Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

pankert
Nov uporabnik

POVRNITEV PDV-a - HRVAŠKA

Napisal/-a pankert Ne jul 10, 2005 8:52 pm

Lep pozdrav

Nameravam iti v Metro Zagreb, pa me zanima, kako poteka postopek vrnitve hrvaškega davka (PDV-ja) na meji zaradi izvoza blaga.

Zanima pa me tudi kako se pride do Metro Zagreb od mejnega prehoda Obrežje - Bregana?

Vse informacije bi bile zelo dobrodošle, saj nimam pojma o teh stvareh :oops: .

Hvala za pomoč.
to sem jaz

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Ne jul 10, 2005 9:36 pm

Kolikor vem gre nekak takole:

- kupiš kar pač kupiš, plačaš z davkom,

- greš na mejo kjer poveš da si kupu tam in do boš izvozu in dobiš neke papirje ,lalalalal,

- z tistim papirjem greš nazaj kje kjer si kupu kar si pač kupu in odbiš davek nazaj.

Če se motim naj me nekdo popravi.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

TiLeNkO
Novinec

Kraj: zASAvJe - Lj.

Napisal/-a TiLeNkO Ne jul 10, 2005 11:16 pm

ne vem če je tako, možno da je na hrvaškem tako.
jst vem ko smo kupovali v metroju v avstriji smo dobili davek na carini nazaj
Slika

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Po jul 11, 2005 9:12 am

nima veze

prestavljeno
Slika

pankert
Nov uporabnik

Napisal/-a pankert Po jul 11, 2005 8:12 pm

RegY je napisal/-a:nima veze

prestavljeno

G. Regy se ne strinjam z vašo ugotovitvijo... "ima veze", tako je vsaj moje mnenje ... in kot vidim... tudi nevedenje sodeujočih na forumu...

zakaj ima veze... zato, ker smo več ali manj kot potniki (vozniki, sopotniki) udeleženi tudi pri prehajanju meje (v tem času prevsem Hrvaške meje) in bi bila taka informacija verjetno dobrodošla tudi za druge.... prav zaradi nevednosti puščamo naš denar tam, kjer ga ni treba... bom pač moral poiskat informacijo na drugih forumih, ker, oprostite, to rubriko vse z "veseljem" preskakujemo in je sploh ne pregledujemo... sam zase moram reči, da sem sedaj prvič na tem delu foruma, čeprav sem aktiven na avtomobilizem.com že par let (res da pod drugim nick-om)

upam da zaradi tega ne bo sledil BAN...pač, nima veze z avtomobilizmom

Lep pozdrav
pankert
to sem jaz

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Po jul 11, 2005 9:26 pm

em... splošna debata se navezuje na AVTOMOBILE, ker pa trenutno v tej temi nisem, razen za prevoz iz hrvaške, nikjer zasledil avtomobila.

z nima veze, sem imel v mislih kotiček NIMA VEZE Z AVTOMOBILIZMOM, če pa si hotel povdariti, da se navezuje za povračilo davka pri nakupu avtomobila, pa predlagam, da drugič to napišeš in bom z veseljem pustil v splošni debati, oz. prestavil v kupovanje avtomobilov.

LP
Slika

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Pe jul 15, 2005 12:13 pm

Za vračilo davka, ki ga plačaš v tuji državi je bilo včasih (ene par let nazaj) takole:

1. Euroček - v trgovini ti napišejo euroček (če imajo s to organizacijo sklenjeno pogodbo), tega pol unovčiš tam, kjer jih pač unovčujejo (piše na njemu, dostikrat tudi na meji). Dobiš pa malo manj nazaj, ker določen procent vzame organizacija Euroček.

2. V trgovini ti izpolnejo obrazec za vračilo davka. Ta obrazec pol potrdiš na carini, da si blago res izvozil. Davek ti pol na osnovi tega obrazca vrnejo v taisti trgovini ob naslednjem obisku. To je lahko isti dan, če je štacuna blizu meje. Če je pa daleč, se pa ne splača še enkrat tja vozit. Je pa določen rok od potrditve obrazca do vračila davka. Kakšen je, pa ne vem.

Če se je to do danes kaj spremenilo pa ne vem.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov