RegY je napisal/-a:ej pirpiksna... ti boš meni zrihtal cb v avto
hehe vsi se zagrel za radioamaterstvo
jst glih delam na enem projektu upam da mi bo ratalo lahko ga kle prestavim če ma kdo željo

pirpiksna je napisal/-a:Hay!
Goran24; problem ni pri dosegu cipa, saj je to najmanj pomembno, ampak pri anteni, to kar si ti mislil, je bila verjetno frekvenca, ki pa zna bit ze velik problem, saj je razlika med osnovno frekvenco za komecijalne postaje ali pa policaje ni tako velika, problem rata pri VF harmonikih te osnovne frekvence. Na kratko cip se bo posral.........nebo crknil, le posral se bo na tej frekvenci (tudi ti bi verjetn "prdno", ce bi mogo dvignit 4 zakle cementa, tak je tu, ker preprosto ne zmore toliko (ali pa ce bi P1 navil na kaki 1-2 GHz....razumes poanto))..... No pa sicer tudi jaz nisem imel v mislih kvazi-mazi IC elektronike, ampak tisto tastaro, brez nepotrebnega komposta v obliki raznih cipov, ampak tisto iz raznih 10 in vec let starih analognih sprejemnikov. No te kvazi-mazi elektronike pa niti jaz ne kapiram povsem, se posebej ce naletim na kakega PICa, ali ATMELa..............(teorija je eno, praksa pa drugo..............jaz sem se to naucil na najtezji nacin, ampak programirat pa se zmeraj ne znam).
Sicer pa Goran nisem si mislil, da me bos resno vzel glede te tazadnje fore...........saj spilat se je lepo, se zna zgodit, da se se kaj zraven naucis, a kaj ko moras svoj $$$ ven metat........tekrat pa vec nisem tako otrocji......![]()
Goran, nevem kaj imas v mislih, ampak, ce ima kaj v zvezi z telekomunikacijami nasploh, in nisi 1000000000% da ves kaj pocnes, daj raje javi svoje namene na www.atrp.si , ti bodo ze ovi strici znali svetovat, predno placas $$$$ za neumnosti (malce za hec, malce pa tudi zares).
73
RegY je napisal/-a:pirpiksna... streha bo ostala kot je, ker mislim dat magnetno anteno... pa še ta bo večinoma lovila iz kuferama, če sploh
za vse ostalo pa... ti samo porihtaj elektroniko, jaz bom pa dal to nekomu pametnemu priklopit, ok?
mistervegas je napisal/-a:skenera si nabavi da bos lahko poslusal plave pa gsme okoli
npr. tak kak sem to mel
http://www2.bolha.com/index.php?ukaz=bid&izd=918694
dobis pa tudi ze kar dosti bol poceni vredi zadevo
samo to je bol kot dodatno preko cb pa davles informacije dale
FireSTORM je napisal/-a:mistervegas je napisal/-a:skenera si nabavi da bos lahko poslusal plave pa gsme okoli
npr. tak kak sem to mel
http://www2.bolha.com/index.php?ukaz=bid&izd=918694
dobis pa tudi ze kar dosti bol poceni vredi zadevo
samo to je bol kot dodatno preko cb pa davles informacije dale
torej to kupiš in lahko poslušaš naše plave angelčke kako se pogovarjajo?
FireSTORM je napisal/-a:nimam pojma o teh stvareh...kaj potem lahko z tem prisloškuješ policiji tako da te ne morejo dobit? ali je to samo za osebno komunikacijo?
pirpiksna je napisal/-a:Goran zakaj pa rabis AM, namesto FM? Za CB? Kako ze je ta shema? Mislim da je AM demodulator enak polovicnemu usmerniku z diodo (seveda velja to za idealne pogoje). Ali je to FM? SRY ampak sheme so mi vsle iz glave.ops: tak da morda se tudi motim. Ampak slisal pa sem, da se je za "demodulator" vcasih uporabljalo, koscek silicija in pozlaceno iglo od kaksne priponke, kar naj bi blo "priblizek" diodi............ samo slisal sem tako.
[g0ran24] je napisal/-a:pirpiksna je napisal/-a:Goran zakaj pa rabis AM, namesto FM? Za CB? Kako ze je ta shema? Mislim da je AM demodulator enak polovicnemu usmerniku z diodo (seveda velja to za idealne pogoje). Ali je to FM? SRY ampak sheme so mi vsle iz glave.ops: tak da morda se tudi motim. Ampak slisal pa sem, da se je za "demodulator" vcasih uporabljalo, koscek silicija in pozlaceno iglo od kaksne priponke, kar naj bi blo "priblizek" diodi............ samo slisal sem tako.
rabim AM zato da bi trenutno poslušo avionske polete in pa stolp ki pa je malo nad 108mhz mislim da tam 120 al 130mhz
pirpiksna je napisal/-a:PS: S53RA, kateri je tvoj perifiks? IK0 (katera drzava)? SRY ampak od mojega izpita bo pocasi leto dni (18.nov. CEPT izdan 26. nov. (na moj RD :P - lepo darilo z strani ATRP&ZRS, se ti ne zdi?)), pa se ne spomnim vec vseh perifiksov za evropo..........ops: Saj si se nekje v EU ane? Upam, da na dopustu....HI!
PPS: Tak nekak mam tudi jaz eno anteno narejeno (glej sliko od S53RA), le da se jo da zataknit za sajbo.............(sam naredil nosilec......)
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov