bam88 je napisal/-a:do zdaj kter kol disk sm mel se je vsak grel in je to cist normalno.. ker pac nimajo svojega hlanjeja so pa stalno v delovanju. vezje in diski ki se stalno vrtijo sevede segrejejo ohisje... ravno tako se greje tud recimo procesor ki je skoz v delovanju in brez hlajenja bi bil posteno vroc.
je pa sevede tud to da ce se pa prevec zacne gret da elektronka ne zdrzi vrocine in to tud pomaga da disk ne more vec normalno obratovat. tud to sm ze izkusil. pac das gor hlajenje in je zadeva resena.
lisko je napisal/-a:Ok problemi si sledijo drug za drugim.....
Zakaj pri hudičo se zdaj po novem diski grejejo? Pred formatom tega ni blo.....po formatiranju se je tko zmešal vsemu... še vedn ne zazna ne stare zvočne ne tv kartice....zaj po novem si je že celo sam začel brisat fajle..... in ko sem kišto mal vzel pod drobnogled sem ugotovil da sta oba diska kr zelo vroča ( IBM 160G in pa MAXTOR 250G) nameščena kot morata bit..... v drugem kompu kjer sta diska 2G in pa 120G sta na otip rahlo mlačna....
V mojem kompu sem sedaj to delno rešu tako, da sem diska odmaknu drug od drugega za 3-4cm u mes pa vgradil ventilator.....zadeva se je shladila tako daleč da sta na enaki temp. kot v drugem kompu....... ampak kakor hitro izklopim ventilator se pregrejeta in začneta zgubljat podatke.... če ju hladim problemov z zgubljanjem podatkov ni....
Kaj zaj to mam dedka mraza v kompu al kaj ?:)
monster_d je napisal/-a:Lisko komp vrzi v prvi smetnjak ko ga bos vido, to pac ni zate.
Tistih 250eurov pa investiraj v vitl
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov