Napisal/-a FireSTORM Sr feb 15, 2006 12:29 pm
aja pa še to...kaka koli komponenta ti crkne ki je ne rabiš več, prej kot vržeš vstran zmontiraj dol vse kar se da in kar je še lahko uporabno, ventilatorčki, hladilna rebra(zelo uporabno, razrežeš in prilepiš na MOS-FET če so vroči ali topli)...
poglej kako lahko improviziraš za grafično
kot so komponente vstavljene, moraš odzadaj odtret blendico, še eno blendico odtereš nad grafično(če je to možno, če ti ne pride grafična na najvišjo blendo), tam not nekako vstaviš ventilator(jaz sem moral deformirat malo ohišje odzadaj, pa tudi ventilatorsko ohišje malo pobrusit da se je dalo vstavit), prišraufaš ga tam gor, in usmeriš tak da piha po grafični(deluje, sem probal en dan nabijat igre brez tega, brez ventilatorja, grafična froča kot svinja, drugi dan pa z ventilatorjem, razlika je bila bistvena) še druga možnost, ker je hladilno rebro aluminij, vzameš še aluminijasto cev, kratko, ne preveč dolgo, 3-4cm, po možnosti pod kotom, najboljše 90°, ampak potem more cev štrlet vun malo dlje, to nekako prišvasaš na hladilno rebro(z elektrodami za aluminij švasat, pa prosim ne spet pametnih da alu ne gre švasat ker gre, preverjeno) to je seveda za to če maš večji ventilator katerega ne moreš direktno na rebro pritrdit, še na drugi konec te cevi prišvasaš neko držalo za ventilator ki bo enake velikosti kot ventilator, po možnosti malo privzdignjeno, ko imaš to, še okoli ventilatorja oblebiš ali pa tudi lahko prišvasaš kake ploščice da bo ves zrak šel v cev torej konec cevi more biti malo luknjast in to je to
saj vem da je malo zakomplicirano(jaz tega nimam, ma pa sošolec to narejeno, vse home made hlajenje in zgleda dobro, pravi da je kar precej učinkovito)