Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Ne dec 03, 2006 4:22 pm

nebivedu je napisal/-a:Dokler ne bo učitelj spet smel z ravnilom po prstih porednega učenca ali policaj s pendrekom cigota po hrbtu, tok časa naj štrajkajo tako učitelji kot policaji.

Pa ne da komu želim slabo, vendar stvari se morajo korenito spremeniti. Nikjer več ni spoštovanja, vsak lahko počne skoraj karkoli hoče, ljudje, ki pa se probamo držat bontona in biti kulturni pa gagamo.

Ja še tega se manjka, da bi se po šoli spet pretepalo.Če si tak bimbo, da pri mulariji ne znaš dobit spoštovanja drugače kot s tepežem pojdi raje delat kaj drugega.Da bi mojega mulca z ravnilom tolkli po prstih bi se z veseljem predstavil učitelju s kolom v roki.Če starši ne pretepajo otrok je učitelj zadnji v vrsti, ki bi mu dal to pravico.
Tudi policija je še preveč nasilna.Nimam nič proti, da me pregledajo brez vsakršnega suma KD, ampak da pa svojo avtoriteto podkrepijo še s par brcami mi pa dvigne pritisk.Tolčejo pa povečini tiste za katere vejo, da niso tako neumni, da bi ga nazaj zalepil.
Se pa strinjam, da bi bila potrebna vsaj visokošolska izobrazba za policiste.Zanimivo je kako ima kriminalistična policija veliko bolj inteligenten pristop kot pa "navadni" policisti.Vsaj po mojih izkušnjah.
Airbrush: Zakaj ima Policija po tvojem mnenju tako slab ugled?Konec koncev naj bi bila v pomoč državljanom in kljubtemu se ogromno pljuva po policiji.Res je, da bi se morali stvari lotiti pri vodilnih, ampak stik z ljudmi oz. ustvarjalci mnenja ste pa policisti na terenu.

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a AIRbrush Ne dec 03, 2006 6:12 pm

Vuso maš prav. Stik z občani na terenu imamo res mi. Samo oblike in način dela nam pa narekujejo vodilni. Npr.: a misliš da se meni res da folk sekirat zarad brezveznih stvari v prometu. Verjem da ne, ampak jih moram, drugače pa miru nimam. Če nisi v tem biznisu enostavno res ne moreš vedet kako to zgleda.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne dec 03, 2006 10:55 pm

Vuso je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Dokler ne bo učitelj spet smel z ravnilom po prstih porednega učenca ali policaj s pendrekom cigota po hrbtu, tok časa naj štrajkajo tako učitelji kot policaji.

Pa ne da komu želim slabo, vendar stvari se morajo korenito spremeniti. Nikjer več ni spoštovanja, vsak lahko počne skoraj karkoli hoče, ljudje, ki pa se probamo držat bontona in biti kulturni pa gagamo.

Ja še tega se manjka, da bi se po šoli spet pretepalo.Če si tak bimbo, da pri mulariji ne znaš dobit spoštovanja drugače kot s tepežem pojdi raje delat kaj drugega.Da bi mojega mulca z ravnilom tolkli po prstih bi se z veseljem predstavil učitelju s kolom v roki.Če starši ne pretepajo otrok je učitelj zadnji v vrsti, ki bi mu dal to pravico.

Verjemi, da danes do učitelja nima spoštovanja noben otrok, ker mu učitelj niti ne sme ukazat, da zapusti razred, če dela nemir. In če začne en otrok stole razmetavat in brcat vse naokoli, pa se dret, da bi kst osebno dovolil učitelju, da ga dvakrat okol kepe(če je to moj otrok).
Samo večina staršev je nesposobnih(ali imajo preveč dela in doma nimajo časa, ali pa so resnično nesposobni za objektivno vzgajanje) danes vzgajat otroka, učitelj ga pa ne sme, torej bodo otroci vedno bolj nevzgojeni.

Vuso je napisal/-a:Tudi policija je še preveč nasilna.Nimam nič proti, da me pregledajo brez vsakršnega suma KD, ampak da pa svojo avtoriteto podkrepijo še s par brcami mi pa dvigne pritisk.Tolčejo pa povečini tiste za katere vejo, da niso tako neumni, da bi ga nazaj zalepil.

Če te brcne za brezveze, podaš tožbo proti njegovem postopku, pa še mal ga daš v medije in bo zgubil službo. Lahko ga pa počakaš ko bo v civilu, pa ga nabrcaš nazaj. Dolenjskim policajem se to stalno dogaja s strani ciganov, zato jih pa ti ne upajo kaznovat.

Vuso je napisal/-a:Se pa strinjam, da bi bila potrebna vsaj visokošolska izobrazba za policiste.Zanimivo je kako ima kriminalistična policija veliko bolj inteligenten pristop kot pa "navadni" policisti.Vsaj po mojih izkušnjah.
Airbrush: Zakaj ima Policija po tvojem mnenju tako slab ugled?Konec koncev naj bi bila v pomoč državljanom in kljubtemu se ogromno pljuva po policiji.Res je, da bi se morali stvari lotiti pri vodilnih, ampak stik z ljudmi oz. ustvarjalci mnenja ste pa policisti na terenu.

Policija ima po moje slab ugled ravno zaradi ustavljanja ljudi ki gredo 5km/h čez omejitev na raznih obvoznicah(recimo trzinska), ko pa jih rabiš, jih pa čakaš tut po uro in več.

Vsi poznate najbrž ta vic;
Možakar vstane iz kavča in pogleda skozi okno, pa vidi kako mu iz garaže lopovi nosijo stvari v kombi. Pokliče policijo in...
Možakar: V moji garaži so vlomilci, prosim pridite čimprej.
Policist: Nobena patrulja ni prosta, prva bo prosta čez kake pol ure.
Tip odloži slušalko, in čez pol minute še enkrat pokliče policijo
Možakar: Še enkrat kličem zaradi vlomilcev v garaži - nič hitet, sem jih že postrelil.
In prekine linijo.
Čez 3 minute prileti 6 policijskih vozil in ujamejo vlomilce na delu.
Policist: Smo mislili, da se ste jih postrelili?
Možakar: Sem mislil, da ni nobene patrulje frej!!!

Na žalost pa je tale vic odraz realnosti pri nas.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po dec 04, 2006 1:17 am

odvisno na kateri šoli gledaš kaki so do učiteljev in kaki ljudje so kot učenci.. če recimo gledaš une posnetke ko so bli nekaj časa nazaj, kake so delali po razredu s prfoksom notri in pa recimo vzameš kake bolj kulturne ljudi s kake druge gimnazije.. so ljudje pač tako zjebani, že od doma majo take vrednote, da jim je vse dovoljeno, da so oni ta glavni, nobenega spoštovanja do starejših in nič.. Ne gre kar posploševat na vse. Ko sem bil še v ginaziji smo mel mir in sodelovanje v razredu, brez kake potrebe po strahospoštovanju in pretepanju ter pretiranem vzviševanju glasu ipd., ker smo pač bli ljudje tam, ki smo dejansko hotli nekaj iz sebe narest in met čimboljše ocene in da ni bil trend, da si mel čimveč kolov pa popravcev pa ukorov in kjer učenje ni blo takoj "piflanje". Dejansko je blo človeka sram če je cvek dobu. Človek pač spozna, da so pomembnejše stvari v življenju, kot biti "kul" pred prijatelji s tem, da se delaš budalo v šoli..

Sem se skoraj da smejal kakim komentarjem ljudi, ki so mislili kako so kul (verjemte, da je veliko takih zaje*anih, usako leto popravc, prešrpical 90% pouka, ukori ipd.), ko sem jih vprašal kam jih bo tako vedenje pripeljalo v življenju, kaj bojo pol k bojo mel slabo izobrazbo pa bojo jamral, da majo slabe službe, kako se mislijo naprej šolat ipd. pa so vsi po vrsti dajali skrajno "kul" komentarje, kot so, da on pa ja ne bo študiral in se šolal naprej, kaj bo njemu to ipd. Vse, da je kul pred svojimi "kolegi"

v šolah bi blo treba poostrit kazni za neuspeh pa bi se recimo že malo izboljšalo tut mišljenje ljudi, ljudje bi se zavedali, da izobrazba le ni nekaj zagarantiranega, tut če bojo ležal doma cele dneve pa prešprical cele dneve pouka pa se delal pametnjakoviče pred prfoksi. Pač ne vem, da imaš samo eno leto na voljo popravce, ostala leta pa samo še pogojno z res opravičljivim razlogom (mel kako bolezen pa bil po bolncah pol leta ipd.) pa bi jih takoj postavli pred dejstvo pa bi se že malo izboljšalo. Plus seveda ostale zadeve, to je bil le en od predlogov..

lp
Slika

Uporabniški avatar
SCH-MM
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a SCH-MM Ne dec 10, 2006 11:16 pm

Pugi je napisal/-a:policaj, učitelj, gasilec, zdravnik/reševalec... to so po mojem mnenju eni najbl važnih poklicov za sodobno družbo. Brez kateregakoli bi blo very not good. In ravno te se mi zdi da država precej podcenjuje.

Bravo pugi, vsaj en državljan, ki omeni poleg drugih TUDI gasilce :clapclap

Drugače se pa strinjam s policaji glede stavke. Država gleda na te službe skozi zaprte oči in to ni dobro... :g: Ampak zaenkrat še ni prišlo do pravega buma proti državi s strani teh služb... Drugače je pa tud sama družba dost kriva, da so/smo v k****.

Uporabniški avatar
DJRider
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a DJRider Sr dec 13, 2006 3:59 pm

Hvala bogu. Vsaj 1x si bodo zasluzili placo. Pri nas ne bo poloznic ali pa kaj ampak dam jim cisto prav, ker jaz se na cesti ne pocutim varnega...
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov