Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Eno vprašanje za uporabnike SiOL ADSL

Napisal/-a Zzooommm To nov 29, 2005 8:52 pm

Imam en problem, ki se mi pojavlja že skoraj en teden. Med surfanjem (v bistvu se mi to dogaja samo na slovenskih straneh) se vsake toliko časa vse ustavi in je treba čakati tudi do minuto, da začne zadeva spet funkcionirati... V glavnem zelo nadležno. V vseh drugih pogledih internet deluje brezhibno.
Zanima me, če se tudi vam kaj podobnega dogaja, ker drugače je zgleda pri meni nekaj narobe. Nekaj takega se mi je že dogajalo pred leti, ko je imel SiOL neke probleme z domačim prometom, ampak so potem to poštimali, pa tudi pred petimi leti takoj ko je prišel ADSL se je to dogajalo ker so imeli probleme z DNS serverji (neki timeouti). Te dni še nisem slišal, da bi se kdo pritoževal o teh zadevah in me zanima, če sem edini s tem problemom... in grem klicat teleta na 080 xxxx, da mi bodo lahko spet dve uri nakladali, da pri njih vedno vse dela, preden bodo ugotovili, da je bilo dejansko res pri njih nekaj narobe :?

Uporabniški avatar
AuDi_
Novinec

Kraj: Novo mesto /Mb

Napisal/-a AuDi_ To nov 29, 2005 9:15 pm

Men čsit normalno deluje :) Mogoče kaka stran k majo slab server in je polno folka gor, mal zašteka. Drugač pa ne.
danes brez podpisa

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich To nov 29, 2005 11:19 pm

enako...
umm...hvaljo se da so prklopl na novo ne vem kok tisoc folka...pac zgleda da je omrezje preobremenjeno...
SIOL sux
ze 2mesca cakam na t2 :? ...

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 To nov 29, 2005 11:33 pm

POP3 strežnik? :D
Slika

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Sr nov 30, 2005 8:28 am

meni že eno leto popravljajo pa popravljajo, pa ne morejo zrihtat. adsl 1mb mi dela sicer zdej konstantno s 160kb/s, ampak siol tv pa še zmeri šteka v p*** m****. Bo očitno treba prešaltat na kak T2, sam da se zadeve mal stabilizirajo :P
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr nov 30, 2005 8:38 am

men je tko štekalo, pa so na koncu šele pri zamenjavi modema zrihtali zadevo.
Siol TV je pa itak šus v glavo - nenehno se pojavljajo kvadratki in brnenje zvoka - katastrofa
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
AuDi_
Novinec

Kraj: Novo mesto /Mb

Napisal/-a AuDi_ Sr nov 30, 2005 10:04 am

Mogoče vs pa virusi pa trojanci pa adweri pa spyerei zafrkavajo :lol:
danes brez podpisa

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Sr nov 30, 2005 10:13 am

ne pa ne...mamo trojanski zid in požarni antivirusni :D
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Sr nov 30, 2005 2:41 pm

Telekom & SiOL sta štorija zase :). Kar se tiče virusov in trojancev sem preskeniral vse računalnike, ker sem pomislil najprej na to (imam pa povsod nameščene antivirusne programe in firewalle).
Cca. obdobje zadnjih 12 mesecev opažam, da se kvaliteta povezave znižuje (ugibam, da je to zaradi večjega števila novih uporabnikov in premalo nadgradenj). Vedno več je nepojasnjenih izpadov, na določene dneve, ko je največ uporabnikov priklopljenih odzivnost postane polžja itn.
Doma smo imeli probleme s telefoni - kar na enkrat je začelo v njih na čase šumeti in prekinjati povezavo. Kličemo telekom, oni preverjajo, merijo, celo menjajo plato na njihovi centrali in na koncu ugotovijo, da je verjetno zanič eden od naših telefonov. Njihov ISDN telefon to seveda ne more biti, zato označijo za krivca analogen brezžični telefon, ki sem ga nesel na servis, kjer so mi takoj rekli, da z njim ni nič narobe. Povedal sem jim kaj se nam dogaja in jih prosil če ga lahko bolj podrobno pogledajo, bili so zelo razumevajoči in ga vzeli pod drobnogled, a našli niso nič. Od prodajalcev / serviserjev zaposlenih na servisu in trgovini pa sem slišal cel kup podobnih štorij glede problemov s telekomom... človeka kar mine :lol:

Da je toliko problemov s SiOL TV si pa nisem mislil... Potem je lahko moj kolega srečen, da mu dela brez problemov. BTW tudi on že čaka na T2 min. 1 mesec in je zdaj dobil nek dopis, da zaenkrat ne more imeti njihovega interneta in telekomovega tel. priključka, ker naj bi T2ju telekom nagajal na vse možne načine...

Uporabniški avatar
.:BoMbAsTiC:.
Stalni uporabnik

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a .:BoMbAsTiC:. Sr nov 30, 2005 7:03 pm

Lahko pa si dobil tud kakšen virus alpa črva....meni dela tko, ko mam prveč časa uklopljen internet pa tud sikc noče pošiljati...
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov