Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
SaleXIII.
Novinec

Kraj: Ljubljana

Ali se splaca?

Napisal/-a SaleXIII. Če nov 18, 2004 11:22 am

Zdej sm v dilemi pa rad bi slisu se kaksno mnenje. Imel sm namen kupit en 17" LCD monitor(trenutno mam ene 6 let star 17" monitor). Zdej sm pa kr naenkrat dobu idejo- kaj pa ce bi namesto tega kupu en notebook(bi ga v bistvu skor bolj rabu, sam kaj k me ze bolijo oci od unga starega monitorja). Sem pogledu cene in ce bi fotr se mal prispevu bi ze dobu kaksnega rabljenega za kaksne 150k al pa mal.
Kaj bi vi vzel na mojem mestu?

PS. A je ta zadeva vredu?
http://www.telemach.si/podjetje/vsebina.php?id=79482
al pa to
http://www2.bolha.com/oglas978222

LP

mojster
Uporabnik

Napisal/-a mojster Če nov 18, 2004 12:29 pm

če ti povem nč od tega :?
rej kup nekej novga k dobiš velik bolš kt gun rablem na bovhi
tle maš par računalnikov nekak podobna cena
http://www.com-shop.com/article.asp?ArticleID=36824

http://www.com-shop.com/article.asp?ArticleID=28009

http://www.com-shop.com/article.asp?ArticleID=37436

http://www.com-shop.com/article.asp?ArticleID=36503

tisle da pa dobiš še internet je pa čista prevara, se ti ne splača, prej al slej boš razočaran

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Če nov 18, 2004 1:06 pm

če rabš notebook za nost okol in ga boš tud uporablu za to kar je mišljen in ne samo doma na mizi, potem obvezno kup z centrino al pa mobile procesorjem
ker zna varčevat z energijo in boš lahk prenosnik uporablu namest 2uri, 5 ur
podpis

mojster
Uporabnik

Napisal/-a mojster Če nov 18, 2004 1:09 pm

lublancan je napisal/-a:če rabš notebook za nost okol in ga boš tud uporablu za to kar je mišljen in ne samo doma na mizi, potem obvezno kup z centrino al pa mobile procesorjem

s temi procesorji so računalniki dragi cene se giblejo okol 500k (dober prenosnik)

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Če nov 18, 2004 1:54 pm

Hmmm, jst sem enkrat enga kolega vprašal glede rabljenega notebooka, pa je rekel sam tace stran. Ker so pri notebooku kaj pokvari si naj*** ker je popravilo drago kot hudič. Zato je boljš kupit novega pa s čimveč garancije, pa maš mir potem in nič dodatnih stroškov.
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
Roady
Novinec

Kraj: Radenci

Napisal/-a Roady Če nov 18, 2004 3:11 pm

Če mene vprašaš so te same oči :shock: :lol: .. ker notebooka ne rabiš edino če nisi kaki podjetnik, etc...
Jaz bi ga tudi mel, če nebi vedo kaki problemi in stroški so z njim :evil: . Vem ker ga je imel moj oče. Če mene vprašaš se ti bolj splača za ta denar kupit Nov računalnik in še monitor :tipk =I pa boš dosti bolj skozi prišel. Ponavadi je pa tako da ko pride notebook ven iz garancije se začne kvarit vse po vrsti :roll: ... saj pri mojem očetu je bilo tako. :)

Pa brez zamere. :lol:

Lp,
RoAdKiLL`

mojster
Uporabnik

Napisal/-a mojster Če nov 18, 2004 3:17 pm

jest sm dav za računalnik že skor 500.000 :roll: z vso nadgradnjo,.... ker pa velik delam z računalnikom bi mi velikrat prov pršu tut prenosn tko da če maš dnar če ti je všeč kup, če ne že nimaš problemov z kabli :D

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Če nov 18, 2004 3:32 pm

Mrcina je napisal/-a:Hmmm, jst sem enkrat enga kolega vprašal glede rabljenega notebooka, pa je rekel sam tace stran. Ker so pri notebooku kaj pokvari si naj*** ker je popravilo drago kot hudič. Zato je boljš kupit novega pa s čimveč garancije, pa maš mir potem in nič dodatnih stroškov.

Se podpišem. Pazi že na baterije, ker naj bi bile drage kot pes, crknejo pa tut dosti hitro.

Glede tega da crkuje pa ne vem. Pač odvisno od sreče. Mi mamo doma 2 pa oba delata kot bi mogla. Sta pa oba dokaj nova pa tko al tko službena tko da tut če crkne :lol:
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

PaNTerSan
Novinec

Kraj: LJ

Re: Ali se splaca?

Napisal/-a PaNTerSan Če nov 18, 2004 5:17 pm

SaleXIII. je napisal/-a:. Sem pogledu cene in ce bi fotr se mal prispevu bi ze dobu kaksnega rabljenega za kaksne 150k al pa mal.
Kaj bi vi vzel na mojem mestu?

LCS Samsung 193p 19" fetis rdece barve 8)

Ce mislis pa delo s sabo vozit domov, pol se pa raje pejt kar ubit in zakolji sproti se vso familijo - ce jo ze imas, ce ne pa potem ko bos imel.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Če nov 18, 2004 5:24 pm

mojster je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:če rabš notebook za nost okol in ga boš tud uporablu za to kar je mišljen in ne samo doma na mizi, potem obvezno kup z centrino al pa mobile procesorjem

s temi procesorji so računalniki dragi cene se giblejo okol 500k (dober prenosnik)

centrino prenosniki so od 200 000 (kšne akcije)
za 250 000 ga pa že kr dobiš, ni pa to neka firma, a pa kr dost
prenosnik z dobro grafično, 512 rama, centrino al pa mobile procesorjem, dvd pekačem pa dobiš za 350 000, seveda ne ibm,dell,hp

kupš pač kšn chilligreen, asus, tronote, gericom, prestigio....

za 150-170 dobiš kr dobr prenosnik, pač odvisn a boš gor nabiju najnovejše špile pa 3d renderiru al boš uporablu za normalne programe, surfanje, office....
podpis

Uporabniški avatar
SaleXIII.
Novinec

Napisal/-a SaleXIII. Pe nov 19, 2004 7:42 pm

Hvala za mnenja in nasvete!
Prenosnik bi v bistvu bolj rabu za faks(FRI), k letos je obcutno vec dela z racunalnikom, tut na predavanjih bi ga mel s sabo, pa se to je problem da sm ful mal doma(vcasih samo 1h na dan), bi pa rad cimvec vadu programiranje.
Za spile in podobno pa mam itak doma dost hudo kisto, sam monitor je bolj star.
Za novga prenosnika(>200k) pa zal nimam kesa. Ce kdo ve za kaksnega vredu rabljenega, naj kr pove.

LP
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov