Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo To mar 25, 2008 4:26 pm

Je možno imeti legalno, razen, če orožje spada pod kategorijo A ter 4. in 7. točke kategorija D.

Se pravi, ker orožje Desert Eagle spada pod polavtomatsko kratkocevno strelno orožje oz. spada pod kategorijo B1, je to orožje legalno, dovoljeno za nabavo.
Zdej ta zadeva stane 2.199,00EUR v katalogu Frankonija Jagd. Tok da ti priporočam .44Magnum, ker municija ni tko draga kot .50AE, pa še dobil jo boš v Sloveniji.

Slika

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo To mar 25, 2008 5:16 pm

kdo ve kakšne so zdej cene na streliščih? kakšne dve leti nazaj je blo tko: če nisi mel svoje pištole:strel z 9mm te je koštal 60 sit,z 44. pa 130sit.
za 10jurjou si se kr dobr nastrelou,z vsakim pau.

v ceno vključena uporaba strelišča,pištole,tarča ter naboj.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo To mar 25, 2008 5:48 pm

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo To mar 25, 2008 7:41 pm

Jaz sem mu pač predlagal .44Magnum, ker pač hoče močnejši kaliber. Jaz mam tud revover .357Magnum in je čist dovolj, se strinjam. Če pa že hoče močan kaliber naj raši uzame .44Magnum kot pa .50AEm ker municije ne bo čakal pol leta, ker .50AE je traba ponavadi naročit. Z kapaciteto okvirja je pa tko k ti praviš.

Poznam tudi nekaj policajev ki znajo rokovati z orožjem, pa so morali vseeno opravi izpit še ankrat. Pač vsi smo enaki pred zakonom.
Po novem, pa ne dobiš več orožnega lista ampak deovoljenje za posest orožja. Orožnih listov se ne izdaja več, samo v primeru, če se ti udeležiješ tekmovanj in na UE nosiš portdila, da se jih udeležijejš. Razlika me orožnim listom in dovoljenjem za poset orožja je pa samo ta, da če maš orožni list greš z njim lahko takoj v trgovino in kupiš municijo takoj, pri dovoljenu za posest orožja pa moraš najprej na UE, da ti oni izdajo dovoljenje za nabavo municije. Je pa logično da pri takem postopku vedno plačaš zakonsko določeno takso.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov