Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

sasiti
Novinec

Skrita mapa?

Napisal/-a sasiti So dec 02, 2006 9:07 pm

Nekaj me zanima - ali je možno, da nekaterih map na računalniku ni videti? Ker ko pogledam zasedenost mape "Documents and setting" je velikost mape 16,9 GB, ko pa pogledam kaj je noter, pa nobena stvar ni tako velik... Tak da res ne vem kak je to mogoče? A zna kdo pomagat?

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Re: Skrita mapa?

Napisal/-a acid So dec 02, 2006 9:16 pm

sasiti je napisal/-a:Nekaj me zanima - ali je možno, da nekaterih map na računalniku ni videti? Ker ko pogledam zasedenost mape "Documents and setting" je velikost mape 16,9 GB, ko pa pogledam kaj je noter, pa nobena stvar ni tako velik... Tak da res ne vem kak je to mogoče? A zna kdo pomagat?

Ja seveda obstaja možnost skriti mape :P pravilno si ugotovil, da velikost mape kaže več kot ti vidiš. Skrite datoteke pa prikažeš tako da v raziskovalcu klikneš zgoraj orodja potem možnosti mape - pogled ter nato izbereš pokaži skrite datoteke in mape... simpl.
8)
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

sasiti
Novinec

Napisal/-a sasiti So dec 02, 2006 9:20 pm

Hvala za hiter in unčikovit odgovor.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh So dec 02, 2006 9:35 pm

Pa četudi tisto obkljukaš, ti všasih še vedno ne pokaže vseh datotek in map. Nekatere vseeno ostanejo skrite. Takrat si jaz pomagam s programom Nero Burning Rom, kateri pa res pokaže vse 8) Verjetno bi šlo tudi s kakšnimi drugimi programi, kjer gre za delo z datotekami.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

sasiti
Novinec

Napisal/-a sasiti So dec 02, 2006 10:19 pm

Ali lahko izbris datotek ki so v mapi "Temp" kako vpliva na delovanje računalnika? Datoteke imajo npr. končnico .tmp.

Pa še to me zanima - po kakem ključu se snemajo datoteke v to mapo - vse, kar gledaš na netu al kako?

Hvala

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid So dec 02, 2006 10:49 pm

sasiti je napisal/-a:Ali lahko izbris datotek ki so v mapi "Temp" kako vpliva na delovanje računalnika? Datoteke imajo npr. končnico .tmp.

Pa še to me zanima - po kakem ključu se snemajo datoteke v to mapo - vse, kar gledaš na netu al kako?

Hvala

Vidim da si v računalništvu začetnik vsaj po vpr. sodeč pa nič zato...... Tole mapo lahko vedno izbrišeš brez problema in nebo kaj vplivalo na delovanje računalnika :P tam not so po domače rečeno smeti oz odvečne datoteke. 8)
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R So dec 02, 2006 11:01 pm

no, ne brisat te mape, sam vsebino prazni :P

lp
Slika

Uporabniški avatar
Bogo
Nov uporabnik

Napisal/-a Bogo Ne dec 03, 2006 1:43 pm

sebaveh je napisal/-a:Pa četudi tisto obkljukaš, ti všasih še vedno ne pokaže vseh datotek in map. Nekatere vseeno ostanejo skrite. Takrat si jaz pomagam s programom Nero Burning Rom, kateri pa res pokaže vse 8) Verjetno bi šlo tudi s kakšnimi drugimi programi, kjer gre za delo z datotekami.

tle je možnost, da so to še sistemske mape, katere morš posebej prkazat... isto greš pod možnosti mape, pogled, pa odklukaš skrij zaščitene sistemske datoteke(priporočeno) al neki tazga, nimam slo win :)
www.vipnox.net - slovenski party portal, galerije, forum, napovednik, nagradne igre (prosti vstopi)...
Slika
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov