Courage™ je napisal/-a:Kot student ki je polek studija REDNO zaposlen morem dodat nekaj besed.
Prvo kot prvo na penis mi gre ko čitam tu izjave JOOOO KAK SEM JAZ BOOOGI JOOOJ JAZ NIMAM DNARAAA JOOOOJ VAM VSE ATEKI PLAČUJEJO... Ma dajte se malio skulirat pa ga nehajte srat. Jaz sem bil isti, dokler nisem enkrat čte potegno. Če hočete čagirat, hodit vun, pit, kadit, pol valda da ti keša nebo ostalo, jaz vem da ko grem vun lahko rečem samo bye bye 10 čukom...
lisko, prav tako sem se mogo ustavit ob tvoji izjavi. 4 leta si šparal za muziko. Pa kaj pri bogu maš v avtu, kombinacijo za 2000000 SIT ??? 4 leta si šparal za muziko to ti skoro teško verjamem, ker sem mnenja da nas ma večina iste možnosti za šolanje in večina iste možnosti za zaslužek. Še pred nekaj meseci sem doma spal do 3, na predavanja nisem hodo, pa sem se odločo malo poštimat lajf. Zdaj redno delam, teče mi delovna doba, pa še dnar se nabira. Ker se ne vozikam po svetu prišparam za bencin tolko dnarja da se mi rit smeji ko avto pogledam.
Daco je napisal/-a:Sam ste pa brihtni studentje ni kaj. Itak vam bo uspel zbrat 5000 podpisov, o tem ne dvomim. Vas je prevec, da vam tega nebi uspelo. Sam kaj mislite, da boste pol na koncu vi spisali zakon? Sej niste zato niti usposobljeni niti placani.
Pa tisti ki mislite, da po koncanem studiju sam se oddelas svojih 8 ur in si pol j***a praskas vam predlagam en reality check. Mogoce je tako kje v kaksni proizvodnji al pa skladiscu. Ce pa hocete poklic, katerega mislite da si ga zasluzite s svojo izobrazbo, vam pa recem da se pravo "studiranje" sele zacne po koncanem studiju. Nas solski sistem je zal neucinkovit in nas ne nauci skoraj nic uporabnega med studijem. V sluzbo pridemo s koncano solo, ki je dokaz da se lahko naucimo, ce se spravimo k stvari. Tako da je pred nami en dolgotrajen proces ucenja, ki se nikoli ne konca. Jst sem imel kot student veliko vec casa zase kot sedaj ko sem redni sluzbi. Da ne omenjam, ce hoces v karieri uspeti je treba se kaksna dodatna izobrazevanja delat, pa certifikate, pa specializacije itd...
Ce se kdo pizdi name kot nasprotnika studentom... ma kurcite se kokr hocte. Tut jst sem bil na vasem mestu, ja drzava mi ni nic "kradla", tako da bi se lahko smatral za srecneza. In ja zivel sem pri starcih, ki sta pa oba proizvodna delavca in ja vse sem si vec al manj sam kupoval, zasluzil pa tut. Prvi avto so mi starci kupili, je bil pa vreden eno dobro placo in pol sem ga sam vzdrzeval, registriral in vse... vmes sem delal prek studenta in menjal avtomobile. Ni mi bilo do pijank, ko sem sel ven sem se prav tako lahko veselil in pri tem spil 2-3 soka (pa ni slo vec kot jurja - gorenc.press), pa doma em tut pomagal ko je bilo treba kako poloznico placat in ni ostalo vec nic od njihovih plac. Ni mi bilo nikoli tezko. Lani sem bil se absolvent in sem pac delal polni delovnik... v 8 mesecih sem skoraj presegel mejo prek studenta, ki se ni obdavcena in pol sem se zaposlil redno. Sprobal sem oboje, studentje delajte prek studenta, ce res rabite denar. Sam dejte razmislit kaj je nujno in kaj "nujno". Jst osebno mislim, da mi je bilo lepo v casu studentskega dela a sedaj ko sem poskusil tut redno delo... neka hvala. Redno delovno razmerje ima veliko vec dobrih lastnosti kot delo prek studenta. Mislim pa, da tut tisti ki se tukaj pizdite niste tisti, ki bi vam ta odbitek - akontacija ogrozila eksistenco. Pac kurcite se, sej je demokracija, dejte se. Sam sem tut ze nekajkrat povedal, da bodo nekateri res trpeli zarad tega. Sam jebemu, nismo vec v socializmu. A studentje kej spremljate kaj se dogaja z vasimi starsi oziroma njihovimi somuceniki? Ste gledal kaj se je dogajal po raznih Tobacnah, Pekotih, Murah, ... seznam je ogromen. To so ljudje, ki se borijo za eksistenco in so za vsa svoja leta garanja dobili prst v rit, ja za to je pa kriv socializem oziroma prehod iz socializma v kapitalizem in nepravilna socialna politika, ki jo je 12 let vodil LDS (sam ne bomo politizirali v tej temi). Hotel sem sam povedat, da ne morete pricakovat, da boste sred puscave studentje zivel kot v nekaksni oazi.
Je pa res da nebi vozil avta, ki ga vozim ce nebi delal prek studenta. Denar zanj je prisel izkljucno prek napotnic in mi ga niso kupili bogati starsi. Moj foter ima 9 let star avto, ki je vreden nekih 700k SIT (pa ima 85kkm, ker se ne vozi toliko kot jst).
Ne bit nakurceni... vsi smo v dreku in vi bi bili radi edini izven dreka... egoisti (a ni nic solidarnosti v vas?) :P
Leprotto je napisal/-a:Courage™ je napisal/-a:Kot student ki je polek studija REDNO zaposlen morem dodat nekaj besed.
Prvo kot prvo na penis mi gre ko čitam tu izjave JOOOO KAK SEM JAZ BOOOGI JOOOJ JAZ NIMAM DNARAAA JOOOOJ VAM VSE ATEKI PLAČUJEJO... Ma dajte se malio skulirat pa ga nehajte srat. Jaz sem bil isti, dokler nisem enkrat čte potegno. Če hočete čagirat, hodit vun, pit, kadit, pol valda da ti keša nebo ostalo, jaz vem da ko grem vun lahko rečem samo bye bye 10 čukom...
lisko, prav tako sem se mogo ustavit ob tvoji izjavi. 4 leta si šparal za muziko. Pa kaj pri bogu maš v avtu, kombinacijo za 2000000 SIT ??? 4 leta si šparal za muziko to ti skoro teško verjamem, ker sem mnenja da nas ma večina iste možnosti za šolanje in večina iste možnosti za zaslužek. Še pred nekaj meseci sem doma spal do 3, na predavanja nisem hodo, pa sem se odločo malo poštimat lajf. Zdaj redno delam, teče mi delovna doba, pa še dnar se nabira. Ker se ne vozikam po svetu prišparam za bencin tolko dnarja da se mi rit smeji ko avto pogledam.
Sem pa vesela zate, da si kljub vračanju kadrovske štipendije, finančni krizi, ki je ob tem nastala in iskanju še ene službe uspeš privoščiti tak avto.
misty je napisal/-a:@Tomaž40: tisti ki se na EF vozijo v novih BMW 5 in 7kah, ali pa na FE v novih M3, vseeno se mi ne zdi da so si privoščili to s svojim denarjem, taki IMHO tudi ne delajo prek napotnic za 74.000 SIT. In se mi zdi da lahko take študente pri nas prešteješ na prste (recimo da nisi v lesni stroki)
Tomaz40 je napisal/-a:misty je napisal/-a:@Tomaž40: tisti ki se na EF vozijo v novih BMW 5 in 7kah, ali pa na FE v novih M3, vseeno se mi ne zdi da so si privoščili to s svojim denarjem, taki IMHO tudi ne delajo prek napotnic za 74.000 SIT. In se mi zdi da lahko take študente pri nas prešteješ na prste (recimo da nisi v lesni stroki)
No tisti, ki ima 7-ico, mu jo je foter vbodu (čeprav zdej je nima več), tisti kolega, ki je imel pa serijo 5, si jo je pa sam kupil. Doma so privatniki, ča ni bil v šoli je delal in to že od sredine OŠ dalje. Vse je prišparal, ker je točno vedel da si želi avto. Ni sproti sprčkal.
Ampak ne gre se zaradi teh dveh osebkov. To sta dva individualista. Raj poglej na splošno. Parkirplaci okol EF so vsi nabasani do zadnjega kotička, folk parkira na parkirišču v BS3, parkira okoli študentskih domov, parkira v okolici Srednje gradbene šole, parkira pri AMZS-ju, parkira pri AC-Mobilu na Baragovi...
Ko so odmori med predavanji, je zunaj gruča ljudi, ki vlečejo čike kot da jim gre za življenje. Bife v notranjosti EF je vedno precej dobro obiskan, Šumi in Amerika pa sta nabasana, da pokata po šivih. Študenti hodijo po fakulteti v oblekah takih blagovnih znamk, da jih jest še izgovort ne znam....
In vse to so sami reveži, ki nimajo 400 tolarjev, da bi šli v Mercator po eno veliko žemljo, pa 10 dag mortadele in rezino sira.
Sej nič ne rečem. Nekateri imajo že sedaj težave z denarjem in bodo sedaj imeli še celo večje. Ampak teh je manj kot 1% študentov. Jest sem mnjenja, da lahko tudi študenti kaj naredimo za našo državo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov