Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
iLLoGiC
Novinec

Kraj: Maribor

SiOL-TV in COMP

Napisal/-a iLLoGiC Ne maj 30, 2004 2:20 pm

Ok,pri nas doma mamo siol tv,pa ne vem ce se da iz tega kar na comp snemat,da bi to na comp priklopo pa snemal tak ko recimo na tv-tunerjih nekaterih...

Se komu sanja?
Govoril sem...

Uporabniški avatar
iLLoGiC
Novinec

Napisal/-a iLLoGiC Če sep 23, 2004 10:28 pm

...
Govoril sem...

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Če sep 23, 2004 10:46 pm

Za tvoj primer res ne vem, ampak mi mamo prek videa nastiman, in tud snemamo prek videa.

Zal za tvoj primer pa res ne vem :?
There is no time...

Uporabniški avatar
NoName
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoName Pe sep 24, 2004 12:25 am

uporabi vlc - videolan client... rabis pa vsaj windows 2000, za dodeljevanje vecih ip naslovov.

za zacetek si downloadas program iz http://www.videolan.org/
potem si downloadas se playlisto (js mam eno staro na sledecem naslovu: http://www.rula.net/sioltv.m3u ) in ne, to ni winamp playlista temvec vlc playlista. ce jo bos odpru z winampom ne bo haska.
pol nucas nekako izvedet ip naslov aminotove kiste. recimo ce downloadas kak sniffer, recimo ethereal iz http://www.ethereal.com/
pol instaliras sniffer pa ga zalaufas..
gres na capture>start in se odpre novo okno. med tem z opticnimi receptorji preskeniras povrsino aminotovega boxa za eno crtno kodo ki se nahaja na zgornji strani. zram pise ena cifra... 00000202001c2e recimo... odstranis prvi dve nicli, ter v polje desno od capture filter vpises tisto cifro brez prvih dveh, z zmesnimi dvopicji "ether host 00:02:02:00:1c:2e and arp", brez narekovajev. kliknes start...
resetiras aminota... ko bos vidu da je filter sprejel ene par deset paketkov... pol ustavis skeniranje.. odpre se ti ena glomazna tabela...
najdes nekje paketek s sourcom AminoCom_00:1c:2e, destination Broadcast, protocol ARP v ter info 10.31.12.123 is at 00:02:02:00:1c:2e
zapomnis si ip, torej 10.31.12.123
v winsih si dodelis se en, podoben ip naslov, recimo 10.31.12.123, subnet maska 255.255.0.0
v w2k gres recimo takle: Start>Settings>Control Panel>Network and Dial-up Connections>Local Area Connection>izberes Internet Protocol (TCP/IP) Properties>Advanced>pri IP addresses kliknes Add in napises 10.31.123.122 (za eno drugacna cifra na koncu) v IP address, ter 255.255.0.0 v subnet mask. nato add in ok...
zapres vsa ta nepotrebna okna...

and now the fun part:
odpres vlc media player
Settings>Preferences
dkljukas advanced options spodaj desno
levo gres pod General Settings>Input
v polje network interface address vpises tisti ip k si si ga dodelil in je za ena razlicen od ipja aminota. Save&OK

View>Playlist
Manage>Open playlist>zberes tisti sioltv.m3u ki si ga downloadal ter Open... 2x kliknes na ime programa.. gledas...
aja...
pa ce hoces lahko gledas samo en program hkrati na racunalniku in aminotu (z izjemo akanala ter poptvja, ker manj bandwidtha zasedeta). drgac pa lahk tud na disk shranjujes ce hoces... mam narejeno eno skripto ki mi da snemat program ce ga bom zamudu.. ampak se mi res ne da razlagat.. prvo se mal tak pospilaj...
js mam pa izpit cez slabih 10 ur... tak da prosim drzi pesti ko sm se ze tolk potrudu da sm vse to pisal namest da bi se ucil!
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

Uporabniški avatar
iLLoGiC
Novinec

Napisal/-a iLLoGiC To sep 28, 2004 10:00 pm

kaj to si se norca delal, al resno mislis s tem???

:lol:

si bom vzel bolnisko za dva dni da to skup spravim :D
Govoril sem...

Uporabniški avatar
NoName
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoName Če sep 30, 2004 7:21 am

ja.. sm mislu smrtno resno... sj ce ti ne gre, se lahk zmenvmo pa ti lahk js nardim... sam povej prej s kod si... zdajle sem v lj, cez eno urco grem v mb, povecini sm pa dosegljiv na celjskem okolisu... mnja.. od naslednega tedna pa spet nekako med ce ter mb. moja telefonska te caka na pm.
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Če sep 30, 2004 7:42 am

kok prjazno :)

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če sep 30, 2004 5:59 pm

Biznis je biznis.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
iLLoGiC
Novinec

Napisal/-a iLLoGiC To nov 09, 2004 7:40 pm

1. tam ko bi mogel vpisat IP, v winsih, kao add itd. tam mi piše DHCP Enabled...
in pol sem probal kr tam ko je prvo odklukano pridobi od ponudnika... odklukal da sam vpisem,pa vpisal tisti 10.31.12.122, in pol se v videoLAN-u...
a je to ok, ker...
2. ...je prvo spilalo,ampak samo kanala na kompu in tv pa poptv na kompu in tv, nič različnega... pol pa sploh ni več špilalo ampak štekalo ko p*****a...
3. sem ki kaj narobe naredo? :) ti maš statični ip?

kaj pa če recimo aminota ugasnem,pol bi mi na kompu mogo katerikoli program špilat ne?
Govoril sem...

Uporabniški avatar
MapleLeaf
Novinec

Kraj: Vancouver B.C.

Napisal/-a MapleLeaf To nov 09, 2004 7:57 pm

idi na www.slo-tech.com, tam ti bojo prijazni ljudje z velikimi ocali vse razlozili!
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
NoName
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoName Sr nov 10, 2004 12:09 am

iLLoGiC je napisal/-a:1. tam ko bi mogel vpisat IP, v winsih, kao add itd. tam mi piše DHCP Enabled...
in pol sem probal kr tam ko je prvo odklukano pridobi od ponudnika... odklukal da sam vpisem,pa vpisal tisti 10.31.12.122, in pol se v videoLAN-u...
a je to ok, ker...

dhcp enabled? predvidevam da uporabljas hardverski router...
ce v konzoli zalaufas ipconfig, bi mogl nekje napisat med drugim
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.2
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
oz nekaj v tem smislu...
pac izklopis dhcp in nastimas te naslove
dns serverja sta 193.189.160.11 ter 193.189.160.12
... in potem seveda se ip iz ranga 10.31.12.* po ze opisanih navodilih.

iLLoGiC je napisal/-a:2. ...je prvo spilalo,ampak samo kanala na kompu in tv pa poptv na kompu in tv, nič različnega... pol pa sploh ni več špilalo ampak štekalo ko p*****a...

erm... problem pri trenutnem sioltvju je ravno to, da omogoca spremljanje samo enega hkratnega programa (oz. dveh, ce sta le-ta kanal-a in pop-tv, saj ona dva porabita izredno malo bandwidtha. drugace zarad fizicnih omejitev (8mbit adsl) ni mozno spremljati vecih hkratnih kanalov.

iLLoGiC je napisal/-a:3. sem ki kaj narobe naredo? :) ti maš statični ip?

kaj pa če recimo aminota ugasnem,pol bi mi na kompu mogo katerikoli program špilat ne?

nic nisi narobe naredu, beri tocko zgoraj.
ja mam staticni ip.
ce bos aminota ugasnal (samo tipka operate velja), bos lahko spremljal pac kanal ki ga bos nastavu...

vso sreco :)

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a PhoenixX Če nov 11, 2004 4:47 pm

NoName je napisal/-a:uporabi vlc - videolan client... rabis pa vsaj windows 2000, za dodeljevanje vecih ip naslovov.

za zacetek si downloadas program iz http://www.videolan.org/
potem si downloadas se playlisto (js mam eno staro na sledecem naslovu: http://www.rula.net/sioltv.m3u ) in ne, to ni winamp playlista temvec vlc playlista. ce jo bos odpru z winampom ne bo haska.
pol nucas nekako izvedet ip naslov aminotove kiste. recimo ce downloadas kak sniffer, recimo ethereal iz http://www.ethereal.com/
pol instaliras sniffer pa ga zalaufas..
gres na capture>start in se odpre novo okno. med tem z opticnimi receptorji preskeniras povrsino aminotovega boxa za eno crtno kodo ki se nahaja na zgornji strani. zram pise ena cifra... 00000202001c2e recimo... odstranis prvi dve nicli, ter v polje desno od capture filter vpises tisto cifro brez prvih dveh, z zmesnimi dvopicji "ether host 00:02:02:00:1c:2e and arp", brez narekovajev. kliknes start...
resetiras aminota... ko bos vidu da je filter sprejel ene par deset paketkov... pol ustavis skeniranje.. odpre se ti ena glomazna tabela...
najdes nekje paketek s sourcom AminoCom_00:1c:2e, destination Broadcast, protocol ARP v ter info 10.31.12.123 is at 00:02:02:00:1c:2e
zapomnis si ip, torej 10.31.12.123
v winsih si dodelis se en, podoben ip naslov, recimo 10.31.12.123, subnet maska 255.255.0.0
v w2k gres recimo takle: Start>Settings>Control Panel>Network and Dial-up Connections>Local Area Connection>izberes Internet Protocol (TCP/IP) Properties>Advanced>pri IP addresses kliknes Add in napises 10.31.123.122 (za eno drugacna cifra na koncu) v IP address, ter 255.255.0.0 v subnet mask. nato add in ok...
zapres vsa ta nepotrebna okna...

and now the fun part:
odpres vlc media player
Settings>Preferences
dkljukas advanced options spodaj desno
levo gres pod General Settings>Input
v polje network interface address vpises tisti ip k si si ga dodelil in je za ena razlicen od ipja aminota. Save&OK

View>Playlist
Manage>Open playlist>zberes tisti sioltv.m3u ki si ga downloadal ter Open... 2x kliknes na ime programa.. gledas...
aja...
pa ce hoces lahko gledas samo en program hkrati na racunalniku in aminotu (z izjemo akanala ter poptvja, ker manj bandwidtha zasedeta). drgac pa lahk tud na disk shranjujes ce hoces... mam narejeno eno skripto ki mi da snemat program ce ga bom zamudu.. ampak se mi res ne da razlagat.. prvo se mal tak pospilaj...
js mam pa izpit cez slabih 10 ur... tak da prosim drzi pesti ko sm se ze tolk potrudu da sm vse to pisal namest da bi se ucil!

JST NE NAJDEM nobene cifre na povrsini AMINOTA???!! kje je to, a se da brez te cifre?
Dejal bi da a recem ne. A ne ni da in da ni ne. Ce bi da ne bil, dejal bi da. A ker da ni ne, recem ne.

Uporabniški avatar
golf_c
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a golf_c Če nov 11, 2004 5:04 pm

mene pa tut neki zanima o tem....rečmo da mi rata siol tv naštimat na komp...aja...prvo da povem...preden sm ga formatiru sm meu to naštimano ...ampak nimam pojma zdej kako sm do tega pršu...ene ip-je sm vpisoval ...sam se mi zdi da nism prov naredu...ker je blo tkole:
-če sm biu povezan na internet pa sm zalaufu vlc mi ni delalo
-če sm pa prvo vlc zalaufu pa pol se povezu na internet je pa delalo in sm lahko srfu zravn, samo če sm pa hotu program zamenat pa spet ni delalo....kle vem da sm neki narobe naredu....
zdej glavna stvar k me pa zanima pa je:
s kerim programom zajemaš film....oziroma karkol že hočeš posnet in kok zmogljiv računalnik morš met da to vse normalno špila....recmo en konkretn primer....če bi hotu posnet dirko f1....pa da pol to na dvd zapečem....s čim oz s kerim programom to nardim pa kak pc morš met da ne bo vse skup crknlo....hvala za odgovor-e
SlikaSlika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost