Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Obvlada kdo Linux

Napisal/-a seeman66 Po okt 29, 2007 8:24 pm

Potreboval bi nekoga , ki bi se posvetil tej stvarci in jo naložil na Olympus M - Robe.Stvarca potem deluje kotračunalo z 20G spomina
Pa še povezava da se bo vedelo za kaj se gre

http://www.mrobe.org/forum/viewtopic.php?p=24266

lp

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em To okt 30, 2007 9:53 am

kaj pa je to Olympus M - Robe in kaj za vraga pomeni kotračunalo :roll:

sicer pa se linux naloži ( govorim za računalnik ) tako kot vsak operacijski sistem...

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To okt 30, 2007 2:50 pm

http://www.livingroom.org.au/photolog/o ... hoto1.jpeg

verjetno je to mislil.

kotračunalo = kot računalo :?: :lol:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Sr okt 31, 2007 11:25 am

Točno to sem mislil

Enkrat se malo zatipkam (kotračunalo) pa je že vse narobe.

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Sr okt 31, 2007 11:54 am

Seeman, če se registriraš na tisti forum, vidim da je en kup navodil za inštalacijo raztresenih po linkih, ni vraga da ti rata. Pa ziher ti bodo pripravljeni pomagat če se ti kaj zatakne.
Slika

Uporabniški avatar
GooDieZ
Nov uporabnik

Kraj: tu pa tam

Napisal/-a GooDieZ Sr okt 31, 2007 5:53 pm

hmm...

no da še jaz vržem not moja 2 centa...

Najprej vprašam:
Si že uporabljal kdaj linux?
Veš kaj je initrd, bootstrap, kernel, ldconf...?

Če na zgornja vprašanja odgovoriš 100% DA pol se loti te software predelave, vsa ta nadgradnja ni ravno mačji kašelj.

No pa še to, ti bi to predelal samo zato ker se pač da, al imaš dejansko potrebo da iz te tvoje naprave nardiš računalo?

Da nebo kdo rekel da nabijam... uporabljam linux že okrog 10 let in (Free/Open) BSD okrog 6 let...

Drugače mi je takšna napravca z linuxom kar všečna. In linux dela na marsikateri napravi, več o tem tukaj http://linuxdevices.com/

Linux CarPC-Jukebox pa bom drugo leto 1x zmontiral v avto, sam še moram najprej avto menjat :D v tega se ne splača za par mesecev vgrajevat...
Slika
Slika

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 So nov 03, 2007 1:12 pm

GooDieZ je napisal/-a:hmm...

no da še jaz vržem not moja 2 centa...

Najprej vprašam:
Si že uporabljal kdaj linux?
Veš kaj je initrd, bootstrap, kernel, ldconf...?

Če na zgornja vprašanja odgovoriš 100% DA pol se loti te software predelave, vsa ta nadgradnja ni ravno mačji kašelj.

No pa še to, ti bi to predelal samo zato ker se pač da, al imaš dejansko potrebo da iz te tvoje naprave nardiš računalo?

Da nebo kdo rekel da nabijam... uporabljam linux že okrog 10 let in (Free/Open) BSD okrog 6 let...

Drugače mi je takšna napravca z linuxom kar všečna. In linux dela na marsikateri napravi, več o tem tukaj http://linuxdevices.com/

Linux CarPC-Jukebox pa bom drugo leto 1x zmontiral v avto, sam še moram najprej avto menjat :D v tega se ne splača za par mesecev vgrajevat...

Ne Linuxa še nisem uporabljal, zato iščem nekoga, ki bi mi to naložil tako kot se šika.
Predelal ne bi zato ker se da, ampak zato da bi lažje upravljal z mp3, slikami, videi.....ker bi m- robe bil potem prisoten v avtu. Funkcionalnost bi bila izboljšana, ker trenutno datoteke lahko predvajaš samo če so naložene preko m-trip Olympus programa, in je s tem zadeva precej omejena za uporabo glede na velikost diska. Sam se pa tega ne bi lotil, ker nisem ravno iz software vod doma.

Ali je Linux potem kompatibilen z XP-ji za prenos podatkov :?:

Hvala za odgovore

lp

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O So nov 03, 2007 2:07 pm

seeman66 je napisal/-a:Ali je Linux potem kompatibilen z XP-ji za prenos podatkov :?:

Kaj si predstavljaš pod prenos podatkov? :) Mirno lahko kopiraš preko mreže, pošiljaš po mailu, preko USB ključev, itd.

Malo se zakomplicira pri file systemih...

V glavnem, kako želiš prenašati podatke?
Slika

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 So nov 03, 2007 3:14 pm

S tem sem mislil z PC na M-ROBE Na pc so XP-ji na m-robe pa linux. Če tu lahko pride do težav.V glavnem bi bile pa mp3, slike video kar mam pač na pc.Z m-trip je dolgocajtno urejat mp3. V glavnem bi služil kot mp3 predvajalnik za v avto.In ker je zaslon na dotik je lažje mapo poiskat na namizju, kot pa nekje...

lp
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov