prejšnjo generacijo iz zalog.

Glede na EU pa so cene Maocv in iPodov pri nas enake ali še malenkost nižje.

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Napisal/-a AIRbrush Sr okt 20, 2004 9:42 am

Pa ima kdo to zadevico? Jaz bi jo na avtoradio priklopil.

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Sr okt 20, 2004 9:55 am

Poklič na epl al pa se oglasi tam, pa ti ga bodo razkazali.

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Sr okt 20, 2004 10:17 am

iKst je napisal/-a:Maky, na Apple.com je 20gb iPod $300, 40GB pa $400. Na to prištej še poštnino in stroške uvoza pa si na istem ali celo na slabšem.
Aja, druge firme pa ne smejo prodajati novih iPodov ceneje kot apple. Par $ je lahko razlike, 100 pa ne. Tko, da tanov iPod 40gb za 300 dolarjev ni mogoče dobit. Mogoče prejšnjo generacijo iz zalog.

vrejmi vse se da. sm ga gledal v zda v trgovini novega 40gb za 350$. fora je da je bil "iz zaloge" oz. tako kot prinas ti dajo popust na stare modele. samo da je tu bil novi model deklariran kot stari.
20gb sm že skoraj uzel za cca. 220$ brez računa ampak sm se potem premislil. :wink:
SlikaSlika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Sr okt 20, 2004 10:18 am

če imaš radio z aux vhodom se dokupi samo še kabl za povezavo z ipodom. strošek cca. 1000 sit. +dobro je dokupit avtonapajalec :wink:
SlikaSlika

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Sr okt 20, 2004 10:44 am

maky je napisal/-a:
iKst je napisal/-a:Maky, na Apple.com je 20gb iPod $300, 40GB pa $400. Na to prištej še poštnino in stroške uvoza pa si na istem ali celo na slabšem.

vrejmi vse se da. sm ga gledal v zda v trgovini novega 40gb za 350$. fora je da je bil "iz zaloge" oz. tako kot prinas ti dajo popust na stare modele. samo da je tu bil novi model deklariran kot stari.
20gb sm že skoraj uzel za cca. 220$ brez računa ampak sm se potem premislil. :wink:

Možno da se kje iz zaloge dobi na ta način. Ampak še vseeno je tolk poštnine in carine, da razlika na koncu ni velika. Poleg tega jaz raje kupim pri nas stvar, čeprav je par jurjev dražja. Če imam kakršnekoli probleme lepo pokličem prodajalca pa se oni naprej zajebavajo z garancijo, popravili itd. Moje mnenje pač :)

Če pa že kupujete te stvari v USA je pa potrebno paziti, da naročite international model, drugače po potrebno pri nas še posebej polnilev kupiti. Apple ima sicer tko narjen, da se večinoma samo vtikač zamenja in je strošek minimalen.

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Napisal/-a AIRbrush Sr okt 20, 2004 11:20 am

maky je napisal/-a:če imaš radio z aux vhodom se dokupi samo še kabl za povezavo z ipodom. strošek cca. 1000 sit. +dobro je dokupit avtonapajalec :wink:

Mam Nakamichija in ma AUX vhod. Sej zato bom to nabavu. Gora mp3jev se mi valja po računalniku in se mi ne da cdjev pect za v avto.

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Sr okt 20, 2004 1:36 pm

iKst je napisal/-a:
maky je napisal/-a:

Možno da se kje iz zaloge dobi na ta način. Ampak še vseeno je tolk poštnine in carine, da razlika na koncu ni velika. Poleg tega jaz raje kupim pri nas stvar, čeprav je par jurjev dražja. Če imam kakršnekoli probleme lepo pokličem prodajalca pa se oni naprej zajebavajo z garancijo, popravili itd. Moje mnenje pač :)

Če pa že kupujete te stvari v USA je pa potrebno paziti, da naročite international model, drugače po potrebno pri nas še posebej polnilev kupiti. Apple ima sicer tko narjen, da se večinoma samo vtikač zamenja in je strošek minimalen.

poštnina ne sme priti več kot 50$, carine ni (carini se nad vrednstjo 50k sit). sej se da zmenit da se pošlje kot gift. je tudi poštnina ceneje. s tem da so v zda na voljo drugačnimodeli (predvsem kombinacije ohišja/barv zaslona/...)

drugače pa glede garancije: ipod-i imajo svetovno garancijo. ti velja po celem svetu. razlika me evropsko in svetovno (ameriško) je v temu da američani NE popravljajo okvar. ti dajo kar lepo novega ipoda.

se pa strinjam da je mnogo lažje kupiti pri nas. sej pri modelih z malo gb niti ni baš velike razlike.
:wink:
SlikaSlika

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Sr okt 20, 2004 2:00 pm

To o svetovni garanciji sicer drži v teoriji. Ampak v praksi se lahko zaplete in morš nest stvar v austrijo na servis. Ampak sej načeloma ni problemov z iPodi, se ne kvarijo veliko.

Glede carine in davka pa nisem sicer prepričan kako gre, ampak sem videl primer, ko je en tip naročil iPod mini, ko jih v EU še ni bilo za dobit. Plačal je za njega tolk, da bi lahko 20GB model pri nas dobil. Tisti "gift" pa tudi ne dela vedno. Cariniki so postali pametni in zahtevajo original račune in razna druga potrdila.

Različnih modelov pa ni. Razlika med EU in UK iPodi je samo v glasnosti. EU so zaradi enih zakonov tišji. Tiste različne kombinacije ohišji si pa verjetno mislil za iPod mini, ki se ga pri nas dobi za cca 67k sit. Tisti je manjši, lahko izbiraš barvo ohišja pa samo 4GB lahko gor spraviš.

zur2
Novinec

Napisal/-a zur2 Sr okt 20, 2004 2:21 pm

prodajajo ga u BTC-ju in sicer u Big-Bangu in BOF-u (kokr se spomnem)
link:
http://www.bigbang.si/shop/?M=i&SH=2&IT=718908629253
Slika

Uporabniški avatar
tonix
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a tonix Sr okt 20, 2004 2:46 pm

Apple iPode lahko v Sloveniji kupiš v:

E.P.L.
Aris jabolko
in
Mac&PC

imajo ga pa tudi v JAE in pa bigbangu, le da je tam dražji.

Obstajajo različice

mini iPod - 4Gb - 1000 mp3jev (slabih 70k sit)
20 Gb - 5000 mp3jev (cca 85k sit) in
40 Gb - 10000 mp3jev (cca 110k sit)

V prihodnosti naj bi prišel tudi 60 Gb iPod za barvnim ekranom, ki pa bo v USA stal 500$, pri nas še primerno več.

Sicer pa se da dokupit tudi iTrip, ki oddaja radijsko frekvenco in je tako možno mp3je z ipoda poslušat na vsakem radiju brez kablov :twisted:.

za več informacij pa lahko obiščeš tudi jabuk.net. 8)
Slika

Smrkec
Novinec

Napisal/-a Smrkec Sr okt 20, 2004 2:52 pm

AIRbrush je napisal/-a:
maky je napisal/-a:če imaš radio z aux vhodom se dokupi samo še kabl za povezavo z ipodom. strošek cca. 1000 sit. +dobro je dokupit avtonapajalec :wink:

Mam Nakamichija in ma AUX vhod. Sej zato bom to nabavu. Gora mp3jev se mi valja po računalniku in se mi ne da cdjev pect za v avto.

ej pa sploh ne rabiš kabla :!: :!: Ma ipod še eno boljšo rešitev :!: Reče se ji pa iTrip, prklopi se na zgornji del iPoda in potem nastaviš na kateri frekvenci naj oddaja glasbo, na radiu najdeš to frekevnco (kot bi isku radijsko postajo) in OLAAA mp3-ji se ti vrtijo na radiju :wink: :!:

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Napisal/-a AIRbrush Sr okt 20, 2004 3:05 pm

Cooollll.. Tega pa sploh vedu nisem. Fajn bomo še v službi užival ob muski. Zdaj sem pa 100% odločen za nakup.

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Sr okt 20, 2004 3:16 pm

Sam pri iTripu baje prihaja do motenj. Ga lahko nastaviš na določeno frekvenco in radio nastaviš na isto frekvenco pa špila. Samo oddajnik v iTripu ni najbolj močn in se lahko zgodi da ti šumi vmes, če je kakšna druga postaja močnejša na tistem območju.

Sicer jaz sem ga mel par dni doma in je delal po mestu brez prekinitev, samo če že maš aux se pomoje bolj splača kar na tisto priklopit.

Uporabniški avatar
gligo
Nov uporabnik

Kraj: sg

ipod

Napisal/-a gligo Sr okt 20, 2004 3:41 pm

:D JAZ SEM SI GA KUPIL PREKO IBAY_A.IPOD 20g-3GENERACIJA DAL SEM 300 EVROV,Z VSEMI KABLI IN DALINCEM,NAKNADNO SEM SI SE KUPIL ORIGINA KONZOLO ZA V AVTO Z POLNIVCEM IN Z KABLOM KI SE PRIKLOPI NA IZHOD ZA CD MENJALEC.SE CELO MAM GRAVIRAN WV ZNAK ODZADAJ NA IPODU.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost