Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Sr feb 16, 2005 5:37 pm

darkdog24 je napisal/-a:
_VeNoM_ je napisal/-a:
Staccatto je napisal/-a:am nevem kaj ti bo to ampak če maš doma eno UKV postajo lahko tudi poslušaš policaje :twisted: pa se režiš ko svija poleg :lol: pa pol če se ti da si to stvarco pičiš u avto pa si skoraj rešen pred radarji :D seveda če jo med vožnjo imaš uklopleno pa poslušaš pol si SKORAJ 100% rešen usakega radarja ;) samo uselih ne pozabi pol spustit noge z gasa ker čene ti to nix ne pomaga :lol: :EE :rofl

plus to povej da je posluaajne POLICIJE prekrsek oz kaznivo dejanje!aja no naj te koic ustav pa da slis da poslusas si ga dobesedno N.AJEBAL!

VENOM a si ti policaj?

ja ze v 3h temah zagovarja policaje :)
VENOM a si policaj?
Slika Slika

Uporabniški avatar
G0lden
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor in okolica

Napisal/-a G0lden Sr feb 16, 2005 5:58 pm

Žune je napisal/-a:Sicer malo OT ampak me zanima, kako to, da nimajo šifrirane tele postaje. Mislim tako kot recimo rakal, ko skače iz frekvence na frekvenco itd. Sem totalen laik na tem področju tko, da je tole bolj po kmečk napisan.

Nevem zakaj si ne omislijo tega...Ampak meni se ne zdi nič čudnega...Blondinka kot blondinka,policaj kot policaj...
Ampak vsaj toliko so poskrbeli,da tudi če se trudiš in poslušaš neboš razumel podatkov...ker govorijo razne kratice za razne stvari...Nekaj boš zastopil, ampak bistvo bo vedno v šifri...Kaj več pa naj kak policaj pove :lol: :lol:

Uporabniški avatar
SuperFly
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SuperFly Ne feb 20, 2005 5:51 pm

G0lden je napisal/-a:
Žune je napisal/-a:Sicer malo OT ampak me zanima, kako to, da nimajo šifrirane tele postaje. Mislim tako kot recimo rakal, ko skače iz frekvence na frekvenco itd. Sem totalen laik na tem področju tko, da je tole bolj po kmečk napisan.

Nevem zakaj si ne omislijo tega...Ampak meni se ne zdi nič čudnega...Blondinka kot blondinka,policaj kot policaj...
Ampak vsaj toliko so poskrbeli,da tudi če se trudiš in poslušaš neboš razumel podatkov...ker govorijo razne kratice za razne stvari...Nekaj boš zastopil, ampak bistvo bo vedno v šifri...Kaj več pa naj kak policaj pove :lol: :lol:

Bl dolg poslušaš, več boš razumu... :D Drgač se pa že kje najde kakšn policijski priročnik... :P

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne feb 20, 2005 6:28 pm

Venom bo policaj.. In ko bo ste ga vsi naj****, edin jes ne, k mu lezem nekam v neznano.. :D Ja, ja, ilegalci bomo dobl insajdrja :D
Slika

Uporabniški avatar
pirpiksna
Nov uporabnik

Kraj: JN76TL-Maribor(okolica)

Napisal/-a pirpiksna Ne feb 20, 2005 6:29 pm

Hay!

To da naj bi bile policijske postaje digitalne..... :shock: Kolikor jaz vem, se zmeraj vse leti preko UKW na FM modulaciji......... (morda pa je ze zelo dolgo, odkar sem na moji lisicki napolnil baterije in zavil na njihove frekvence, tako da so vmes zamenjali ze vse sisteme z "digitalnimi", nevem, res ne.....).

Uporabnost; Hja, da bi se radarju izognil, zelo dvomim, saj bos ga prej srecal iz oci v oci, kot pa preko postaje zvedel, kje hudic mali parkiran avto pusti....... 8) Res, glede tega, so postaje dokaj neuporabne, saj zelo redko povejo, kje so, saj OKC ze itak ve kam jih je poslal, predno so sli na teren, tako, da nanovo javlat lokacijo....... :? razen ce vmes kaj pride (posredovanje, prometna nesreca,......).
So bolj zanesljivi tile prometni servisi, kateri se oglasajo z lokalnih radijskih postaj in javijo vse informacije naenkrat, kar pomeni, da si lahko bolj pozoren na promet med voznjo, kot pa poslusas UKW in se sprasujes, gdaj se bo kateri "izdal".........

Glede "zgodbic" katere slisis vsak dan na njihovih frekvencah......... to pa je druga zgodba.... :D :D :D

Glede dovoljenosti ali prepovedi........kar ni izrecno prepovedano je dovoljeno a ne? Torej, ce bos poslusal in cetudi te policaj ali inspektor APEKa ob tem zaloti, ti nemore nicesar, dokler upraviceno ne domneva, da bos ali si tako dobljene info. kakorkoli zlorabil........(posredoval drugi osebi, se kakorkoli okoristil z pridobljenimi informacijami,.........).......kazni? Je ze zelo dolgo, odkar sem gledal UL, ampak......., ce navalis na katerekoli frekvence kot mutavi na telefon in "ponesreci" odajas oz. motis primarni promet na le teh frekvencah...........mislim da 40-400K SIT
, ce sprejemas in pridobljene info zlorabis (recimo preko "prisluskovanja" telefonom zves stevilko bancne kartice in kodo, ter spraznis racun........ali pa zves zaupne info dolocenega podjetja ali osebe in te info. zlorabis tako, da se okoristis, ali pa preprodas za $$$ naprej), pa mislim da do 4 MSIT............Sam decki, ne me za besedo prijeti.............je res dolgo, odkar sem bral zakon o telekomunikacijah, pa se mislim, da je bil pred letom dni sprejet nov............tak da koga mika naj sam poisce info............

Glede odajanja na frekvecah, na katerih nisi ne primarni, ne sekundari uporabnik pa...........ce te dobijo, si ga naj****............ampak ce naredis le "napako", je moznost, da te dobijo zelo majhna, ker npr vsi sistemi nimajo moznosti sledenja, niti OKC po moje nima sledilnih naprav za radiogenometijo........tako, da ce bi recimo vsak dan, jebal narod po nekaj ur, pa vedite, da bi slej kot prej ze od nekod privlekli vso kramo in vas locirali............. BTW: Ce na policijskih "stulis" v eter, te ne dobijo, oz te sloh ne slisijo, ker imajo vse frekvence zascitene z subtonom (od odaji govora, elektronsko 2prilepijo" signalu dolocen ton, katerega na drugi strani postaja sfiltrira in poslje na zvocnik samo "govor" tiste postaje, katera je med odajo odajala subton prave frekvence, vse ostalo z motnjami vred (motnje KKS ojacevalcev v mestih in naseljih med drugim) pa filtri pobrisejo............:) No to sem jaz osebno speizkusil realno....... (okoli hodil kot posran cele tri dni, dokler mi bimmer ni tega pojasnil.......).

73 & 88
73 (LP) de S56ZWH (Andrej) ex 6killer

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Ne feb 20, 2005 6:48 pm

pirpiksna:

Na katerih kanalih pa komunicirajo policaji??

Uporabniški avatar
pirpiksna
Nov uporabnik

Kraj: JN76TL-Maribor(okolica)

Napisal/-a pirpiksna Ne feb 20, 2005 7:38 pm

Imas PM!

73
73 (LP) de S56ZWH (Andrej) ex 6killer

SupraBoy
Nov uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a SupraBoy Ne feb 20, 2005 7:41 pm

Mislim da bo VENOM vedel na katerih frekvencah :lol: :lol: :lol:
Live fast, die young ... and leave a cool-looking corpse

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne feb 20, 2005 8:10 pm

SupraBoy je napisal/-a:Mislim da bo VENOM vedel na katerih frekvencah :lol: :lol: :lol:

Ne, ne bo, ker je še zelen... :P
Slika

Uporabniški avatar
rsquattro
Nov uporabnik

Kraj: Gorenjska/Ingolstadt

Napisal/-a rsquattro To feb 22, 2005 8:42 pm

venom, kpa vas tko skrbi zanj? pomoje je res samo en zelenc... :lol:
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov