(2) Objekti v javni rabi morajo imeti zagotovljeno naslednje število parkirnih mest, rezerviranih za odstavljanje osebnega vozila za funkcionalno ovirane osebe:
pri stavbah s trgovinami kot so nakupovalna središča, veleblagovnice, samostojne trgovine in butiki ter pokrite tržnice: 1 PM na 500 m2 prodajne površine, če pa je prodajna površina manjša, pa tudi 1 PM;
pri nadzemnih in podzemnih garažah in parkiriščih za avtomobile: po 1 PM na 50 parkirišč
HeP][MeN je napisal/-a:(2) Objekti v javni rabi morajo imeti zagotovljeno naslednje število parkirnih mest, rezerviranih za odstavljanje osebnega vozila za funkcionalno ovirane osebe:
pri stavbah s trgovinami kot so nakupovalna središča, veleblagovnice, samostojne trgovine in butiki ter pokrite tržnice: 1 PM na 500 m2 prodajne površine, če pa je prodajna površina manjša, pa tudi 1 PM;
pri nadzemnih in podzemnih garažah in parkiriščih za avtomobile: po 1 PM na 50 parkirišč
imilet1 je napisal/-a:a kdo ve kateri norec se je spomnil dati toliko parkirisc za invalide pred city parkom?Vec kot polovica jih je za invalide(kot da jih toliko pride naenkrat kupovat).To je pomoje sam zato da folk tja parkira in da pol pajk pobere ter da si drzava polni blagajno.Zanimivo da sem do zdaj ze vsaj 5 krat videl kako so nekomu odpeljali avto in cisto vedno je bila tablica iz drugega mesta(PO,CE,MB), danes pa so ubogemu Hrvatu.Ze tako se tezko znajde v tuji drzavi in pol grejo ravno njemu...(pa dobr sj bols da tujmu k nasmu, ampak sj veste kako je ce si v drugi drzavi-jezik...)
PS: Naj nihče ne zameri!
imilet1 je napisal/-a:sj tudi jaz podpiram da jim avte odvazajo(absolutno) ampak fora je v tem da se mi zdi da je tam prevec parkirisc ker realno gledano ni toliko invalidov naenkrat tam ane?
nebivedu je napisal/-a:HeP][MeN je napisal/-a:(2) Objekti v javni rabi morajo imeti zagotovljeno naslednje število parkirnih mest, rezerviranih za odstavljanje osebnega vozila za funkcionalno ovirane osebe:
Torej v BTC-ju je preko 2500 parkirnih mest in mora biti potem tudi 1% parkplacov za invalide(tut mentalne - teh je še največ).
2 garažni hiši s po 500 mest, pred kolosejem je vsaj 500, zraven atlantisa vsaj 300, potem med halo A in tržnico tudi 100, simobilovo in parkirišče poleg vsaj 500, potem pa še tržnica tudi okol 500 in poleg avtopralnice - pred merkurjem vsaj 100
Tko da skupaj je ogromno več kot 2500 mest. Po moje je čist prav da imajo tok placov tudi invalidi.
Mentalnih invalidov je pa tko al tko preveč.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov