Napisal/-a svadreb Pe jul 08, 2005 2:14 pm
Včeraj sem bil na službeni poti v Mariboru. Ker tam nisem dostikrat, sem še posebej previden po enosmernih ulicah in tistih malih križiščih. Tudi na pešce.
Vljudno sem ustavil enemu fantiču, da bo šel čez cesto. Poba gre in ko pride pred moj avto, predenj špricne iz plastenke kokakolo in mi pokaže sredinec. Očitno ga je zmotila moja LJ registracija. Proklet pezde smrkavi! Kaj naj si pol človek misli o Štajercih? Oprostite, pa nimam nič proti njim. Celo nasprotno, imam same pozitivne izkušnje z vsemi Štajerci, s katerimi sem do sedaj bil v kontaktu. Proti njim torej nisem sovražno nastrojen, za nogometne spore mi dol visi, tako kot nasploh za nogomet. Očitno malim Štajercem že po defaultu vcepljajo v glavo, da je treba vsako vozilo z LJ tablico sovražiti. Pa sploh nisem Ljubljančan, sem več kot 50 km iz LJ, spadamo pa pač v to področje. Pa to sploh ni pomembno. Pomembno je to, da je tak smrkelj že pri teh letih (ocenil sem, da je star ene 10-13 let) tako nestrpen in žleht. Da bi se mu vsaj tist prst posušu! Sicer pa: za vsako rit ena palca raste!