Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Problem z ugašanjem windowsov

Napisal/-a dejvi Če sep 22, 2005 6:19 am

Ma ne vem, kaj je kr naenkrat. Ob zaustavitvi sistema, mi čist na konc, ko mi v napiše - "ugašanje računalnika", računalnik zamrzne in se samodejno ne izklopi, ampak morem potegniti kabel iz vtičnice. WTF? Do sedaj mi je lepo delal, potem pa kar naenkrat... Inštaliral nisem nč posebnega...
Imam pa Zone Alarm PRO, Avasta in par adware-ov. Ne zaznava mi nobenega virusa in tut register sem počistil (Reg Cleaner) in pa uporabil Doctor PC. Zanimivo - z ukazom "ponovni zagon", namesto "zaustavitev sistema", pa mi brez problemov windowse lepo zažene (ne da bi zamrznil ob resetiranju!).
Sem že gledal po netu, pa ne najdem kaj pametnega v zvezi s tem problemom.

A je mel kdo že podobne probleme? :evil:

LPD

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Če sep 22, 2005 3:50 pm

nisem še mel takega problema
reinstall windows pa bi moralo palit vse vredu

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če sep 22, 2005 3:56 pm

to se ponavad zgodi, če večkrat pride do ugašanja računalnika brez zaustavitve sistema, recmo da zmanka elektrike pa se računalnik pač sam ugasne.. al pa če pač počneš to sam dostkat.. za rešitev pa ne vem.. reinstall windowsov mogoče

lp
Slika

Uporabniški avatar
AuDi_
Novinec

Kraj: Novo mesto /Mb

Napisal/-a AuDi_ Če sep 22, 2005 4:10 pm

Men se je podobno dogajalo. Men ni zmrznu sm se je pa ugašal ene 10min, na kar sm ugotovil, da so bli krivi trojanci in adweri. Instalirov sm si nod32, skeniral računalink in počistil trojance in zdaj se mi ugasne brez problema. :D
Zadnjič spremenil AuDi_, dne Če sep 22, 2005 7:28 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
danes brez podpisa

Uporabniški avatar
Pifi
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Pifi Če sep 22, 2005 5:51 pm

eclipse_R je napisal/-a:to se ponavad zgodi, če večkrat pride do ugašanja računalnika brez zaustavitve sistema, recmo da zmanka elektrike pa se računalnik pač sam ugasne.. al pa če pač počneš to sam dostkat.. za rešitev pa ne vem.. reinstall windowsov mogoče

lp

hmm.. nebi reko, da je to to, ker moj komp je vedno prižgan, edino tu in tam ga ponovno zaženem, ko začne štekati in to kar z reset tipko (nič start->zaustavitev sistema.... :) ), pa se mi normalno ugasne - če tako hočem seveda.tak da pomojem so res kakšni viruseki.

lp
Slika
The Good, The Bad, The Ugly

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če sep 22, 2005 7:07 pm

ja, to vsekakor ni zdravo za sistem ne :D ga kr tko ugašat. In ja, očasno ugašanja al pa to, da se ne ugasne (plus še druge stvari) so lahko tut posledica tega, da kr tko ugašaš računalnik.. Z drugim besedam, če boš to delu kr naprej, se ti bo to začel dogajat. S tem, da ne pustiš, da se use lepo ugasne slej k prej prideš do sesutja računalnika..

Je pa tut lohk posledica tut česa druzga..

lp
Slika

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Re: Problem z ugašanjem windowsov

Napisal/-a Fullback Če sep 22, 2005 7:22 pm

dejvi je napisal/-a:Ma ne vem, kaj je kr naenkrat. Ob zaustavitvi sistema, mi čist na konc, ko mi v napiše - "ugašanje računalnika", računalnik zamrzne in se samodejno ne izklopi, ampak morem potegniti kabel iz vtičnice. WTF? Do sedaj mi je lepo delal, potem pa kar naenkrat... Inštaliral nisem nč posebnega...
Imam pa Zone Alarm PRO, Avasta in par adware-ov. Ne zaznava mi nobenega virusa in tut register sem počistil (Reg Cleaner) in pa uporabil Doctor PC. Zanimivo - z ukazom "ponovni zagon", namesto "zaustavitev sistema", pa mi brez problemov windowse lepo zažene (ne da bi zamrznil ob resetiranju!).
Sem že gledal po netu, pa ne najdem kaj pametnega v zvezi s tem problemom.

A je mel kdo že podobne probleme? :evil:

LPD

ko se ti izvaja ugašanje računalnika, drži tipko za power 5 s not in se bo sam ugasnu...

lp
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Če sep 22, 2005 7:32 pm

kaj pa defrag a si probu Start --> Vsi programi --> Pripomočki --> Sistemska orodja --> Disk Defragmenter

namreč posortira ti vse datoteke ... kar privede do tega da računalnik ne išče vsake datoteke posebej itd..
probi mogoče je pa to... :roll:

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če sep 22, 2005 9:25 pm

Še prej pa ScanDisk.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Pe sep 23, 2005 6:07 am

Hvala vsem za odgovore. Drgač sm si pa dal gor NOD32 in Sygate personal firewall ter skinu avasta in Zone alarm PRO. Takoj mi je najdu nekaj adwarea in trojanov, ki sem jih počistil, tudi hitreje mi zdaj dela. Čez noč sem imel pržganga, zjutraj se mi spet ni ugasnil. :roll: V glavnem, bom pa res še defragmentiral in pa scandiskal.

Lep pozdrav vsem!
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov