Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac So feb 12, 2005 5:14 pm

seveda si lahko popoln začetnik, ker nekega pretirano uporabnega znanja tko al tko ne boš od nikoder potegnu ampak vseeno so največ znanja imeli: kung-fujevci (win-chun), judoisti in bokserji.

tekwando je preveč ozko zastavljen, efektiven zelo pogojno in to samo na razdaljo-
noge, rok ne znajo uporabljat,...pa za wale tudo majo preelegantne brce, tu je bistvo samo uporabnost in končni efekt (popolno ničenje nasprotnika), krožni...so samo za resnično izkušene in hitre, drugače je bolje ne odmakniti oči od nasprotnika!
ha, najboj uporabnih se pa itak ne učijo-----pod pas v kolena, golenico...(savate-francoska borilna veščina)

karate pa je bistveno preveč statičen...po mojem mnenju mora biti borilna veščina fluidna in dinamična za maximalen efekt in prilagodljivost situaciji.

dost o tem, pejt pa probi in če boš vstrajal ti ne bo žal!

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 So feb 12, 2005 5:25 pm

krožni so dobra zadeva,aml jih morš potrenerat pa se hitr naučiš,to se pr ns dost uporabla....Slide pr nas je precej na trdo ko so sparingi,ni nekega šparanja,učas je pa za foro še kaka simulacija streetfighta k greta 2 na enga,to je pač za naše dobro ;) ...maniac hvala za obrazložitev ;)

LP
Slika

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac So feb 12, 2005 6:15 pm

ni kej

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune So feb 12, 2005 6:21 pm

Pol nas bo kar nekaj gor. Sam da ne bo kart zmankal. :D
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Napisal/-a mistervegas Ne feb 13, 2005 10:31 am

in kak je bilo ?? kje so kake slikce in posnetki ?

roko na oko pa taco na faco :-P

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Ne feb 13, 2005 11:57 am

maniac je napisal/-a:
seveda se najdejo močnejši amapak s svojimi 113 kg in s takrat odlično formo in dobrim znanjem sem se večino treningov boril proti večim (2-4) nasprotnikim, ker drugač ni mel smisla. (v celju in velenju nisem imel neke realne konkurence)
:oops:

naveliču pa sem se ker sem mel občutek, da ne napredujem več...ravno zaradi tega, ker sm se mogu premal podtrudit za zmago.

ok. čist ene par navadnih vprašanj :mrgreen: . če si res bil tako hudičevo dober zakaj nisi šel trenirat v tujino? zakaj nisi šel na velika tekmovanja, ki se prirejajo že več kot 5,6 let ? zakaj se ne vrneš v ta šport zdaj, ko je medijsko pokritje tako zelo zastopano. bi tudi slovenci imeli svojega predstavnika na japanu :woohoo

tudi mirko je brcal steno dolgo časa preden je prišel do K1...pa mu ni zmanjkalo motivacije. tebi jo je po dveh letih. a to je zate obdobje v katerem se pokaže pravi potencial nekega športnika :?: :huh:

aj jaj jaj

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a [SlasH] Ne feb 13, 2005 12:28 pm

Jst sm neki cajta taekwondo treniru ITF verzijo..kr zabavna zadeva-sam pol sm moru nehat zarad faksa..drugač mi je pa tud kung fu ful všeč..Kako pa zgledajo treningi pr vale tudo-ju? kolega hoče it to trenirat..
Let there be rock!

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Ne feb 13, 2005 1:03 pm

Pa kej spremljate kej UFC,PRIDE ???mirko ni zgubu motivacije, ampak je hotu se bolj na hard zadevo!tko da mirko ni vec v K1,zdele je pripadnik PRIDE-ta!!!aja vidu pa je da noge niso ucinkovite, ko je prvic zgubu proti KEVINU RANDLEMANU,tko da zdele se vec al manj se pripravlja za boje na tleh,vsaj tko sm jst seznanjen!Mislim da fena glde PRIDE-ta, ni vecga od mene pa stratusa,no pa se kdo!

lp venom

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Ne feb 13, 2005 1:54 pm

[SlasH] je napisal/-a:Jst sm neki cajta taekwondo treniru ITF verzijo..kr zabavna zadeva-sam pol sm moru nehat zarad faksa..drugač mi je pa tud kung fu ful všeč..Kako pa zgledajo treningi pr vale tudo-ju? kolega hoče it to trenirat..

nečeloma so razdeljeni (pr nas je blo tko) na 2 dni:

1.dan smo mel roke, noge,...torej distanco
2.dan pal met, parter,...

vsake tolko časa pa kake specifične treninge borbe z orožji, orodji,...

vsake tolk časa tud komplet borbe,...se je dost prlagajalo potrebam in željam.

kr naj gre pogledat, mu bo verjetno všeč!

če hočeš trenirat v tujini rabiš ogromno sredstev, ki pa jih jst nisem imel in jih še zdej nimam od kod potegnit!

pa dejansko morš vse prilagodit treningom od šole, službe,...vse ostalo trpi!
jst nisem bil nikol pripravljen pustit vsega in samo trenirat cele dneve, nism tak tip!

mam neki slik in filmčkov od včeri, morm to na net spravt.

blo je fajn, sam naši so bli totalno fizično nepripravljeni (z izjemo enega, ki je raztural), hrvati so iber dominiral sceno!

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Ne feb 13, 2005 2:36 pm

evo

par slikc:

Slika

vsi borci, na zgornji (severni) strani so hrvati, na spodnji pa slovenci in bosanci
boril so se v tem vrstnem redu (od desne proti levi)
Slika

napovedovalka
Slika

pa še filmčki:

edina slovenka zmaga:
http://www.mobisux.com/album/images/video.gif

vmesna bejba

nori hrvat

sam tolk za vpogled (upam, da sem prav naštimu)

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Ne feb 13, 2005 2:40 pm

ok že dolg tega kar sm to štelu.

ma ne znam....evo link do mojga albuma:

http://www.mobisux.com/album/showgaller ... 00&thumb=1

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne feb 13, 2005 5:47 pm

_VeNoM_ je napisal/-a:Pa kej spremljate kej UFC,PRIDE ???mirko ni zgubu motivacije, ampak je hotu se bolj na hard zadevo!tko da mirko ni vec v K1,zdele je pripadnik PRIDE-ta!!!aja vidu pa je da noge niso ucinkovite, ko je prvic zgubu proti KEVINU RANDLEMANU,tko da zdele se vec al manj se pripravlja za boje na tleh,vsaj tko sm jst seznanjen!Mislim da fena glde PRIDE-ta, ni vecga od mene pa stratusa,no pa se kdo!

lp venom

Mirko ma enega najmočnejših...no...kar najmočnejši high kick, tako da je pri njemu še kako zelo učinkovita ta njegova brca...randleman ga je zadel z roko...nockdown pol ga je pa na tleh še zbombu...ni blo nič na tleh...v drugo je pa mirko randlemana na tleh zadavu(giljotina)
Maniac, a si bil na tribuni?
U glavnem...včeraj je blo fajn...kljub le eni zmagi slovencev...mi smo čist znorel dol ob ringu :lol: Kua smo se drli :lol:

@rok46...pri pride-u je krožna lahko zelo rizična, ker je na nek način prepočasna in če ti on ulovi nogo, je to lahko tako hud takedown da ti je takoj žal da si probal krožno ;)
Odvisno od discipline no ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Ne feb 13, 2005 7:25 pm

maniac je napisal/-a:če hočeš trenirat v tujini rabiš ogromno sredstev, ki pa jih jst nisem imel in jih še zdej nimam od kod potegnit!

jst nisem bil nikol pripravljen pustit vsega in samo trenirat cele dneve, nism tak tip!

mal površen odgovor :? . no pol pa zacni zdaj trenirat, da boš na naslednjem fajtu proti hrvatom pokazal zobe slovenije :twisted: . daj :!: slovenija navija zate :mrgreen:

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne feb 13, 2005 10:00 pm

menjekul je napisal/-a:
maniac je napisal/-a:če hočeš trenirat v tujini rabiš ogromno sredstev, ki pa jih jst nisem imel in jih še zdej nimam od kod potegnit!

mal površen odgovor :? . no pol pa zacni zdaj trenirat, da boš na naslednjem fajtu proti hrvatom pokazal zobe slovenije :twisted: . daj :!: slovenija navija zate :mrgreen:

Točno! Itak rabmo enga težkokategornika...boš ravno taprav za Mučnjaka :D
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Ne feb 13, 2005 10:38 pm

če je res tok dober kot pravi bi lahko mirkotu take down naredil

ej slide mtkurja...kje so kakšne slike. vsi forumi so polni naslovov sam slik pa manjka k bejb na bachelor žuru :lol:

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Ne feb 13, 2005 11:10 pm

bil sem na tribuni ja.
najboljš je pa blo k je naš zmagu, sej se vidi s posnetka!

noro! :D

ful sm pa razočaran nad pripravljenostjo naših borcev.
predvsem fizično in kondicijsko.

jst nebi šel v ring pri pridu, če ne bi bil v popolni top formi (nič špeha, same mišice pa kondicije k konj)!!!

tehnično so bili kr pripravljeni samo fizično so jih pa hrvati zmlel!

pri pridu je surova fizična moč zeeeelo pomembna (najbolj od vseh borilnih športov)
predvsem zato, ker je večina borb odločenih na tleh!
seveda pa brez tehnike ni nič!

torej če bi hotu it tekmovat, bi po svojih izkušnjah, da pridem v tako formo potreboval po 4-6 ur dnevno (2-3 uri treninga, 1 uro kondicijsko, ostalo za moč) vsak dan, pavze samo na praznike in nedelje. :P

govorim o vrhunski formi, takšni s katero bi lahk upal na res dobre rezultate.

za borbo s takšno konkurenco pa bi blo dost pol manj.

bi šel nazaj trenirat, če bi bil kvaliteten klub v celju (v ljubljano se ne morem skoz vozit) !

sem pa že razmišljal o kickboksu (full contact seveda), ampak so vsi klubi, ki jih poznam v celju bolj taekwondo usmerjeni, kar pa mi ni všeč...tud boks je nažalost na zelo nizki ravni.

so pa treningi dosti bolj zanimivi, kot pri bokserjih, le malce amaterski za moje pojme (to ni kritika, sam rad bi mel individualnega trenerja, ki se ti res posveti, dobro opremo-ring, ter soborce s katerimi bi lahko vadil)
le tako so lahko primerni rezultati!

podpiram pa vse, ki bi se radi lotilI česa podobnega, samo to resnično zahteva celega človeka, ne more biti samo hobi-govorim o tekmovanjih (posledice so lahko zlo hude)

lp
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov