Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Dario
Novinec

Inšpekcija!?

Napisal/-a Dario Sr jul 06, 2005 12:58 pm

Hello

Evo imam eno ali več vprašanj?
Če zna kdo najdit kak info kilikšna je kazen za fizično osebo? če te najdejo z kopijo windows-ov, inštalirano ozirom prodano naprej?

Ter kolikšna kazen znaše če te dobijo na firmi, da nalagaš kopije+ kolikšna je kazen za firmo?

Ter zadnje vprašanje?
V slučaju da stranki nekaj svetuješ ter je stranka zloo vesela ker fino vse razložiš, in ti v žep položi tisočaka-dva, ali se stranka vrne v kako trgovino kjer je kupila nek artikel, ( disk, grafično itd..) in sedaj ker si sama neupa to stavit noter.
Ter prodajalec to vstavi noter za 5 min+ 5 min še inštalira driverje.
In ti zopet nekdo da tisočaka - dva a tokrat zunaj poslovalnic, a še zmerom med delovnim časom?

Zanima me predvsem a te lahko inšpekcija kaznuje v takem primeru, ter kakšne stroške bi firma nosila?
Lp

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Sr jul 06, 2005 4:44 pm

dovoljena verzija je samo original verzija ;)
možnost da te dobijo je zelo majhna ;)
če te pa dobijo pa so kazni kar visoke, koliko niti povedal ne bom, ker kakršno koli ceno bom povedal bom zlagal ;)

Uporabniški avatar
TinchyESi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: Inšpekcija!?

Napisal/-a TinchyESi Sr jul 06, 2005 7:34 pm

Dario je napisal/-a:Ter zadnje vprašanje?
V slučaju da stranki nekaj svetuješ ter je stranka zloo vesela ker fino vse razložiš, in ti v žep položi tisočaka-dva, ali se stranka vrne v kako trgovino kjer je kupila nek artikel, ( disk, grafično itd..) in sedaj ker si sama neupa to stavit noter.
Ter prodajalec to vstavi noter za 5 min+ 5 min še inštalira driverje.
In ti zopet nekdo da tisočaka - dva a tokrat zunaj poslovalnic, a še zmerom med delovnim časom?

Zanima me predvsem a te lahko inšpekcija kaznuje v takem primeru, ter kakšne stroške bi firma nosila?
Lp
Ne more te kaznovati, to si dobil kot nagrado, neke vrste "napitnina" in če se je kupec sam tako odločil, ti nima inšpekcija kej težit ;)
----->STREET LEGAL HONDA TEAM 4 EVER!!!<-----

Uporabniški avatar
DognerDJ
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a DognerDJ Če jul 07, 2005 12:19 pm

Za nelegalni progam ( magari WinZip ) je kazen od 1 MIO SIT za podjetje !
Renault Megan 2 Ai Edition

Dario
Novinec

Napisal/-a Dario Če jul 07, 2005 9:56 pm

aha
Ok bolj me zanima sedaj ta napitnina katero lahko dobiš na delovnem mestu.
Ker se tudi meni malo čudno sliši da te lahko kazen doleti zaradi tega?
Ker sem imel nedolgo nazaj primer ko sem dobil 5k zato ker sem stranki vgradil nekaj komponent v računalnik, seveda je komponente kupil pri nas!
In nato je ena fouž sodelavka povedala poslovodji nakar sem bil nakurjen da zaradi tega lahko letim jaz in poslovodja? :roll: Pa mi ni nikar jasno zakaj?
Neki je začel omenjat zakon in inšpekcijo, tak da nisem siguren ali lahko to sprejmem ali ne?
Ker se mi je že večkrat zgodil da če sem karkol stranki nesel do avta, da kaj dobim, pa tudi včasih če se pri kaki stranki poglobim bolje pri razlagi, še posebej ko so zneski 500k ali več.
Prosim da še kaj napišete kaj menite o tem.
Lp

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Pe jul 08, 2005 6:09 am

nevem jaz sem do zdaj skoraj med vsakimi počitnicami delal na eni firmi računalniški, in sem tudi večkrat dobil kako napitnino, kakega jurja al dva, mogoče kdaj več
pa nisem nikoli mel problemov

samo ni mi jasno zakaj bi to blo kaj z zakonom
saj to je isto kot če greš v gostilno naročiš pivo, pa maš 500 sit v denarnici, daš prelepi natakarci 500 sit in ji rečeš naj obdrži ostalo, saj to je tudi napitnina pa z tem ni problema

nevem zakaj bi to potem bil problem v neki firmi ali kje drugje..
če mene vprašaš sta ona2 oba2 bla mal tak fauš :roll:

Uporabniški avatar
DognerDJ
Novinec

Napisal/-a DognerDJ Pe jul 08, 2005 8:56 am

Dario je napisal/-a:aha
Ok bolj me zanima sedaj ta napitnina katero lahko dobiš na delovnem mestu.
Ker se tudi meni malo čudno sliši da te lahko kazen doleti zaradi tega?
Ker sem imel nedolgo nazaj primer ko sem dobil 5k zato ker sem stranki vgradil nekaj komponent v računalnik, seveda je komponente kupil pri nas!
In nato je ena fouž sodelavka povedala poslovodji nakar sem bil nakurjen da zaradi tega lahko letim jaz in poslovodja? :roll: Pa mi ni nikar jasno zakaj?
Neki je začel omenjat zakon in inšpekcijo, tak da nisem siguren ali lahko to sprejmem ali ne?
Ker se mi je že večkrat zgodil da če sem karkol stranki nesel do avta, da kaj dobim, pa tudi včasih če se pri kaki stranki poglobim bolje pri razlagi, še posebej ko so zneski 500k ali več.
Prosim da še kaj napišete kaj menite o tem.
Lp

Eno je , če ti dobiš napitnino drugo pa če ti nekdo plača 5k SIT za vgradnjo komponente ( razen če izdaš račun - z DDV-jem ! ).

Ta tvoja sodelavka pa bi pri meni naredilo to prvič in zadnič :evil:

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Pe jul 08, 2005 10:16 am

Vgradnja je zastonj (ker se prodajalna itak s tem ne ukvarja, to verjetno dela servis), tistih 5 jurjev je pa napitnina ...
Slika

Dario
Novinec

Napisal/-a Dario Pe jul 08, 2005 11:17 am

točno tako, v trgovini se nikoli ne zahteva kako plačilo, pač smo prijazni oziroma sem, do strank tako da se vrnejo nazaj, in ustvarim kako vezo katera mi zna pridit kdaj prav.
Pač ti slodi so dobra volja stranke, sam k nisem prepričan ali je prav ali ne.
A kdo mogoče ve kam naj postavim vprašanje? da mi to reč potrdi da nim veze to ne z firmo ne z zakonom?

Tnx za odgovore, kar še napište kaj mislite.
Lp

Uporabniški avatar
DognerDJ
Novinec

Napisal/-a DognerDJ Pe jul 08, 2005 12:57 pm

Ni problema če ti od stranke ne zahtevaš plačilo in ti sama stisne peneze v žep brez tvojega nagovarjanja. Problem pa je , če ti stranki rečeš : montaža je 5000 , ...

Dario
Novinec

Napisal/-a Dario Pe jul 08, 2005 10:18 pm

To seveda vem :)
Bolj me draži to zarad tega ker sem jih slišal brezveze :evil:
Sedaj bi pa nekje hotel najdit dokaz da to ni res, sam nevem kje?
Vsak razumn to zastopi, sam nekateri niso! pa nezastopjo, zato hčem nekaj črno na belem sprintat in pokazat.

Uporabniški avatar
kitty
Nov uporabnik

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a kitty Po jul 11, 2005 9:18 am

Dario je napisal/-a:A kdo mogoče ve kam naj postavim vprašanje? da mi to reč potrdi da nim veze to ne z firmo ne z zakonom?
Lp

http://www.racunovodja.com/forum/viewforum.php?f=5
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov