Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Ne feb 05, 2006 4:58 pm

milankregar je napisal/-a:
sevnican je napisal/-a:Vračali pa bodo nekje do konca leta, tako da težko rečem kdaj točno. Tudi mene je ta zakon šokiral. :shock: Banda lopovska!

Meni se zdi tak način edini pošten, da te prisilijo oddati davčno napoved. Obstajajo študenti z večmilijonskimi prihodki in niso oddajali davčne napovedi. Če je ne oddaš, imaš 99,9% možnosti, da te ne dobijo in neboš rabil plačati dohodnine.
Če pa ti že direkt trgajo akontacijo od zaslužka, pa si prisiljen oddati dohodnino, ker te imajo v evidenci. S tem ržava naredi obračun davkov za preteklo leto in te obdavči glede na dohodek.

To so naredili zgolj zato, ker so obstajali študenti, ki so z več milijoni letnega prihodka bili neobdavčeni. Enostavno niso prijavili dohodka in jih sam Bog ni mogel ugotoviti.

tukaj so sami sebe za j***a obesili...ravno v tem je fora. ker oni imajo do vsakega stotina evidence koliko denarja je nekdo (oz. vsi) dobil. in potem jim moramo mi to vse še enkrat napisat na njihove zelo enostavne obrazce samo zato da oni preverijo če smo jim mi naknadno "priznali" koliko smo zaslužili lansko leto.
ZAKAJ PODVAJANJE?
litr bencina, litr olja ;)

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Ne feb 05, 2006 5:45 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:tukaj so sami sebe za j***a obesili...ravno v tem je fora. ker oni imajo do vsakega stotina evidence koliko denarja je nekdo (oz. vsi) dobil. in potem jim moramo mi to vse še enkrat napisat na njihove zelo enostavne obrazce samo zato da oni preverijo če smo jim mi naknadno "priznali" koliko smo zaslužili lansko leto.
ZAKAJ PODVAJANJE?

In kako naj davčna uprava ve, kakšne in katere olajšave bo koristil vsak posamezni davkoplačevalec. Za koliko otrok bo uveljavljal olajšavo, kako si bosta olajšave delila z partnerjem, koga vse bo napisal pod vzdrževane družinske člane, ali je letos kupil hišo/stanovanje in bo koristil 5% popust, ali je plačeval članarino kakšnim sindikatom, ali ima kakšne druge prihodke iz tujine, ...

Dohodnina ni samo plača, akontacija plače, pa konec. Za kakšnega študenta je to zgolj 3 cifre, izpolni svoje podatke in konec. Ko pa imaš enkrat familijo, pa je treba tudi preračunati, kdo bo imel večji delež vzdrževanja otrok, da potem prideta oba starša čimceneje skozi.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po feb 06, 2006 11:37 am

DrSaso je napisal/-a:
Nixxon je napisal/-a:Ali pa, če si, tako kot jaz, nad 26. V tem primeru ti trgajo dohodnino, prasci.

Če si nad in si se vpisal na faks pred 26 letom ti ne bodo akontirali. Akontirali ti bodo če si se upisal na faks 6 let nazaj.

Lp,
Sašo

Letos mi avtomatsko trgajo dohodnino, pa sem se vpisal na faks pri 19ih. Nov zakon od 1.1.2006. Baje. :evil:
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po feb 06, 2006 2:49 pm

milankregar je napisal/-a:
Marko_mx-3 je napisal/-a:a ni tako da letos pošljejo vsem zavezancem obrazce na dom?

Tako se govori. Letos bi naj bili novi obrazci, treba pa jih je izpolnit do zadnjega marca (vsaj do sedaj je vedno bilo tako).

Pri nas doma smo že dobili te nove pole po pošti.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican Po feb 06, 2006 4:40 pm

Ravno danes so mi odtrgali od zneska 23.000 sit. Pa so šli zvočniki po gobe... :?

Uporabniški avatar
DrSaso
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a DrSaso Po feb 06, 2006 6:26 pm

Nixxon je napisal/-a:Letos mi avtomatsko trgajo dohodnino, pa sem se vpisal na faks pri 19ih. Nov zakon od 1.1.2006. Baje. :evil:

Ja tebi bojo res trgal ker obdavčijo nakazilo, če si se vpisal na faks več kot 6 let nazaj.
Torej če prvi vpis + 6 (oz. 4 leta če si podiplomec) let večje kot danes se ti trga dohodina.
Sorry če sm te zavedel.

LP,
Sašo
It's nice to be important, but it's more important to be nice!

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Po feb 06, 2006 11:15 pm

Mah nej grejo neakm s to dohodnino.Ravno danes sem gledal navodila :con :-:o Vojna in mir.press
Kako lahko pričakujejo, da bo kakšen star gospod oz. gospa znal izpolnit to njihovo kolobocijo.Sicer sem še študent in se mi na tele številke zaenkrat še ni treba spoznat(čeprav očitno nič več) ampak naj mi nekdo razloži smisel vsega skupaj.Zakaj jim moraš ti izpolnjevat koliko si imel ti prihodkov, ker oni to itak vedo?Zakaj jim preprosto nebi poslal samo olajšav(vzdrževani člani ipd)?Če jim lažeš te pogruntajo in zaprejo(se pravi vedo, koliko prihodkov imaš),če se zmotiš pri cifrah verjetno plačaš mastno kazen, če ne znaš izpolnit plačaš davčnega svetovalca, ki ti storitev mastno zaračuna in po možnosti za napake ne odgovarja.A sem kej spregledal :ue

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To feb 07, 2006 12:52 am

sevnican je napisal/-a: 1 razred je nekje do 1,4 mio sit, in če ga ne boš presegal, bi moral dobiti nazaj celetni znesek.

Pa dobro studentje porko dio. Stopte skupaj, pred parlament pa zlamat vse. Kar nekaj vzamejo, zakaj ze, kdo bo v zep spravil obresti. Pomislite koliko obresti bi vam naneslo, ce bi tisto kar bodo vzeli, dali na banko in vezali. Mater sm jezen, kolk smo mi en prfuknen narod. Ma cisti hlapci smo ej, obup.
SlikaSlika

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso To feb 07, 2006 11:22 am

Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni.... :P
Eh pa sej ne nategujejo samo nas študentov.Nategujejo nas vse skupaj.Delajo čisto vse kar jim paše in noben ne reče niti Muuuu.Če je pa že kakšen protest je pa protiargument to, da ga je napihnila druga politična stran in da gre samo za medstrankarsko zajebavanje.U falus z vsem skup :roll:

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Sr feb 08, 2006 7:07 pm

bodte veseli, da ste se studentje...pocakte, k bo konc studija...takrat se je** sele zacne...Sedaj je edini papircek, ki ga bo treba izpolnit tale dohodnina (pa vpis v visji letnik s kaksno clanarino v knjiznjici)...cakte pol...se kolcal se vam bo, tko kt se men... :cry:
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov