Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

milankregar
Uporabnik

Uporaba poliestra in delo z njim

Napisal/-a milankregar Ne apr 23, 2006 7:21 pm

Zadeva nima neposredne veze z avtomobilizmom, zato tudi v tem kotičku. Je pa verjetno izbira foruma avtomobilizem.com ravno prava, ker se tukaj gor veliko ukvarjate s to rečjo.

V glavnem kupil sem to kar je na slikah. Smolo in trdilec zmešam, na površino ki jo hočem poflikati namažem to smolo, gor položim vlakna ... in sedaj problem ... zadeva se ne posuši. Ostane mastna, lepljica, če hočem še enkrat namazati in naesti še en sloj vlaken, se mi pri nanašanju smole s čopičem začnejo vlakna od prejšnjega nanosa lepit na čopič, v glavnem packarija ... ker se pač smola ne posuši. :roll:

Pa me zanima, zakaj se ne posuši? Koliko trdilca dodajate tej smoli? Je treba dodati še kaj drugega?
Priponke
navodila.jpg
poliester.jpg

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Ne apr 23, 2006 8:42 pm

pospeševalec ;)

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Ne apr 23, 2006 8:51 pm

vepar je napisal/-a:pospeševalec ;)

Če prav razumem, je potreben še nekakšen "pospeševalec"? Ima morda kakšo posebno ime, ali pa ime firme?

Hmm, jaz sem pa mislil, da je to potem res komplet - poliester set. :?

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Ne apr 23, 2006 9:08 pm

sej bi ga mogu zraven dobit :?

drugače ga pa v vsaki taki trgovini prodajajo. cena je pa semizdi 200sit za flaško,ki je dost za liter smole.

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Po apr 24, 2006 7:40 am

vepar je napisal/-a:sej bi ga mogu zraven dobit :?

drugače ga pa v vsaki taki trgovini prodajajo. cena je pa semizdi 200sit za flaško,ki je dost za liter smole.

Čakaj malo ... nekaj se sedaj ne razumema. Misliš pospeševalec kot trdilec-pasta :?: To je zraven in tudi dodam smoli. Ali imaš v mislih še kakšen drug dodatek :?:

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Po apr 24, 2006 8:06 am

ja lej. ti rabiš.

smolo
trdilec
pospeševalec

to troje skupaj zmešaš in če dodajaš količino pospeševalca noter v smolo+trdilec kot ti piše na flaški od pospeševalca (tam okol 4% se mi zdi) boš imel maneverskega časa 15 minut potem pa bo že vse trdo....

isto potem ko boš kital, kupiš poliester kit in dodaš vanj trdilec ki je priložen in se ful hitro trdi.

tale set sem imel jaz in sem po navodilih delal in je blo ok.

Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov