Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

sasiti
Novinec

Gostovanje in domena

Napisal/-a sasiti Če jun 29, 2006 7:40 am

A mi lahko kdo razloži, kak poteka postavljanje interenet strani? Zanima me, če lahko potem, ko si registriraš domeno .si, le to uporabiš tudi na zastonj serverjih? Mal sem gledu specifikacije in piše bandwitch 5 GB/mesec - a to gre za promet na tvoji strani? Ne znam si predstavljati, kolk obiskov dopušča ta bandwitch (a se to šteje npr. če je na strani 5 slik velikih 100 kb - je to promet 500 kb al kako?)?

Hvala za odgovore

matej_jack
Novinec

Napisal/-a matej_jack Če jun 29, 2006 9:41 am

Če ti registriraš domeno .si lahko pol daš tja free hosting ja. Zdaj glede banwitha je tako. To je nek limit na tvoji strani. Npr, če imaš bandith limit 1MB in je tvoja stran velika 500kB, potem bo ko bosta 2 uporabnika v celoti prgledala tvojo stran naslednjemu napisalo error, banwith limit excedeed. Zdaj na teh free strežnikih itak ni nekega velikega prostora, tam 10MB, do 50MB ampak vseeno, če pogledaš. Imaš naprimer 50MB in 5GB banwitha. Se pravi lahko tvojo stran v celoti prečita na mesec 100 uporabnikov. Vsekakor je boljše najti kakšen večji bandwith ali pa da ga sploh ni. Drugače pa če ti ni škoda denarja ali pa rabiš spletno stran kupiš host, pa še mogoče dobiš domeno zastonj pa nimaš pol nobenih težav ;)
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jun 29, 2006 10:25 am

matej_jack je napisal/-a:Npr, če imaš bandith limit 1MB in je tvoja stran velika 500kB, potem bo ko bosta 2 uporabnika v celoti prgledala tvojo stran naslednjemu napisalo error, banwith limit excedeed.

Kaj si hotu tuki povedat s tem? Da če je 1Mb linija, pa stran velika 500k da lahko samo 2 uporabnika gledata to stran al kaj?

Pa dej ti nisi resen. Včasih smo mel modeme z 2400 baudov(še dons ga imam doma - pa do včeraj sem uporabljal modem 56k, ki je prenašal največ 18k, ker je bila tok slaba linija), pa so bile strani tekstovne(od 1 do 30k) in je blo vseeno 500 ljudi na serverju k je imel samo 100k prenosa.
Dan sko imaš ti doma down 1Mb in up 256k linijo, se ti lahko na domačem računalu na eno stran obesi tut po 200 ljudi ali več, sicer se ti bo mašina sesula, al pa bloknla, samo nobenmu ne bo napisalo "banwith limit excedeed".
Old subarus never die, they just get faster!

matej_jack
Novinec

Napisal/-a matej_jack Če jun 29, 2006 10:42 am

Govorim za banwith limit
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost