Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

mali bazen

Napisal/-a zupi13 Po maj 30, 2005 4:51 pm

tale tema je pa res najbolj mimo tegale foruma, sam imam vseeno vprašanje: ima kdo doma bazen, tak do premera cca. 4,5 metra, in globine recimo 1 meter, takega okroglega? zanima me, kaj vse je potrebno imeti v kitu oz. nabaviti pri novem v kompletu, na kaj je treba biti pozoren pri nakupu in ali je vzdrževanje res svinjsko drago in zahtevno? kaj je poeg filtracije in čistoče (PH in ostalo) še pomembno....
hvala!

zupi13
Slika

Uporabniški avatar
HONDEK
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HONDEK Po maj 30, 2005 5:08 pm

jaz ti mojga prodam. Edino platna nimam. Dobo sem ga za R.D od tete pa mi že 2 leti stoji brezveze. Če si za ni problema. Aja pa z električno čistilno napravico.
Gasilec z srcem dušo in telesom =)

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Napisal/-a zupi13 Po maj 30, 2005 5:33 pm

napiš mi dimenzije....
in pa približno ceno :P
Slika

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Po maj 30, 2005 5:46 pm

Kar se vzdrževanja tiče mislm da ni pretirano drago... ker če je za tak bazenček hudičevo drago, koliko pol stane za tavelke vgrajene bazene? :) Poleg tega imajo moji (skoraj) sosedi tist večji vgrajeni bazen pa niso nikol omenili hudičevo dragega vzdrževanja....tko da mislm da se glede tega nimaš kaj bati.

Uporabniški avatar
nightrider31
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a nightrider31 Po maj 30, 2005 6:48 pm

vzdrzevanje te pride cca. 7k na sezono-clor,ph uravnalec in cistile oz, bistin za odstarnjevanje alg in trsih delcev,nas je 4,5m in globine 90 cm je pa vgrajen v tla tako,da ga gleda iz zemlje cca. 40 cm.Paziti moras pa da ga postavic na cisto ravno podlago in da imas pod njim kaj mehkega-mivka ali fin pesek,za platno pa pripravi material za krpanje kajti lahko se strga ali preluknja ce ni postavlejeno tako kot treba.
Upam da sem ti vsaj malo pomagal
Slika

Uporabniški avatar
HONDEK
Novinec

Napisal/-a HONDEK Po maj 30, 2005 7:35 pm

zupi13 je napisal/-a:napiš mi dimenzije....
in pa približno ceno :P

bazen je okrogl. enih 5 metrov je premer. Globina 1m Cena kaj pa vem. Mogo bi ga videt. Skod si?

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Napisal/-a zupi13 Po maj 30, 2005 9:06 pm

nightrider31: pol pa ti stroški niso tako visoki, kot so me vsi strašili (pa nihče nima bazena :lol: ), bo treba nekaj takega nabavit, za osvežitev po službi... 8)
plac imama z mojo že malo nagledan, je pa res, da ga je treba fajn poštimat, in uredit okolico, da je potem lepo in užitek čofotat! :D
Slika

Uporabniški avatar
HONDEK
Novinec

Napisal/-a HONDEK Po maj 30, 2005 10:11 pm

jutri ti ga bom slikal.

nitro1
Uporabnik

Napisal/-a nitro1 Po maj 30, 2005 10:28 pm

Smo ga mel tud pri nas doma ko sem še pri starih živu(oz. ga majo še zmeri,sam ga ne postavljajo več)je tud 4,5m š.×90 g.,pa ni kej preveč za prehvalt,ker tista pumpa je tm bl za okras kokr za pravi namen delovanja(čiščenja vode-smeti)pa še s ponjavo morš bit izredno previden ker se lahk hitr strga,drugač je pa edin strošek štrom za pumpo ter klor da ti voda ne zavre oz. da se ne naberejo alge in začne svinjsko smrdet..to morš full pazit pa dolivat na vsake tolk cajta tist klor in razne druge kemikalije,pa tud niso tolk pocen kot nekateri pravite(čeprou zdele neb vedu niti okvirne cene,bi mogu tstare prašat).
Imamo pa tud plahto za čez bazen da se muhe,listje in ostala svinjarija ki je po zraku ne nabira v vodi pa še segreje se precej hitrejš.Eno leto vem da je bla voda skor 36C-mlakuža :(
Je pa tak da ga spomladi postaviš,u jeseni pa podereš ker je aluminijast obok,ter notranja plahta za po podnu.pa bla bla bla..uglavnem poglej sliko-nč posebnga--->
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov