Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Paypall...

Napisal/-a H2 Po jun 25, 2007 7:41 pm

Ali mi lahko kdo pove kaj več o paypallu?
Namreč danes sem nekaj kupil pa nisem zapazil da je samo paypall..
Vidim, da se ga da uporabljati tudi v Sloveniji! Tako, da če ga kdo uporablja bi prosil da mi pove kaj več o paypallu.. (Vem, da je za ebay in se kake druge spletne trgovine)!

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi To jun 26, 2007 8:33 am

Kej dosti ne vem, več ve kolega, ki ga uporablja. Je pa to account, preko katerega se plačuje. Potrebno je vedeti, da ne moreš dvigovati iz njega, to pomeni, da kar daš denarja gor oz. ga dobiš na paypal, ga lahko samo zapraviš za kaj drugega. Je precej uporabna zadeva, kajti veliko stvari se da kupit preko paypall-a, čedalje več, še posebej je fajn za strani, kjer kreditnih ne sprejemajo (naših recimo). Zaenkrat ni bilo nobenih problemov, kar se varnosti podatkov tiče ali kakih vdorov, tudi poslano je bilo vse, kar je bilo plačano, tako da... Če te kaj bolj konkretnega zanima pa lahko povprašam kolega. Vseeno je lepo vse razloženo na strani od Paypalla, glede samega postopka ustvarjanja accounta in njihovih storitev. V Sloveniji ga še ni uporabljal, predvidevam, da je enako kot za tuje strani.
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 To jun 26, 2007 8:42 am

Jorgi je napisal/-a:Kej dosti ne vem, več ve kolega, ki ga uporablja. Je pa to account, preko katerega se plačuje. Potrebno je vedeti, da ne moreš dvigovati iz njega, to pomeni, da kar daš denarja gor oz. ga dobiš na paypal, ga lahko samo zapraviš za kaj drugega. Je precej uporabna zadeva, kajti veliko stvari se da kupit preko paypall-a, čedalje več, še posebej je fajn za strani, kjer kreditnih ne sprejemajo (naših recimo). Zaenkrat ni bilo nobenih problemov, kar se varnosti podatkov tiče ali kakih vdorov, tudi poslano je bilo vse, kar je bilo plačano, tako da... Če te kaj bolj konkretnega zanima pa lahko povprašam kolega. Vseeno je lepo vse razloženo na strani od Paypalla, glede samega postopka ustvarjanja accounta in njihovih storitev. V Sloveniji ga še ni uporabljal, predvidevam, da je enako kot za tuje strani.

Tole mi ni najbolj jasno :)
Ce se jaz registriram z mastercard potem tisto kar ubistvu do registracije imam mirno zapravljam, tsito pa ko dobim preko paypala pa nesmem porabit?
Jaz itak samo kupujem :D tako da mislim da nebi bilo nic narobe :) =)
sem se pa z tipom zmenu da mi pošlje bank acount ;)

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi To jun 26, 2007 8:48 am

nene, lahko porabiš, samo dvignit ne moreš keša. Ne moreš denarja fizično dol potegnil, kot lahko pri bančni kartici. Ta denar je gor in ga lahko "samo" zapraviš za karkoli pač že. :D
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O To jun 26, 2007 10:05 am

Kar je Jorgi rekla, velja za Buyers account, kolikor vem pa lahko nadgradiš account na Premium pa potem tudi dobivaš keš. Več ali manj ti tukaj vse piše: https://www.paypal.com/us/cgi-bin/helpweb?cmd=_help
Slika

Uporabniški avatar
andsuzuki
Nov uporabnik

Kraj: Goriška

Napisal/-a andsuzuki Če jul 05, 2007 2:09 pm

Se bom še jaz malo v to temo spustil.

Zanima me, če paypal deluje tudi z debetno kartico Visa electron, oz. če je to že kdo probal. Je zanimiva, ker zanjo mislim da ni treba plačat letne članarine kot za klasično viso oz. kreditno viso electron in mastercard
4x4 2.0TDI
LP Andrej
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov