Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

New PC

Napisal/-a McLaren Po avg 30, 2004 9:35 am

Ok, dans sem bil v Šparu in sem vidu da prodajajo računalnik podjetja (vsaj mislim da je podjetje) PC plus za 70000 SIT.
Zdej ma 2.6 procesor 80 gb diska 256 mb rama več pa nisem znač razbraz (razen da ma miško pa zvočnike :P )
Zanima me če ma kdo tak računalnik ali ce kaj več o njemu ve? Če se ga splača nabavit itd.

LP.

Uporabniški avatar
thomas1
Nov uporabnik

Napisal/-a thomas1 Po avg 30, 2004 9:43 am

To je pa odvisno za kaj ga boš rabil.Če misliš igrat igre potem to ni najboljše,ker imajo ti računalniki integrirano grafiko.Videl sem samo reklamo iz špara in mislim pa da ima prosto AGP vodilo,kar pomeni da lahko vstaviš kakšno boljšo grafično.Drugače pa je čist vredu računalnik.
Lep pozdrav vsem

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Napisal/-a McLaren Po avg 30, 2004 9:45 am

thomas1 je napisal/-a:To je pa odvisno za kaj ga boš rabil.Če misliš igrat igre potem to ni najboljše,ker imajo ti računalniki integrirano grafiko.Videl sem samo reklamo iz špara in mislim pa da ima prosto AGP vodilo,kar pomeni da lahko vstaviš kakšno boljšo grafično.Drugače pa je čist vredu računalnik.
Lep pozdrav vsem

Kolk MB pa je ta grafična (se ne zastopim najbolje v PC-je )

Uporabniški avatar
slipy
Novinec

Re: New PC

Napisal/-a slipy Po avg 30, 2004 10:04 am

McLaren je napisal/-a:Ok, dans sem bil v Šparu in sem vidu da prodajajo računalnik podjetja (vsaj mislim da je podjetje) PC plus za 70000 SIT.
Zdej ma 2.6 procesor 80 gb diska 256 mb rama več pa nisem znač razbraz (razen da ma miško pa zvočnike :P )
Zanima me če ma kdo tak računalnik ali ce kaj več o njemu ve? Če se ga splača nabavit itd.

LP.

Ta pc ti odsvetujem :lol:
Slika

Klausz
Novinec

Napisal/-a Klausz Po avg 30, 2004 10:06 am

A nimajo v Sparu tud eno zadevco z Radeon 9200 64 MB rama?

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Napisal/-a McLaren Po avg 30, 2004 10:10 am

Klausz je napisal/-a:A nimajo v Sparu tud eno zadevco z Radeon 9200 64 MB rama?

Kolk sem jaz gledal majo sam ta PC. Morda je to ta :D :D

Wiiii :)
To je ta nov špar v Črnomlju ko so ga pred parimi dnevi odprli. Mi je pa stric reku, ko se ukvarja z PC-ji da mi on za tak gnar ne more boljšega sestavit. Ne vem, pol se verjetno splača?

gferen
Nov uporabnik

Kraj: Brezice

Napisal/-a gferen Po avg 30, 2004 10:15 am

lega ej ti si raj računalnik sam sestav po komponentah ku drgač se boš zajebu k js.
zdj je rač star 2.5 lete i ka je prvo crknlo?? matična po 3 tednih zto k je bil nek čudn ram noter pa se neki so narobe sestavli. raj si sestav r ačunlanik sam pa ti bo dalj časa normačlno delo. :D :D :D

Rok`
Novinec

Kraj: bl.dobrava

Napisal/-a Rok` Po avg 30, 2004 10:16 am

Jes mam kake 3 leta star računalnik podjetja PC Plus (če je to podjetje, ampak to pač piše na škatli) in mam z njim same probleme. Je pa res, da je bil najboljši za to ceno - sam sm mev že prvi dan probleme z grafično, pa tut kasneje se ni izkazov za dobrga. Dela mi sicer še zmerej, samo napajalnik je zanič in ga ne smem ugasnit, ker če se ohladi, ga zelo težko pržgem :)
Mene je takrat nizka cena zavedla in sem se odločil, da ne bom več kupil ničesar od PC Plus :)
No, to je bla moja izkušnja... ti pa, kakor hočeš :)

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Napisal/-a McLaren Po avg 30, 2004 10:22 am

Fora je v tem da je moj zdejšni PC še slabši. Sestavljen je bil po komponentrah in te sodelujejo med sabo sploh ne ( :P ).
Ne vem, verjetno ga bom nabvau, ker so to zdejšno kripo ne morem več nič kot gledat filme pa po Netu brskat ( to je pogojno omejeno glede na superiornost mojega PC-ja :P ).
Hvala za nasvete :wink:

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po avg 30, 2004 10:34 am

na hitro:
v vseh takih trgovinah kot so intrršpar, merkator, leclerk... in podobno
NE kupuj! no vsaj jst nebi.
sicer zgleda mamljivo vendar ponavadi ni!!proc je dobr, rama ma tud dost pa diska tud to pa je tud vse saj večino folka gleda le to (se ne spoznajo) zato pa so grafične slabše, da o matičnih ploščah ne govorimo...!pa še možno je da se kake komponente v rač. spolh ne "zastopjo" dobr!
če je ta rač od PC plus raje stopi v kontakt z njimi in jih vprašaj kolko bi te prišel kakšen njihov podoben al pa vsaj če je ta ponudba v Šparu , ki je od njih dobra?
Namreč moja punca je glih tko hotla kupt rač. v šparu od nevem kere firme pa je poklicala direkt firmo pa so ji rekl da ji odsvetujejo njihov rač. v šparu!! :?
no na koncu sva ga skupaj sestavila po komponentah in dela BP!!cena je bila kakih 10 do 20K sit večja ampak cel računalnik je pa mnogo bolši kot tist iz špara!!
pa še točno veš kaj imaš!!
to je moje mnenje!!

Vuf sem se razpisal :oops: no pa velik sreče :wink:

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Po avg 30, 2004 11:46 am

Jaz tega na tvojem mestu nebi kupo, ni šanse ej. 70k za taki komp, hehe, očitno ljudje še samo gledajo kaki procesor ma zadeva.

Sam sem dal samo za kišto 200k in mi ni žal, dela več kot odlično. Dan danes kupit računalnik izpod 150k se ne splača, razen če ga rabiš za pisanje seminarskih itd... :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Mih@
Novinec

Kraj: Smlednik

Napisal/-a Mih@ Po avg 30, 2004 11:52 am

NIKOLI NIKOLI ne kupuj v štacunah, ki niso primarno računalniške! Dobil boš sam ščiš in ziher ma ta kompjuter celerona! SUX!!!! Če misliš kupit nov računalnik je bolj zdaj dat mal več (150+) in bo kar neki cajta gviral pa še dobr bo! Če zdaj kupiš ščiš boš mogu čez 1 let spet kupt in domnevem da spet kupiš ščiš in nasledn let isto! 3x70.000=210.000, 1x150.000=150.000 pa ti ostane še 60k, ki jih lohk 1,5 leta po nakupu porabš za novo grafično al pa prišparaš za nov komp in te na koncu pride še cenej in definitivno boljše!!! :roll:
http://mr.si/

Uporabniški avatar
TheCjen
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a TheCjen Po avg 30, 2004 12:13 pm

Jest ti tud nabavo tega PC-ja odsvetujem. Osebno se ukvarjam z prodajo racunalnikov in komponent in po mojih izkusnjah so racunalniki, ki so sestavljeni po komponentah boljsi tako po performansih kot po zanesljivosti. Na nas servis pride veliko vec takih racunalnikov, ki jih prodajajo v trgovinah ala Spar, Mercator, kot pa tistih, ki so sestavljeni po komponentah. Premalo podatkov si nastel, da bi ti povedal koliko tak PC stane, ce bi ga sestavil po komponentah, vsekakor se pa splaca dati nekaj k SIT vec, pa da je rafcunalnik tak ko se zagre, ceprav sploh ni nujno da bi bil kej drazji, kot je ta v sparu.

Lp. TheCjen
The Earth is full - Go home

Uporabniški avatar
Zm3-D3n
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zm3-D3n Po avg 30, 2004 12:16 pm

Fora je v tem ad so tej racunalniki v raznoraznih stecunah bol al man bedni (pa ne zarad specifikacij ampak same kvalitete kompponent). Ce kupujes racunlanik za vsesplosno uporabo (tut za ksno igrco kdaj) se ti spalca vlozit 150+ SIT in jet k ksnemu prodajalcu rac opreme (mlacom,PC,anni,jae,...) pa to vse skupi lepo po komponenetah uzet skp sestavt in bo! Jst sm dau za mojo kisto 320+ SIT in sem uibr zadovoln z njo...ne crkuje,ne steka,vse kar nalozim gor dela, vsaka igrca dela, vsi programi... razn ce ne bos rabil racunlanika za pisat v wordu in pogledat mail...potem tega ne rabis ;) Odlocitev je tvoja...samo jst ti priporocam nabavo po komponentah. pa se zaston ti ga pol skp sesraufajo, tko da ga sam dam odneses pa prklopis.

P.S.: Sestavljeni racunalniki delujejo boljse, in so ponavadi cenejsi kot pa ce bi iste specifikacije kupil ze nekje sestavljene... ;)

LP,
Zm3-D3n

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Po avg 30, 2004 12:22 pm

ja pa sej so vsi rač sestavljeni!!
sam po trgovinah ala spar.... sestavijo tako da je lopo za pogledat poveja take stvari ki se skoz spreminjajo ala hitrost proc., velikost diska in podobno noben pa ne pove kaka je osnovna plošča!!to pa zato ker so BEDNE!!!!
osnovna plošča pa je GLAVNA za dobro delovanje PCja!!!
zato raje po komponentah sestaviš in kupiš dobro osnovno ,soliden proc., zadosti rama in kako solidni grafiko + cd ali dvd ali rw pa te bo pršlo kakih 150ksit al pa mal več!sam tak rač. ti bo zdržal kar nekaj let preden bo za stran!!!

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Po avg 30, 2004 12:27 pm

Kar so drugi napisal je kr res. Dost ni znano kero plato ma racunalnik, sm ze vidu, da ne napisejo ( u leclercu k so prodajal je pisal), graficna je bl svoh, mal ramov,...ipd. Ta k si ga gledu, ima mal ramov. Ko so Radeona u leclercu prodajal ( mozn, da ga se), je mel 512 ram-a. Ok, sj vem da to ni use :roll:

Tud od tebe je odvisn kaj bo gor imel.
There is no time...

krentip
Novinec

Napisal/-a krentip Po avg 30, 2004 12:52 pm

)Tko kot je že en gor napisal: "čist odvisno zakaj ga boš potreboval". Če boš samo mejle gledal pa po netu srfal pa sm pa ke kakšno ljubavno pismo napisal bo tole kr ql. Kar se pa tiče tistega o kompatibilnosti med komponentami pa o tem kolk kej hitr crkne: tud če sam sestavljaš PC ni nujno da boš glih zadel najbolj kompatibilne zadeve med seboj. Men se ni dalo sestavljat PCja sam in sem ga kupil (dal za kišto 320k) in je po 6 dneh šla matična plošča - smola, ampak kaj čmo.

Torej, če PCja ne boš potreboval za reševanje kvantno-fizikalnih problemov ampak čist tko za casual work je tist (za moje pojme) kul zadeva, če boš pa rabil zmogljiv PC pa kar odmisli cenovni razred pod 200k, ampak tud takrat se ti lahko kaj kmalu zgodi da kaj crkne (takrat ti prav pride kakšna garancija :D

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Napisal/-a McLaren Po avg 30, 2004 12:59 pm

Ok, jaz PC-ja ne bom rabil za poganjanje nekih hudih programov. Rabu ga pa bom za šolo, kako igrco, web, Photo shop, filmi to je pa vse :P

krentip
Novinec

Napisal/-a krentip Po avg 30, 2004 1:13 pm

McLaren je napisal/-a:Ok, jaz PC-ja ne bom rabil za poganjanje nekih hudih programov. Rabu ga pa bom za šolo, kako igrco, web, Photo shop, filmi to je pa vse :P

No mogoče pa potem raj angažiri še kakšnih 50 jurčkov pa boš dobu kej k bo tud kakšno novejšo igro zalafual brez večjih problemov pa da ga boš lahk šopal brez problemov.

Prej sem pa pozabil poudarit to kar je nekdo že omenil: ko kupuješ pc glej da imaš čima manj stvari (grafična, zvočna) integriranih na MB, zato da jih boš (ko/če bo potreba) posodobil.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Po avg 30, 2004 1:15 pm

še vedno NE!!!
lej računalniška tehnologila gre ful hit naprej in za 70ksit je to že zastarelo!!
grafična na osnovni plati je ponavad poden!!
tudi če kupiš rač. pa komponentah imaš garancijo!!!na vsako komponento posebaj od 1 leta pa do 3 let ali pa na celo kišto če je zaplombirana cca 2 leti!
Jaz osebno tudi če nebi nič tazga delal kupil en PC za 120ksit za kar dobiš že kar vredu pc!!
moje mnenje!
pred nakupom se informativno pozanimaj kolk bi te pršu pc z isto konfiguracijo ali malo bolšo pa boš videl
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov