nitro1 je napisal/-a:blue tornado je napisal/-a:S katerim programom pa gledas?Vsi ne delajo v WMP!!
Eni delajo v WMP,drugi pa s Real One Player..vsaj meni

Ja, meni isto. Jih mi avtomatsko odpira.
No, tukaj pa še ena zanimivost:
Baje je bil pred 71.000 leti le 200 km od epicentra nedeljskega potresa najhujši potres v vsej človeški zgodovini. Tedaj je po ocenah strakovnjakov zaradi vulkanskega izbruha dvignil velikanski oblak pahu in kamenja v premeru 20.000 km povzročil zadnjo ledeno dobo.
Zanimivo pa je, da je na otoku La Palma v Kanarskem otočju vulkan, ki izbruhne vsakih 200 let in je nazadnje izbrunil leta 1948. Toda na tem vulkanu so odkrili ogromne vertikalne razpoke, ki kažejo na to, da utegne vulkan ob naslednjem izbruhu dobesedno raznesti in zaradi tega naj bi v ocean odneslo pol milijarde ton kamenja. Cumnami, ki bi ga povzročil tak pritisk bi bil veliko hujši od tega v JV Aziji in naj ne bi bili pred njmi varni niti najvišji newyorški nebotičniki. Osem ur, kolikor bi jih dobili na poljo po opozorilu pa bi bil dovolj za umik vseh ogroženih na območjih in prav tako bi se lahko zmanjšalo število žrtev v Aziji, če bi le imeli vsaj osnovne inštrumente za zaznavanje tsunamijev. Prepričan sem, da bo po umiritvi katastrofe zagotovo prišlo do prave revolucije znanstvenih opazovanj na obočju JV Azije.
En zanimiv photoshop (nekaj takega bi naj prišlo do New Yorka po eksploziji La Palme):