Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

nitro1
Uporabnik

ESTONIA

Napisal/-a nitro1 Sr okt 26, 2005 1:47 pm

Ravn prejle sem gledal film o tistmu trajektu ESTONIA k je leta 94 potonil v Baltiku,zanima me pa če mrbit kdo ve zakaj je v resnici potonu...ker v filmu omenjajo kr eno biokemično orože pa ene strupe,prikažejo pa potop zaradi explozije...
Pa kr neki se pobijajo med sabo..uglavnem kr ena kriminalka.
In ravn zato me zanima če kdo ve a se je res šlo okol kšnih bio pizdarij a je bil mrbit kej druzga vzrok :?:

Uporabniški avatar
SaleXIII.
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SaleXIII. Sr okt 26, 2005 7:27 pm

Takrat so rekli, da je utonil zaradi luknje v strani. Slednja je baje nastala, ker so bili avti spodaj , ki jih je med drugim prevazal, slabo "prevezani" in se je en avto tok mocno premaknu, da je naredu lukno. Se mi zdi bolj reana verzija ;)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr okt 26, 2005 8:27 pm

Sorry sam tole se men sploh ne zdi realno....... že u mal večjo ladjo se bo lahk avto zaletel s polno hitrostjo pa ne bo nardil luknje u trup ladje....... kaj šele da bi se zaletu u trajekt in to mogoč s hitrostjo 20km/h?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Alonso
Stalni uporabnik

Napisal/-a Alonso Sr okt 26, 2005 11:03 pm

A se ni neki odprla neka loputa oziroma tisti del, kjer avti in kamioni vozjo na ladjo in je voda zalila notranjost in se je ladja obnila na bok?

fiat gt
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a fiat gt Če okt 27, 2005 12:36 am

avto v bok ni sigurno naredil luknje.,a veste sploh koliko je debelina trupa ladje,sploh pa ce govorimo o trajektu? ;) ,mogoce le v primeru da je nastala eksplozija,sicer ne!

nitro1
Uporabnik

Napisal/-a nitro1 Če okt 27, 2005 1:10 am

Ja sej v filmu prikažejo explozijo tovornjaka naloženega nekak na boku spodnje hale trajekta.Na kamionu nej bi blo naložen neki radioaktivnega,pol se pa kao ena tolpa gor prešverca pa nekje sred poti nastavijo v kamion dinamit,oni pa potem z nekim čolnom dol spizdijo(pa bila je tema-v filmu je tko prkazan).
Sicer pa na tiskovni konferenci tud pravjo da se je nakladalna loputa odtrgala pa da je ladjo zalil,samo ne znajo pojasnt zakaj na bok...valjda,kamion ki je bil na boku in explodiral je naredo luknjo in sam nekak na ta način je šel lahko na bok :(
Torej je film posnet po resničnih dogodkih,samo jest se nč ne spomnim da bi takrat k se je ta nesreča nardila po radiu ,TV ali cajngih omenjal kako teroristično dejanje al kej tacga,zato sem pa vprašal še vas zdele,če mrbit kdo ve ;)
Btw,trajekt je bil pa na oko velikosti Jadrolinijinega ZADRA ali MARKA POLA ki vozita v Italijo,tko da to ni glih kaka mala ladjica :!: ;)
Tuki je pa še slika ter teh. podatki.

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Ne okt 30, 2005 12:27 am

Že pred časom sem gledal en dokumntarec o tej ladji in takrat ni bilo govora o teroristih in podobnih teorijah zarote. Ladja naj bi se potopila zato, ker so ratali panti nakladalne lopute (roke; kjer zapeljajo avtomobili gor) zaradi izredno mrzle vode bolj krhki in jih je en velik val nalomil, pol pa naslednji velik val še bolj, toliko časa da ni začela voda pritakat v trajekt. No pol se je pa zaradi vode trajekt nagnil na bok, tja so popadal še avtomobili in trajekt je šel na dno.

Zdej bi radi pa tut povsod že teroriste not mešal. Mogoče je pa Titanik potonil, ker je CIA uvažaila uran iz Rusije, pa jih je hotla KGB popoti oropat!! :lol: :lol: :roll:
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov