Doma imamo en za košnjo precej neprijazen del parcele, ki pa ga je vseeno treba pokosit. Tako sem danes po dolgem času spet pognal bencinsko motorno koso McCulloch - nekaj podobnega temu na
povezavi
Zadeva premore dvotaktni motor 30ccm, lepo natankam mešanico in zadevo vžgem. Deluje ca. 5 minut brez problema, potem pa ugasne. Ko jo hočem spet vžgat, v prostem teku dela normalno, ko pa dodam plin pa z zamolklim zvokom ugasne.
Vplinjač ima na eni strani loputo za zrak, ki se nastavlja preko ročke (hladno, toplo, vroče), na vplinjaču pa sta še dva vijaka - predvidevam da sta oba namenjena za pretok bencina skozi vplinjač - en za prazni tek, drugi za poln plin. S kosilnico sem se zafrkaval kakšne pol ure in postavljal ta dva vijaka v vse možne položaje. Rezultat je bil vedno, da je kosilnica pri polnem plinu z zamolklim zvokom crknila.
Pa me zanima kaj bi bilo krivo oz. kaj se še da nastavit. Bi lahko mogoče še bil kriv vzig? Takrat ko motor crkne, imam občutek ali dobi preveč bencina ali zraka ali pa svečka ne da iskre v pravem trenutku. Začne pa zafrkavat ravno takrat, ko se motor ogreje.
Si bom jutri vzel čas za to, razstavil motor pa pogledal kaj se še da naredit, samo še vedno so nasveti dobrodošli.
Brezveze se mi zdi, ko vidim kje kakšnega komunalca, ki po cele dneve goni podobno kosilnico... pa dela brez problemov... Meni pa za vsako figo crkne.