Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

fušar
Nov uporabnik

Ali hodite v šolo/fax/iščete zaposlitev/slabe plače itd

Napisal/-a fušar Pe maj 11, 2007 5:05 pm

Ali še hodite v šolo/fax/iščete zaposlitev,brezposelni, slaba služba,kjer ste zaposleni zanimajo me te podrobne iformacije o vas, poznam nekaj študentov, ki so ostali po študiju brez službe in so na zavodu, poznam tudi ogromno srednje šolcov, ki so brez službe (pomoje se jim ne da delat), nekaj ljudi, ki so nezadovoljni z svojo plačo in le težko pridejo skozi mesec. POznam tudi nekaj študentov, ki pa so dobili hitro zaposlitev, nekaterim so celo študentom zaprli trg delovne sile itd.
Eni študentje so odšli v tujino nekateri sprekeli delo za nižjo st. izobrazbe

Kaj pa vaša plat zgodbe,prijtelji,znanci.

Jest sem v šoli najbolj pametno, ampak ni mi tako lahko v šoli. Treba je sproti delat in se učiti drugače imaš lahko velike probleme

Zakaj je tok pomembno, da imaš danes fax narejen ja kaj pa boš z srednjo šolo delal na trgu delovne sile, zakaj je vsako leto več prostih mest na univerzah, ali mislite, da se lahko zgodi da bo preveč študentov in da nam ne bo več noben popravljal avte, pokladal ploščice, monitral pohištvo kdo bo to še sploh delal, zakaj je potrebno k nam uvažat tujo delovno silo (izkoriščanost) itd.

Prosta debata !

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Pe maj 11, 2007 5:13 pm

Hodim še v gimnazijo, 3 letnik že drugič. :lol: Sepravi zdej bi po vseh pravilih mogu bit maturant.
Vzrok zato je da me zanima vse drugo kot pa šola. Namesto da bi se učil matematiko sedim v sobi pa berem knige od Sigmunda Freuda, kakšna poezija se najde, razmišljanja, avtobiografije pa seveda o avtomobilizmu itd itd itd.
Vglavnem mam svoj lasten šolski program, kar me tepe po glavi v realnosti :lol: :lol:

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a ervin30 Pe maj 11, 2007 5:53 pm

delam v avtomehanični delavnici :? s tem poklicem sem zadovoljen
Dobra ko bbska.
stara,okrogla, malo bolj siroka ..v svojih najbolsih letih pregresno draga .. zaj parkrat rukjena pa ze dostopna...

fušar
Nov uporabnik

Napisal/-a fušar Pe maj 11, 2007 6:30 pm

ervin30 je napisal/-a:delam v avtomehanični delavnici :? s tem poklicem sem zadovoljen

dej povej kako zgleda tvoj delovnik.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe maj 11, 2007 6:43 pm

hm.........faks obiskujem.......dela se po potrebi preko študentskega servisa ko potrebujem dnar za kake stvari....., mam pa srečo da mi nič ne manjka tako da......zahvala gre staršem

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe maj 11, 2007 11:41 pm

dijak lesarske tehične šole...mel bi dnar za kak avto, da bi pa dobu kak začasni šiht pa mi to onemogoča, ker se popoldne in večkrat tut dopoldne na šoli.zato pa delam stvari doma s pomočjo nekaj strojev (iz lesa seveda).zaslužki niso kaj veliki, ampak so
Zadnjič spremenil myster, dne So maj 12, 2007 8:29 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek So maj 12, 2007 12:00 am

ravnokar dobil novo delovno mesto kot vodja skladišča v pivovarni, začnem prihodnji teden, tako da še nevem kako bo zgledalo :) za plačo pa že vem da bo super ;)
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Napisal/-a ervin30 So maj 12, 2007 8:29 am

fušar je napisal/-a:
ervin30 je napisal/-a:delam v avtomehanični delavnici :? s tem poklicem sem zadovoljen

dej povej kako zgleda tvoj delovnik.

od ponedeljka do petka od 7.00 -15.00 sobote,nedelje,prazniki sem prost.v prihodnje nameravam odpeti svojo privat delavnico
Dobra ko bbska.
stara,okrogla, malo bolj siroka ..v svojih najbolsih letih pregresno draga .. zaj parkrat rukjena pa ze dostopna...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So maj 12, 2007 8:55 am

myster je napisal/-a:dijak lesarske tehične šole...mel bi dnar za kak avto, da bi pa dobu kak začasni šiht pa mi to onemogoča, ker se popoldne in večkrat tut dopoldne na šoli.zato pa delam stvari doma s pomočjo nekaj strojev (iz lesa seveda).zaslužki niso kaj veliki, ampak so

Brat imam tud to smer narejeno in je doma že precej naredu omar, ograje, skrtka vse, kar se da z lesom narest, sedaj je študent-abs. gozdarstva med tednom dela pri privatniku montira pohištvo zadnjič je bil v Bratislavi, čez neki časa pa bo šel v Črno goro, zaslušek je vredu (5/1h).
Jest pa sem zgrešu smer šolanja in tako samo še gruntam, kaj naj naredim, sicer je doma kmetija in je treba polet delat in seveda jest z dobro voljo pomagam pri vseh opravilih, no pa jih bom kar naštel, opravilo v hlevu, košenje z koso okol dreves, obračanje, pospravljanje sena, pomoč pri zapejanju priključkov, opravila na nivi (mati), opravila v hiši, pomoč v gozdu, pospravljanje vej,zapejanje hlodov,cepljanje dru, itd. POMOČ pri delu ampak nikol pa ne dobim za taka dela nagrado ampak po pravic povem brcu v rit in od tastarih slišim grde besede kaj češ. A doma za 20 milijonov strojev-priključkov samo to.
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So maj 12, 2007 8:59 am

uf, če bi jest tle gor odpru privat avtomehankarstvo bi mel mal konkurence. Je kar nekaj mehanikov, sosed je mehanik šranfa traktorje, hrvastrja, kamione občasno a ne tok, avte ni problema..
drugi mehanik je oddaljen 1 km občasno šranfa, tretji oddaljen in četrti oddaljena 2 km zelo robustna mehanika pošranfata vse kar je mogoče delata tud ponoč, peti odaljen 5km prov doma je in šranfa tako, da jih je velik sicer pa je še brat strojnik, ki pa mora tud znat popravljat ni pa nuja, delal je par let v delavnici in je šranfal pri privatniku stroje kot pomoč. Zdej dela na stroju.
Tele mehanike poznam pomoje jih je pa še več, sam ne delajo doma teli imajo vsi delavnice kot na poblaščenem servisu

Ali mi lahko zaupaš kok imaš plačo lahko na ps

lp

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike So maj 12, 2007 10:01 am

snoopek je napisal/-a:ravnokar dobil novo delovno mesto kot vodja skladišča v pivovarni, začnem prihodnji teden, tako da še nevem kako bo zgledalo :) za plačo pa že vem da bo super ;)

UUUUU jaz pa bi ti lahko pomagal tam! Dream job! Bi odvečno zalogo popisoval :P
Make my day

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike So maj 12, 2007 10:03 am

aja drugače pa vozim kombija pri privatniku, sicr zadovoljen z službo ampak plača bi pa lahko bila mnogo višja! j*** ga Slovenija je tak najslabša glede plač :evil:
Make my day

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Napisal/-a ervin30 So maj 12, 2007 10:12 am

sonček je napisal/-a:

lp

lahko kr tle 750€ šravfamo samo skor audi,bmw,vw,,,
Dobra ko bbska.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So maj 12, 2007 10:51 am

ervin30 je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:

lp

lahko kr tle 750€ šravfamo samo skor audi,bmw,vw,,,

ja pol pa ni tok slaba. potem pa še dobiš za malco, prevoz, nagrado za pridnost, nadure....in je precej več.
lp

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Napisal/-a ervin30 So maj 12, 2007 11:59 am

850€ vse skupaj
Dobra ko bbska.

Uporabniški avatar
Guli
Nov uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a Guli So maj 12, 2007 8:16 pm

Pavziram fax letos, in delam pri agenciji Mori d.o.o. Zavarovalništvo in finančno svetovanje. Služba, da je ni boljše, denar pa tut fajn... delavni čas.. kok si ga sam čem naredit.. :)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So maj 12, 2007 9:09 pm

Guli je napisal/-a:Pavziram fax letos, in delam pri agenciji Mori d.o.o. Zavarovalništvo in finančno svetovanje. Služba, da je ni boljše, denar pa tut fajn... delavni čas.. kok si ga sam čem naredit.. :)

kera smer pa si potem, ...
Kaj praviš se splača študirat ekonomijo

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Ne maj 13, 2007 11:09 am

Splača se študirat nekaj kar te vsaj približno zanima.Če boš dober v svojem poklicu si magari lahko fdv-jevc al pa sociolog in se ti bo splačalo.Če si pa gnil bo pa pač gnila tudi plača.Vsaj načeloma je tako.Razne VIP pustimo ob strani :roll:

Uporabniški avatar
Guli
Nov uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a Guli Ne maj 13, 2007 1:56 pm

sonček je napisal/-a:
Guli je napisal/-a:Pavziram fax letos, in delam pri agenciji Mori d.o.o. Zavarovalništvo in finančno svetovanje. Služba, da je ni boljše, denar pa tut fajn... delavni čas.. kok si ga sam čem naredit.. :)

kera smer pa si potem, ...
Kaj praviš se splača študirat ekonomijo

računalništvo pavziram. Edini pogoj je ta, da nisi nikol sodno bil preganjan (kazen za avto se ne upošteva, al pa kake male pizdarje..) in pa da imaš narejeno 4 letno šolo. Večja kot je tvoja izobrazba, lažje ti bo na delu. Drugače ima pa firma vse izobraževanja na nivoju.. tak da se vsega naučiš..

Če te veseli ekonomija zakaj pa ne..

p.s. če te kej več zanima p.m.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne maj 13, 2007 1:59 pm

sprašuje te po smeri za izobrazbo, ne po tem kako delo imaš :P

(nabiranje sodelavcev a? :P)

lp
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten