Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

W850i firmware

Napisal/-a Cash Ne jul 08, 2007 6:07 pm

Lep pozdrav vsem skupaj. No pa da grem k vprašanju in sicer me zanima firmware za W850i. Mobitel sm kupu par dni nazaj in ugotovil, da ima firmware iz novembra lansko leto (R1GB001), nato sem ga posodobil preko gprs-a, pač "on the air" in dobil firmware iz konec januarja 2007 (R1JC002) in ker vem, da obstaja kar en kup še novejših, sem ga apdejtov preko kabla in neta od SonyEricssonove strani. Postopek je potekal brez težav, nakar ugotovim, da imam spet ta staro verzijo, katero sem imel prej na telefonu. Najnovejša pa vem, da je R1KG001.
A morda kdo ve, zakaj mi ni posodobilo s tole R1KG001, niti na prvi postopek, niti prek kabla?
Sedaj sem ga spet poskušal (2x) posodobit na januarsko različico R1JC002 prek gprs-a, vendar mi ga noče več. Podatke mi prenese, potem pa napiše, da ne more nadaljevati.
Vprašanje sem že včeraj postavil na slo-tech in mobisuxu, vendar nobenega odgovora, pa upam, da je med vami kak stručko za gsm-e, da mi bo pomagal. Hvala :roll:
Lp, Cash

Uporabniški avatar
Niva13
Uporabnik

Kraj: planet Vulcan

Napisal/-a Niva13 Ne jul 08, 2007 8:28 pm

Odvisno, ce je telefon zaklenjen na kakega operaterja, potem se ti ne more posodobit s katerimkoli firmwerom, ampak samo z brendanim, ki pa izide kasneje.

Si se pozanima tudi na kaksnih tujih forumih?

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne jul 08, 2007 9:23 pm

Hja, sem prebral ene par forumov. V tej stvari sem nov in priznam, da vem le nekaj osnovnih stvari. Zasledil sem, da si folk gsm predela nazaj v unbranded in potem da gor najnovejšo verzijo, vendar sem mislu, da se jo lahko da tud na brandane gsm-e.
Zakaj pa mi je prvič nadgradilo v januarsko verzijo preko gprs-a, zdej mi jo pa noče več ---> podatke prenese, potem napiše preverjanje programske opreme in nato zavrne instalacijo (sem probal 3x), :roll: prvič pa mi ga je normalno posodobilo???

Pa še offtopic: zakaj ne vrže to temo na prvo stran pod najnovejše objave na forumu? :?

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Ne jul 08, 2007 10:50 pm

Ne da na prvo stran zato, ker je pod "Nima veze z avtomobilizmom", enako bi se zgodilo če bi ti objavil pod "Zabavni kotiček" ;)

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po jul 09, 2007 6:49 am

Ja, sam recimo tema o "pokojninah čez 50 let" je isto v tem oddelku, pa je bila na prvi strani pod najnovejšimi objavami? :roll:

Uporabniški avatar
Niva13
Uporabnik

Napisal/-a Niva13 Po jul 09, 2007 1:14 pm

Cash je napisal/-a:Zakaj pa mi je prvič nadgradilo v januarsko verzijo preko gprs-a, zdej mi jo pa noče več ---> podatke prenese, potem napiše preverjanje programske opreme in nato zavrne instalacijo (sem probal 3x), :roll: prvič pa mi ga je normalno posodobilo???

ker verjetno se ni novejse brendane verzije
pa tudi nebrendana verzija, je odvisno od podrocja, vsaj kolikor sem opazila pri p990
npr. za Slovenijo tazadnja je starejsa od kaksne Svedske
v glavnem neki takega

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po jul 09, 2007 1:34 pm

No, ker vidim, da se mal bolj zastopiš pri teh stvareh, mi še povej glede teh verzij. V bistvu jst zastopm situacijo pol tko, da pride nova verzija ven za nebrendan gsm in potem moram jst čakat operaterja, da jo predela v slo brendano verzijo. Samo jst ne zastopm, zakaj mi ni sedaj ponovno naložilo brendane verzije iz januarja, enostavno mi je noče, par dni nazaj pa mi jo je brez problema. Je morda krivo to, da sm updejtov preko kabla iz SE strani, pa je zablokiralo nadgrajevanje?
Pa še neki: kaj Svema v LJ ravno tako nadgrajuje gsm-e preko kabla in neta kot jaz doma, al ma kej drugačne postopke?

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Po jul 09, 2007 5:17 pm

Cash je napisal/-a:Ja, sam recimo tema o "pokojninah čez 50 let" je isto v tem oddelku, pa je bila na prvi strani pod najnovejšimi objavami? :roll:

:shock: to pa nevem zakaj. No vrjetno bo Mactron vedel ko se kaj tu mimo oglasi :D

Uporabniški avatar
Niva13
Uporabnik

Napisal/-a Niva13 Po jul 09, 2007 8:34 pm

Cash je napisal/-a:No, ker vidim, da se mal bolj zastopiš pri teh stvareh, mi še povej glede teh verzij. V bistvu jst zastopm situacijo pol tko, da pride nova verzija ven za nebrendan gsm in potem moram jst čakat operaterja, da jo predela v slo brendano verzijo. Samo jst ne zastopm, zakaj mi ni sedaj ponovno naložilo brendane verzije iz januarja, enostavno mi je noče, par dni nazaj pa mi jo je brez problema. Je morda krivo to, da sm updejtov preko kabla iz SE strani, pa je zablokiralo nadgrajevanje?
Pa še neki: kaj Svema v LJ ravno tako nadgrajuje gsm-e preko kabla in neta kot jaz doma, al ma kej drugačne postopke?

jaz imam p990, glede tvojega modela pa ne vem, katera je tazadnja verzija

skor ziher pa sem, ce bi ti zablokiralo med nadgradnjo, bi telefon enostavno umrl in bi ti ga lahko resil samo kak servis
mogoce pac imas zadnjo verzijo za tvoj brand, ne vem
Svema ima verjetno za nadgrajevanje un servisni kabel in ne verjamem, da to dela direkt z neta

ce ti telefon dela v redu in, ce z nadgradnjo nic ne pridobis, je potem brezveze probavat

moj p990 je zmrzoval ali pa blokiral klice, zato sem ga flashala, drugace ga nebi

kaj pa bos pridobil z nadgradnjo?
@w~ b#0n~

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po jul 09, 2007 9:05 pm

Ne, da bi mi zablokiralo med nadgradnjo, v bistvu sem mislil, če mi je po updejtanju z glavnega SE servica potem zablokiralo na to verzijo, da ga ne morem več updejtat.
Ta verzija ni moja zadnja verzija, ker mi je par dni nazaj updejtalo z novejšo (januarsko), ker pa vem, da obstaja še novejša, sem ga nadgradil še s kablom, vendar mi je ruknilo nazaj not prejšnji firmware, katerega sem imel ob nakupu gsm-a
In kaj bom pridobu s tem? Ker imam drsni telefon, me moti predvsem to, da klic lahko sprejmem z odprtjem drsnika navzdol, ko pa ga dam navzgor, pa mi ne prekine povezave. Sem pa bral nekje na enem forumu, da je z novejšo verzijo to omogočeno.
Trenutno se v mojih menijih ne da naštimat to ,ker imam prestaro verzijo.
Bral sem tudi, da se kakovost slik z novim firmwareom zelo izboljšajo, nočno snemanje se izboljša, trajanje baterije se podaljša ---> zato hočem met najnovejši firmware :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Niva13
Uporabnik

Napisal/-a Niva13 Po jul 09, 2007 9:23 pm

Ne vem, a si na tej strani ze gledal:
http://www.esato.com/board/viewtopic.ph ... 67&start=0

posebej ta odstavek:
If the firmware update fails part way through, retry the SEUS. If the update consistently fails you will need to perform a Master Reset on your phone. It is likely that you will be required to perform a Reset All - a settings reset is unlikely to do the job. It is recommended to use a tool such as MyPhoneExplorer to create a backup of the data on your phone before performing a Master Reset. Note that you will still lose any games, themes or ringtones present in your phone's memory.

Ceprav cudno mi je to, da ti ga je s kablom downgrade-al. Kolikor vem je to z nasimi navadnimi data kabli nemogoce, poleg tega rabis poseben software za flashat na staro verzijo :roll:
@w~ b#0n~

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po jul 09, 2007 11:40 pm

Hja, hvala :bow za povezavo, te teme na esatotu pa še nisem prebral. No, naredu sem "Master Reset", kot piše v tej temi, vendar mi ga niti s pomočjo kabla, niti "on the air" noče več posodobit (preko kabla mi napiše, da imam najnovejšo različico, ja, pa ja :bonk , preko gprs-a pa prenese firmware paket, potem pa, ko začne preverjati ta paket, pa postopek zavrne),tko, da ne vem, edino, če ga nesem na Svemo, sam bom mogu čakat ko ena mon* ene 2 tedna, da pridem na vrsto. :(
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov