Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Težave z računalnikom.

Napisal/-a sonček So sep 17, 2005 3:44 pm

Rabim vašo pomoč pri nekaterih rač komponentah.

1.) Imam računalnik 1700mhz. V računalniku ima dva roma eden je cd-rw in eden navaden CD-rom. Ko hočem priključt oba se mi računalnik oglasi s daljšim piskom tako da moram imeti samo vključen CD-RW. Pri tem če sta oba vključena se rač. ne prižge ekran je temen.

2.)Ko sem nabavil računalnik in je bil brez programov v rač. je bila grafična geforce 2 naložu sem windows 98,ki pa ni hotu prepoznat grafične,če pa sem naložu xp pa je delalo ampak xp mi ne dela dobro,ker če grem na internet se čez neki cajta ugasne ve vem kaj je.

3.)No in še za eno pomoč na rač. ima 20 gb hdd,ki pa sem ga po pomoti razdelil na dve particiji je še možnost da vrnem celoto 20 gb. Zdej imam samo 10 gb hh.

4.) ali je možno win xp naložit direkt na rač. če je bil rač. prej brez programske opreme kajti zdej naložim najprej 98 in pol xp

Prosim vas če mi lahko kako pomagate na te 4 vprašanja.

lp

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback So sep 17, 2005 3:53 pm

1. a si pogledov ker je master in kateri slave?
2. formatiraj vse pa naloži samo xp-je
3. reskirej par jurjov pa kup vsaj ati 9200 radeon kartico
4.particije lahko povrneš v prvotno stanje
5.btw. kolk ramov maš?
6.tko bi jst naredu, ti pa nared po svoje...
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So sep 17, 2005 3:54 pm

1.) Napajalnik (prešvoh)

2.) Napajalnik (prešvoh)

3.) Lahko na novo narediš particijo ob inštalaciji XPjev (adijo podatki) al pa definiraš drug del particije v D disk

4.) Če so butasti (peri bootable) lahko, glej točko 3
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
crocar
Nov uporabnik

Napisal/-a crocar Ne sep 18, 2005 8:54 am

1. Pregledi master, slave upam da veš kje se to nahaja na rom-ih!!

2.Kar se tiče grafične lahko je problem AGP vodilo ali pa sama grafična tko da se je rajš znebi pa si kupi neko drugo npr. radeon 9200 zlo dobra za svojo ceno! Za internet mogoce je mrežna kriva ce boš to zamenjal je (1.500 sit) ali pa modem!

3. Tuki ti jst priporocam samo vse format pa nanovo windowse gor (tvoja odlocitev kaj boš dal od winsov)

4. Jst mislim da je samo bi moral vse formatirat complet pa na novo xp naložit edino če nimaš kakšno blokado da mora biti xp določen od podjetja kot ima comtron pa drugi te svoje xp-je da samo njihov xp lahko se inštalira v njihovem računalniku če so pa čist original pol je pa kul!!!

LP!

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Ne sep 18, 2005 10:59 am

1. nevem

2. možno da imaš nekega črva ki se po povezavi z internetom vkolpi in nato odšteva čes kok časa bo reseteru.... to semmel tut jes... tega črva se odstrani z enim toolom.. popravek pa dobiš na mikrosoftovi strani...

3. particije se ne dajo združevat v windovsih edina možnost je da to narediš tako da formatiraš in vse še enkrat naložiš....

4. je možno ob zagonu pejt v bios nasatavi first boot from cd... shrani in izhod...
nato daj cd v cd enoto (torej tisto ki je na first boot) in boš prišel v setup ki ti je že znan..

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Po sep 19, 2005 3:27 pm

DJ E.M. je napisal/-a:3. particije se ne dajo združevat v windovsih edina možnost je da to narediš tako da formatiraš in vse še enkrat naložiš....

ker ste zadeli na dve vprašanji in na tretje narobe ste si prislužili 0SIT

v xp se dajo particije združevat, razčlenjevat, brisat
program: partition magic ali nekako tako

verjetno maš wormblasterja(ker se ti vgašuje)
za cd-rw in cd-rom...raje pusti master in slave ker vidim da se ravno ne spoznaš na računalnike in ti naj nekdo druga nastavi enega na master secondary in drugega na slave secondary
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov