Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

catfish
Novinec

Kraj: Vrhnika

IMETNIKI TP-LINK TL-WR642G BREZŽIČNEGA ROUTERJA

Napisal/-a catfish Po avg 20, 2007 9:45 pm

Pozdravljeni fantje,

Obračam se na Vas, da mi pomagate, ker že 3 ure neuspešno poizkušam postaviti BŽ omrežje doma. Torej cilj je bil, da mi po stanovanju lovi net brez kabla. Kartica je BELKIN 54 G in router je TP-LINK WR 642G. Imam pa samo 1 računalnik. Povezava SIOL MP

Zgleda vse enostavno in lepo piše v navodilih, vendar očitno je nekaj narobe, da ne dela. Ali je kdo tuki, ki bi mi lahko pomagal glede tega, recimo najprej, kateri kabel v kateri prostor, ali je potrebno vpisati IP in DNS strežnik naslove, ali vzpostavim PPPoE povezavo (gesla za user name in password) ali Dinamični IP (naj bi bili na SIOL-u)?

Kateri je DSL kabel ? Ali je to tisti, ki gre iz vtičnice telefona (ne mrežni s širokim izhodom ampak tisti, ki je klasični za telefon) ali kateri drugi ? Kako sta povezana modem in router?
---------------------------------------------------------------------
CLIO BACCARA 1.8 i ORIGINAL

catfish
Novinec

Napisal/-a catfish Po avg 20, 2007 9:48 pm

Še nekaj:

Jaz se že povežem na router in pridem v nastavitve, ampak WAN nastavitve mi ne delajo niti ne primejo, ker ne vem ali sem pravilno povezan? Ali rabim mrežni kabel, da se to popedena in kakšno je potem končno stanje kablov - kateri kabli gredo iz modema v router ?

HVALLLAAAAAA !!!!!! za vašo pomoč

LP!
CATFISH

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po avg 20, 2007 9:59 pm

1. poveži normalno modem in telefonsko vtičnico
2. iz modema potegni kabel kateri gre v pc in tega vklopi v brezžični router in sicer v vhod WAN
3. v nastavitvah brezžičnega routerja nastavi na PPPoE če pa ne veš IP ter DNS kontaktiri ISP ( to je siol ali pa poglej pogodbo ti tam vse piše)
4. nastavi v PC nastavitve za brezžično omrežje in sicer kartico samo da ti jo pc prepozna
5. svetujem da v brezžičnem rotuerju nastaviš varnost nekje na "zlato sredino". Zakaj? ker imaš v brezžičnem routerju min. 3 protokola varnosti ki so zelo komplicirana zato nastavi tistega, katerega ti sam "čarovnik svetuje" oz. če nimaš nikogar v svoji bližini pa nastavi varnost na minimum, kar se tiče oddajanja podatkov v okolico - da se ti nebi kdo drug priklopil gor

DSL kabel ne obstaja vsaj jaz nisem slišal za njega ( DSL je le oznaka za --> LINK: http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Subscriber_Line za naprave ki uporabljajo tako imenovani digitalni prenos podatkov kot je npr. tvoj modem ADSL - Asymmetric Digital Subscriber Line --->LINK http://sl.wikipedia.org/wiki/ADSL )za povezavo neta potrebuješ navaden RJ45 kabel ter PATCH kabel ( npr. belkin r7j704)

za povezavo tel. linije in modema pa potrebuješ navadne tel. kable ta tenke

catfish
Novinec

Napisal/-a catfish Po avg 20, 2007 10:15 pm

HVALA ADIS !!!

Bom upošteval tvoje korake in sporočim, kako se je izteklo.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po avg 20, 2007 10:28 pm

http://sl.wikipedia.org/wiki/Brez%C5%BE ... re%C5%BEje

http://windowshelp.microsoft.com/Window ... b1060.mspx

aja ob nakupu tega routerja si dobil tudi knjigo z navodili tako da preberi tudi to, jo malo prelistaj če pa knjige nisi dobil si pa dobil CD v PDF formatu in vsaj to malo preglej maš notr vse nastavitve in primere prikazane

lp

catfish
Novinec

Napisal/-a catfish Po avg 20, 2007 10:52 pm

Evo Adis,

Srfam iz kavča z brezžično povezavo. Kaj sem naredil? Torej sem pregledal in PDF dokument in hitra navodila, vendar pa to ni pomagalo.

Kaj je bilo treba narediti?
Povezati se s pomočjo mrežnega kabla PC in Router, na ta način dostopaš do nastavitev od routerja prek brskalnika IE ali FF (vpišeš prejeti IP v orodno vrstico). Greš noter z UN in PSW ter izpelješ nastavitve. (hitre nastavitve - priporočene s strani proizvajalca). Sam sem še vnesel IP številko in DNS (primarni in sekundarni). Prestavil mrežni kabel iz PC v WAN na routerju in vklopil/vstavil mrežno kartico v prenosnika in dela.

Edino se ne spomnim, ali sem vnesel varnostno kodo. Bom jutri preveril.

HVALA TI ADIS !!!! Evo od 19:00 naprej sem vztrajal in dosegel željeno.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po avg 20, 2007 10:59 pm

točno ja, vnesel si npr. številko v brskalnik: http://192.168.1.1/ in uporab. ime: admin ter kodo: admin ne? aja pa spremen to kodo tudi za svojo varnost

no vidš samo malo pregledat navodila pa je pa tud mal po netu vprašat kot npr. tuki na a.com , sicer sem jaz na tak način nastavil drugim net kot sem tebi napisal ampak možn da sm kej spustil kak postopek ali dva hahah

jaz sem se tudi igral z tem prvič tudi po 4 h tko da...vaja dela mojstra

kar se tiče varnostnih kod malo poglej kateri varnostni protokol ti ustreza to je v mojem prejšnjem postu kjer sem nalimal link od brezžične povezave

če nimaš nikogar v svoji bližini se pravi da si v samostojni hiši potem tega nerabiš, če pa si v bloku ali vrstni hiši potem nastavi geslo, ker nikoli neveš....

lp :P

Uporabniški avatar
The Stig
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a The Stig To avg 21, 2007 10:21 pm

Ja..ce ne bos tk ko par sosedov pri kolegu v bloku..so imeli trije adsl 1 mega in od tega je samo eden spremenil geslo na ruterju. Torej, ce ne spremenis, bo nekdo na tvoj racun imel zastonj internet :)
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov