Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Po dec 17, 2007 8:45 am

Pomojem, da je mislo uporčke. :lol:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po dec 17, 2007 12:28 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Pomojem, da je mislo uporčke. :lol:

ali pa bolj pogosti vzrok ...kondenzatorji ki gladjo napetosti
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Po dec 17, 2007 12:44 pm

ja kondenzator sm mislu. zgleda sm bil mal pjan :D

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po dec 31, 2007 1:46 am

Ok problemi si sledijo drug za drugim.....

Zakaj pri hudičo se zdaj po novem diski grejejo? Pred formatom tega ni blo.....po formatiranju se je tko zmešal vsemu... še vedn ne zazna ne stare zvočne ne tv kartice....zaj po novem si je že celo sam začel brisat fajle..... in ko sem kišto mal vzel pod drobnogled sem ugotovil da sta oba diska kr zelo vroča ( IBM 160G in pa MAXTOR 250G) nameščena kot morata bit..... v drugem kompu kjer sta diska 2G in pa 120G sta na otip rahlo mlačna....

V mojem kompu sem sedaj to delno rešu tako, da sem diska odmaknu drug od drugega za 3-4cm u mes pa vgradil ventilator.....zadeva se je shladila tako daleč da sta na enaki temp. kot v drugem kompu....... ampak kakor hitro izklopim ventilator se pregrejeta in začneta zgubljat podatke.... če ju hladim problemov z zgubljanjem podatkov ni....

Kaj zaj to mam dedka mraza v kompu al kaj ?:)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Po dec 31, 2007 1:52 am

do zdaj kter kol disk sm mel se je vsak grel in je to cist normalno.. ker pac nimajo svojega hlanjeja so pa stalno v delovanju. vezje in diski ki se stalno vrtijo sevede segrejejo ohisje... ravno tako se greje tud recimo procesor ki je skoz v delovanju in brez hlajenja bi bil posteno vroc.

je pa sevede tud to da ce se pa prevec zacne gret da elektronka ne zdrzi vrocine in to tud pomaga da disk ne more vec normalno obratovat. tud to sm ze izkusil. pac das gor hlajenje in je zadeva resena.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po dec 31, 2007 2:14 am

bam88 je napisal/-a:do zdaj kter kol disk sm mel se je vsak grel in je to cist normalno.. ker pac nimajo svojega hlanjeja so pa stalno v delovanju. vezje in diski ki se stalno vrtijo sevede segrejejo ohisje... ravno tako se greje tud recimo procesor ki je skoz v delovanju in brez hlajenja bi bil posteno vroc.

je pa sevede tud to da ce se pa prevec zacne gret da elektronka ne zdrzi vrocine in to tud pomaga da disk ne more vec normalno obratovat. tud to sm ze izkusil. pac das gor hlajenje in je zadeva resena.

To že razumem ja....sam zakaj se prej nista grela? Al pa zakaj se v drugem kompu ne grejeta tok kot v tem? pa letita oba kompa istočasno....Neb reku da bi dal večji disk al pa kaj... ampak ista diska? prej dobra zaj pa vroča ko plošča kuhalnika?

Je možno da crkujeta? Oz. je možno da sta "iztrošena"? In da je ob novi namestitvi prišlo zaradi tega do pomankljivega nalaganja winsov? Ker tud programi (nekateri) ne grejo več....rač. se popolnoma drugače obnaša ( ko mu je zmrzne) na istih winsih kot prej...inštalirani z istega cdja kot leto poprej...
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po dec 31, 2007 2:24 am

lisko je napisal/-a:Ok problemi si sledijo drug za drugim.....

Zakaj pri hudičo se zdaj po novem diski grejejo? Pred formatom tega ni blo.....po formatiranju se je tko zmešal vsemu... še vedn ne zazna ne stare zvočne ne tv kartice....zaj po novem si je že celo sam začel brisat fajle..... in ko sem kišto mal vzel pod drobnogled sem ugotovil da sta oba diska kr zelo vroča ( IBM 160G in pa MAXTOR 250G) nameščena kot morata bit..... v drugem kompu kjer sta diska 2G in pa 120G sta na otip rahlo mlačna....

V mojem kompu sem sedaj to delno rešu tako, da sem diska odmaknu drug od drugega za 3-4cm u mes pa vgradil ventilator.....zadeva se je shladila tako daleč da sta na enaki temp. kot v drugem kompu....... ampak kakor hitro izklopim ventilator se pregrejeta in začneta zgubljat podatke.... če ju hladim problemov z zgubljanjem podatkov ni....

Kaj zaj to mam dedka mraza v kompu al kaj ?:)

maš odprto kišto? kako je z samim prezračevanjem v kišti če je zaprta?

ena rešitev je:
http://www.mimovrste.com/artikel/114042 ... hdd-dvojni

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po dec 31, 2007 10:01 am

Odprta je že leta in leta :)
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po dec 31, 2007 11:29 am

hm...če se v drugem pc-ju ta ista diska ne segrevata potem bi lahko bil problem nekje v samem napajanju oz. "neustrezna kabla napajanja diskov" ali pa kak jumper ( na disku) narobe nastavljen v kar dvomim

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po dec 31, 2007 12:48 pm

Sej ok zadeva sedaj z dodatnim hlajenjem dela..... Amapk zanima kaj za vraga vpliva na to?
Maš komp...naložiš winse (xp proffy) ga uporabljaš leto in pol....vsi programi in vsa hardverska oprema dela normalno.....(dve zvočni,dva diska,dva cd roma, dva rama po 512,fly video,ati radeon 7200...). Nato se po letu in pol uporabe rač. tok zabaše da se upočasni maximalno....programi začnejo delat težave....ampak hardversko ni težav...se nobena stvar ne pregreva.... Potem se lepo na vsem lepem (ko te dokurči) odločiš za format..... sformatiraš zadevo in naložiš winse (xp proffy naloženi z istega cdja kot prej) in zgodi se nasljednje.....ob inštaliranju matične komp nepričakovano zmrzne.....(popizdiš totalno ga sformatiraš še enkrat in ponoviš nalaganje) zadeva čudežno uspe....hočeš inštalirat grafično.....napiše da je možnost nepravilnega delovanja naprave in sevda inštalacijo zaključi.....ok pustiš ....hočeš inštalirat zvočno...se zgodi isto....(65x totalno popizdiš vgasneš komp in greš na hambruger). Pol se ti zazdi, da bi mogoče blo dober menjat grafično (slučajno maš bolšo na zalogi)...vstaviš Gforce 6200 na 8x AGP vodilo (matična podpira samo4x) jo poskušaš inštalirat in zadeva magično gre.....poskušaš z zvočno....ista pesem kot prej....razfukaš komp...jo premakneš na drugo PCI vodilo....zadeva se ponovi....(totalno popizdiš) jo vtrgaš ven in pustiš not samo eno bogo zvočno za 20 evrov (hvala bogu ima 7.1 izhod tako da lahko za DJ-ja uporabiš en izhod za zvočnike drugega za slušalke) in zadeva gre celo inštalirat.....ok maš za silo komp skupaj....čez 14 dni ti začne brisat datoteke ( kr naenkrat torent naleti na težavo da ni mogoče najti datoteke ( a včer si ta film gledu ker ti ga je predvčerajšnim preneslo) ...greš ročno iskat in ga ni....po nekem slučajo se dotakenš diska in se opečeš....(totalno popizdiš) ...vgradiš ventilator in zadeva se shladi....
Še vedno pa ne dela ne druga zvočna ( na drugem kompu dela normalno) in ne fly video (tud dela na drugem...)

Iste komponente...isti windovs...a zadeva ne gre....

Mal pred novoletnega razpisovanja.. :D
Slika

speedy_gonzales
Nov uporabnik

Kraj: prevalje

Napisal/-a speedy_gonzales Po dec 31, 2007 1:00 pm

js sem imel isto matično... in sem imel podobne probleme.. popravil sem pa tako da sem kupil novo matično plato :P :P

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Po dec 31, 2007 2:25 pm

sm mel en komp ko ma zanic maticno.. polovica dela polovica ne. winsi so zmrzovali ni vazno ker disk sm mel notr. linux je delal dokaj normalno.. tko da sodec po tvojih zgodbicah je zanic maticna.

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To jan 01, 2008 4:15 pm

Lisko komp vrzi v prvi smetnjak ko ga bos vido, to pac ni zate.
Tistih 250eurov pa investiraj v vitl :lol:

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To jan 01, 2008 11:02 pm

monster_d je napisal/-a:Lisko komp vrzi v prvi smetnjak ko ga bos vido, to pac ni zate.
Tistih 250eurov pa investiraj v vitl :lol:

Ma j*** ga za silo gre.....vitla za 250 eur lih ni :) 100 eur pa je že šlo za druge fedre..... zaj pa še vprašanje kaj vse bo še poleg potegnilo :)
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov