Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Gospodarski kriminal - dilema?

Napisal/-a darkdog24 So dec 10, 2005 1:00 pm

No pa dejmo se še mal pogovorit o drugih temah kokr sam o avtomobilih.

Zanima me mnenje vas, zakaj se kraja avtomobila,kraja čokoladice v trgovini,kraja trenerke v trgovini,vožnja brez izpita itd... drugače in bolj strogo tolerira kokr recimo če nekdo iz podjetja ukrade 200 milijonov tolarjev, ali uniči podjetje, ga okrade,ljudi odpustijo, njemu se še da odpremnina in zasede drugo isto delovno mesto v kakem podjetju.

Zakaj se gospodarskemu kriminalu pogleda skozi prste med tem ko pa navadnim prekrškarjem pa se celo zapre bančni račun če neplačajo neko kazen?

Veliko direktorjev je uničilo firme,jih pokradlo pa nobeden za to neodgovarja.

Kakšno je vaše mnenje o tem?
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback So dec 10, 2005 1:21 pm

Kriminal belih ovratnikov se pač razlikuje od kriminala malih rib...če spremljaš sceno v Sloveniji ti je kaj hitro jasno, koliko je bilo obsojenih...
Tisti ki si , tako kot ti praviš ,prilastijo 200mio ali več verjetno niso delavci v obratu, ampak ljudje na položajih, ki imajo $$$ in posledično dobre odvetnike...Butne si Čeferina in to je to...pa čeprav je vse dokazano, bo nakoncu propadlo zaradi npr. napake v postopku ali kaj podobnega... To je slaba stran demokracije....
Sicer pa je to široka tema, brez konca!

Pred letim sem si izbral seminarsko za maturo, in sicer z naslovom Kriminal belih ovratnikov...ciljal sem na Slovenijo in na primere pri nas...je kr uredu, ti mal odpre oči... (beri splača se bit velik "beli" lopov) :P
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Re: Gospodarski kriminal - dilema?

Napisal/-a Fullback So dec 10, 2005 1:25 pm

darkdog24 je napisal/-a:Veliko direktorjev je uničilo firme,jih pokradlo pa nobeden za to neodgovarja.

Kakšno je vaše mnenje o tem?

Balkan...v večini evropskih držav direktor , ki zafura firmo , ne more voditi druge, vsaj nekaj let ne...izgubi t.i. direktorsko boniteto, ugled...
kar pa je pri nas praksa (selijo se iz enega direktorskega stola na drugega in zafurajo ter oškodujejo podjetja)
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ So dec 10, 2005 4:35 pm

uf, ne bom preveč razmišljal ker sem še premlad da bi imel visok pritisk :D :D

drugač pa: Vrana vrani ne izkljuje oči :twisted:
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 So dec 10, 2005 4:44 pm

a ni zanimivo kolega sam zleti s ceste,razbije Audija. naenkrat se prikaže policija in mu dajo kazen ker je povzroču prometno nesrečo.Ker je študent in nikjer ni delal ali imel prihodke kazni ni plačal.bilo je 40 tisoč sit.Čez 1 leto prideta 2 policaja domov s sodnim nalogom oziroma da ga morajo vklenit in odpeljat na PP.In to tudi nardijo.Na PP mu rečejo zakaj ni plačal kazen?In na sodišču se dogovori s sodnico, da bo poravnal v 4 obrokih.

Medtem pa recimo tale najnovejša afera z Jutranjko ko sta 2 modela iz Velenja-eden je moj sosed v istem bloku pokradla 200 milijonov tolarjev pa nobenmu nič.
Šušteršič je tudi na sodišču ker je kradu oziroma sprejemal podkupnine pa je bolj cenjen kokr recimo ta moj kolega ki so ga odpeljali kokr kriminalca za borih 40 tisoč sit.

ko sem še delal v Intereuropi je bil eden direktor tam, ki je na račun recimo Intereurope si naročeval material za hišo :D ,okna,vrata,pohištvo itd...in to podjetje nagradi tega direktorja ter ga odpustijo, in 6zasede rugo še boljše delovno mesto v UPS-u.

Čovek je brez besed ko vidi kako se država obnaša do nekoga ki je dolžan 10 tisoč sit ali 200 milijonov.
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec So dec 10, 2005 4:56 pm

gre za to da če si spizdu čokoladico si jo spizdu in to je prepovedan
v podjetjih se pa krade predvsem preko sive ekonomije- zelo težko dokazljiva
lp

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma