Napisal/-a darwin To feb 06, 2007 10:16 am
Hoj!
Js bom počasi (oz. niti ne tako počasi) rabil skener. Skeniral bom večinoma A4 dokumente, mogoče pa se lotim digitalizacije družinskega albuma in v tem primeru bi blo fajn, da ima možnost skeniranja fotografij in filmov.
Bi pa rad še, da stvar ne dela prepočasi in da je TIHA.
Sem pa razmišljal, da bi namesto skenerja vzel kar all-in-one napravo. Sicer je ne potrebujem zelo, saj imamo doma kopirca in dovolj printerjev, včasih bi pa vseeno prišla prav, da mi ne bi bilo treba hoditi po hiši, da dobim izpis iz tiskalnika. Mogoče me tu skrbi predvsem to, da se tu ne bi veliko printalo, tako da obstaja možnost, da bi se mi zasupile barve in glave. Kakih 5 - 10 listov na teden, bi natisnil na ta printer.
Bi pa bila pri AiO zelo dobrodošla funkcija tiskanja na CD.
Tudi tu zelo pomemben pogoj - tihost delovanja, spodobna hitrost in dobra kvaliteta izpisa. Morda še nek soliden izgled naprave, če bom stvar vseskozi gledal na pisalni mizi (za oba primera).
Ima kdo kakšen predlog kaj kupiti v vsakem primeru, bo toliko printov premalo za AiO.
Tej tehnologiji sem zadnje čase zelo slabo sledil, tako da niti ne vem najbolje, kaj je trenutno na trgu, tako da kakršenkoli predlog - tako konkretna naprava, kot pomemben parameter, ki ga je potrebno gledati.
Cenovni okvir? Trenutno res ne vem, kaj se dobi, tako da težko rečem. V mislih sem imel cc. 100 € za skener in 200 € za AiO. Lahko pa tudi več, če je best-buy pozicioniran višje.
Licet volare si in tergo aquilae volat.