Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
immortal
Novinec

Kraj: cerknica

vaše mnenje o prenosniku TRONOTE

Napisal/-a immortal Po jun 06, 2005 7:51 am

Živjo

Na spletni strani www.com-shop.si sem zasledil prenosne računalnike po zelo ugodnih cenah in ugodnih plačilnih pogojih. Zanima me vaše mnenje o teh računalnikih. Pounajo 2 letno garancijo. Zanima me ali ima kdo od vas kakšno izkušnjo s temi računalniki.

LP

Uporabniški avatar
[g0ran24]
Stalni uporabnik

Kraj: brežice

Napisal/-a [g0ran24] Po jun 06, 2005 7:56 am

jst mam dobre izkušnje in sicer sm si pred parimi meseci kupil

http://www.com-shop.com/article.asp?ArticleID=40127

in mi res lepo služi nimam problemov..prvo sm mel gor fedoro 3 in je vso strojno opremo brez problemov prepoznalo zdej pa imam xp-je in lepo laufa vse niti enkrat da bi kar kol strojno blo narobe 8)
In the end there can only be one :P nism se nč druzga spomno :D

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Po jun 06, 2005 7:57 am

Moram povedat da je eniga izmed teh pred približno kakšnim mesecom kupila sestrična, in da vse dela kot je treba oz. z njim nima problemov........ Jaz bi ti glede procesorja svetoval centrino, ali athlona, samo moreš gledat da je mobilni, saj "požre" manj batarije, pa tudi manj se greje.Centrino je pa razred zase ampak ni tako cenovno ugoden.Tudi sempron ni slab ampak mora bit mobilni.

lp

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Po jun 06, 2005 10:20 am

dosti sem jih ze videl z mrtvimi piksli...
garancija je pa tako-tako...sem dozivel primer, da ga je punca nazaj nesla, ker je mela mrtvo piko, pa so ji sli na roko in komplet menjali. ko je drugega prinesla domov, je pa mel tri mrtve pike in ga sevead vec niso menjali, ker naj bi mel kao 7 al 8 grupiranih, da lahko uveljaljavljas garancijo :evil:
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Po jun 06, 2005 10:32 am

dobek je napisal/-a:dosti sem jih ze videl z mrtvimi piksli...
garancija je pa tako-tako...sem dozivel primer, da ga je punca nazaj nesla, ker je mela mrtvo piko, pa so ji sli na roko in komplet menjali. ko je drugega prinesla domov, je pa mel tri mrtve pike in ga sevead vec niso menjali, ker naj bi mel kao 7 al 8 grupiranih, da lahko uveljaljavljas garancijo :evil:

To pa ni samo pri tronoteu ampak skoraj pri vseh znamkah, vključno s HPjem.Pixli so pač problem, zato ko kupuješ take reči moraš vedno zahtevat da ti ga prižgejo in pregledaš za pixle.
Tronote mami dela super zaenkrat pa ga ma že kake pol leta. Problemov zaenkrat ni.
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Uporabniški avatar
maddog
Novinec

Napisal/-a maddog Po jun 06, 2005 11:08 am

Sem delal en cas na comtronu v proizvodnji, pa ti moram povedat, da ga osebno nikoli nebi kupil. Ker ko vidis kaka kvaliteta izdelave je to ... Neka noname tajvanska roba ... Recimo kolega ga je mel 5x na servisu ze ... Nevem, osebno bi ti bolj priporocal kaksnega Acer-ja ali pa HPja , ki jih tudi dobis po znizanih cenah.

Uporabniški avatar
A.F.
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a A.F. Po jun 06, 2005 7:24 pm

Če gledaš razmerje med ceno in zmogljivostmi se ga vsekakor splača kupit. Vse primerljive znamke (SOLOnote, Prestigio, Acer, Chilligreen...) imajo nekoliko višje cene za isto konfiguracijo.

Tudi sam ga imam že od oktobra lani in lahko povem sam dobre stvari o njem. Baterija zdrži uredu, problemov ni blo še nobenih, skratka vse je tako kot je treba. Sicer je mi je ratal mal prešvoh(Celeron)) in ga bom počas zamenjal, ampak verjetno bom še vedno ostal pri Tronotu, vzet pa imam namen kakšnega takega z Centrino tehnologijo.

Zaključek: če ti znamka ni tolk pomembna, pol je to pravi nakup. Če pa ti ni škoda dat še par deset tisoč tolarjev sam zato, da ti bo gor pisalo HP ali IBM ali kaj podobnega pol pa kar izvoli :)

Upam da sm kaj pomagal...

LP

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Po jun 06, 2005 7:27 pm

stealth je napisal/-a:
dobek je napisal/-a:dosti sem jih ze videl z mrtvimi piksli...

To pa ni samo pri tronoteu ampak skoraj pri vseh znamkah, vključno s HPjem.Pixli so pač problem, zato ko kupuješ take reči moraš vedno zahtevat da ti ga prižgejo in pregledaš za pixle.
Tronote mami dela super zaenkrat pa ga ma že kake pol leta. Problemov zaenkrat ni.

točno tako! pixle pregledaš v trgovini...drugače pa ima sony v garancijskem roku možnost menjave, če se pokažejo več kot 3 pike, ostali pa več kot 5...
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Po jun 06, 2005 7:29 pm

maddog je napisal/-a:Sem delal en cas na comtronu v proizvodnji, pa ti moram povedat, da ga osebno nikoli nebi kupil. Ker ko vidis kaka kvaliteta izdelave je to ... Neka noname tajvanska roba ... Recimo kolega ga je mel 5x na servisu ze ... Nevem, osebno bi ti bolj priporocal kaksnega Acer-ja ali pa HPja , ki jih tudi dobis po znizanih cenah.

itak je vse v kompjutrih tajvanska roba...če pa ni , je pa kitajska...al pa vietnamska...uglavnem za ta denar se vsekakor splača, če pa rabi kdo hudo mašino, jo pa verjetno ne bo isko za 150-200 jurjov...
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
A.F.
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a A.F. Po jun 06, 2005 8:05 pm

[g0ran24] je napisal/-a:jst mam dobre izkušnje in sicer sm si pred parimi meseci kupil

http://www.com-shop.com/article.asp?ArticleID=40127

in mi res lepo služi nimam problemov..prvo sm mel gor fedoro 3 in je vso strojno opremo brez problemov prepoznalo zdej pa imam xp-je in lepo laufa vse niti enkrat da bi kar kol strojno blo narobe 8)

Kolk ti baterija zdrži :?: Jst bi si tud neki takga kupu... :)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po jun 06, 2005 8:08 pm

maddog je napisal/-a:Sem delal en cas na comtronu v proizvodnji, pa ti moram povedat, da ga osebno nikoli nebi kupil. Ker ko vidis kaka kvaliteta izdelave je to ... Neka noname tajvanska roba ... Recimo kolega ga je mel 5x na servisu ze ... Nevem, osebno bi ti bolj priporocal kaksnega Acer-ja ali pa HPja , ki jih tudi dobis po znizanih cenah.

In ti si zdej trdno prepričan da je sam v comtronovih kompih taka roba? DOst delam zadnje čase z elelktroniko...... pa verjem da je v vseh elektronskih sranjih noname najbol pocen roba..... firma pač mora preživet z najmanšimi stroški ob čim večjem profitu..... jebat tko je danes.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
maddog
Novinec

Napisal/-a maddog Po jun 06, 2005 9:09 pm

lisko je napisal/-a:

In ti si zdej trdno prepričan da je sam v comtronovih kompih taka roba? DOst delam zadnje čase z elelktroniko...... pa verjem da je v vseh elektronskih sranjih noname najbol pocen roba..... firma pač mora preživet z najmanšimi stroški ob čim večjem profitu..... jebat tko je danes.

vem kaj in kje delas ja ... sam pa raje ce ze dam blizu 200 tisoc za racunalnik, placam nekaj z znamko, ne pa noname znj ... ker ni vse tu samo v hardveru ampak upam trdit da ma HP, Acer ali kaksna druga znamka dosti boljso softversko podporo na svojih straneh, kot pa neka tajvanska firma ...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po jun 06, 2005 9:14 pm

maddog je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:

vem kaj in kje delas ja ... sam pa raje ce ze dam blizu 200 tisoc za racunalnik, placam nekaj z znamko, ne pa noname znj ... ker ni vse tu samo v hardveru ampak upam trdit da ma HP, Acer ali kaksna druga znamka dosti boljso softversko podporo na svojih straneh, kot pa neka tajvanska firma ...

Sej je itak vseen kera firma je.. dokler ne odpreš ne videš kaj je u njem.... in tega ne moreš ker uničiš garancijo.... sicer se je pa teb že tud verjetn kdaj zgodlo da ena čist noname firma dela dost bolše in je dost bolj zmogljiva kot pa ena priznana..... Tko da.. ni vse v znamki..... dans danes je že dost odvisn od sreče:)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Po jun 06, 2005 9:33 pm

lisko je napisal/-a:Sej je itak vseen kera firma je.. dokler ne odpreš ne videš kaj je u njem.... in tega ne moreš ker uničiš garancijo.... sicer se je pa teb že tud verjetn kdaj zgodlo da ena čist noname firma dela dost bolše in je dost bolj zmogljiva kot pa ena priznana..... Tko da.. ni vse v znamki..... dans danes je že dost odvisn od sreče:)

je in ni

sluzbeno skrbim, da dela tako kot mora, preko 800 racunalnikov.
problemi, hardverski recimo , so bili in bodo, pri taki masi pa je vse odvisno od ponujenega supporta in dobavljivosti delov.
nekje tretjino mamo priznanih brandnamov, ostalo je od dokaj renomirane slo firme sestavljeno, pa so ze tu problemi, da ne govorim o tem, kake probleme mamo zadnje case z novimi masinami, od zgoraj omenjene firme....

v tako poceni robo me torej zal ne more noben prepricat...
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Dario
Novinec

Napisal/-a Dario Po jun 06, 2005 10:31 pm

Nevem konkretno keri si to gledal?
Sam drugače imaš prestigio nobile 157 za 259.990 in 300.000
dražji je sestavljen takole:
- Intel Pentium-M 1.7 GHz Centrino, 2 MB L2
- pomnilnik 512 MB DDR; trdi disk 80 GB 5400 min-1
- grafična kartica ATI Radeon 9700 MOBILITY 64MB, tv-out
- 15.1’’ TFT 1400x1050; DVD/CDRW kombo enota
- WLAN 54Mbit, modem 56k, IR, FireWire USB 2.0, LAN 10/100 Mbit
- čitalec kartic SD, MMC, MS
- masa 2.68 kg; garancija 2 leti
darilo: torbica
Cenejši ima pa 1.6 ghz in 60gb disk in to je vsa razlika

Trenutno se mi zdita ta dva zelo mamljiva
Glede garancije pa tkole, Hp-ja nikol še do sedaj v zadnje 2.5 leta nisem poslal na servis!
To govorim o večji koločini vsaj 150 kosov prodanih
Imajo 6 servisov v sloveniji ( za vsak slučaj če se kaj pokvar)
Imajo ogromno paleto dodatne opreme itd itd...
S tem da boš za hp-ja s tako konfiguracijo plačal vsaj 400k
Lp

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To jun 07, 2005 12:57 am

Če boš kupoval TroNote potem si poglej tole.
http://www.com-shop.com/article.asp?ArticleID=40624

Samo boš kar dolgo čakal nanj. Ker fotr je hotu kupit tegale http://www.com-shop.com/article.asp?ArticleID=40575 pa so rekli da jih ni na zalogi in da je treba počakati približno tri tedne :shock: . Tko da tiste klukce pri zalogi ne veljajo pol k****.

Da ne omenjam trgovcev v njihovi trgovini v CityParku. Bolj brezvoljnih prodajalcev še nisem videl. Iščem hladilnik za rame, se sprehodim po trgovini , njiker ne najdem iskal kakšnih pet minut, trgovec na blagajni me sploh ne porajta - kot da ni nobenga v trgovini, druga dva sta imela neko težko debato in se tudi nista zmenila zame. Stopim do tega na blagajni, vprašam, če majo hladilnike za rame, mi odvrne, da imajo tam na zadnji steni. Grem gledat, iščem, iščem. Sami kabli, pretvorniki,... .Vmes pride še cela moja familija v trgovino - spet noben prodajalec nič ne reagira. Skupaj vse preiščemo in o hladilnikih ramov ne duha ne sluha. Zakolnem > kur.c jih gleda in se poberemo ven iz trgovine. Fotr je bil pripravljen nabavit računalnik na drugem linku, kljub dolgi čakalni dobi. Zdej ga je pač kupil drugje.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
immortal
Novinec

Kraj: cerknica

Napisal/-a immortal To jun 07, 2005 8:11 am

Ti računalniki so mi postali zanimivi zaradi tega ker ponujajo tudi zelo dobre plačilne pogoje. Naprimer polog okoli 20000sit in potem 24 obrokov po 8000. Tako da dobiš računalnik pa plačuješ zanemarljive obroke.

Hvala za vaša mnenja
vidim da jih je veliko več pozitivnih kot negativnih

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R To jun 07, 2005 10:34 am

mi mamo doma 2 pa zaenkat dela še vse lepo, samo sta oba bl glasna pa še bl glasna sta ratal po kkšnm letu. Drgač pa razn pokvarjenga napajalnika še ni blo problemov..

lp
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov