grafoskop + oluplen lcd monitor ... dobis projektor

ane
no vglavnem sem trenutno v ideji da bi izdelu en delojoci primerek za doma namesto monitorja pa glede da projektorji z priblizno 1000x1000 resolucijo stanejo 600.000sit razmislam sam narest
idejo sem dobil na tomshardware rabim pa samo te sestavne dele ker bom skatlo naredu sam
uporabil pa bi tudi drugacne zarnice cilj je nekje ene 2000 do 3000lumov skupaj dobiti sedej so verjante
1
je k sem razmislu da bi uporabil halogenske zarnice ampak potem je tukaj problem hlajenja sicer ni tok velik problem samo sem razmislal ce kej obstaja ki se nebi tok grelo
2
sem mislu led bele samo sem prisel do zaklucka da danasne ledice majo vse se premalo svetilnosti da bi bilo to
3
pa sem prisel do ideje ko sem bil v bavhausu in sicer une varcne zarnice k sem gledu mal tehnicne podatke sem vidu ene k nej bi bile 17w ki ustrezajo klasicni 75w in odajajo 700lumov sem pa tudi vidu ene mocnejse 21w ki so ekvivalent 100w in priblizno 1000lumov svetlobe prednost teh je da so hladnejse ... pa tudi niso drage okol 650tolarjev na kos
sem pa tudi razmislal kako bi iz tega naredu head up display na avtu

pac sem gledu na letalih in prakticno to je tako narejeno samo ta ideja je bolj malo verjetna da bo resnicna prednost takega head up displeya bi bla pa v tem da bi lahko kere koli potatke prikazoval na zaslon ...
al si pa predstavli na zadnem zicu 1 meter velka slika sej si gledu kdaj pimp my car